Gorski Car
Član
Ali moraš se složiti da dolazak na selo i život na istom ne mora da izistkuje i kupovinu zemlje, traktora, itd...
Ne znam kako je u S,Palanci ali u mojoj okolini i selima u kojima ja gledam kuće skoro sva dvorišta imaju oko pola KJ bašte, od 2.000m2 pa čak i do 5.000m2, to nije malo... Naravno ima i manjih dvorišta ali ja gledam ovko nešto, i ima ih, i na prodaju Boga mi dosta...
Čak je za početak dosta dobro, može se nešto napraviti tu... Bar ja to želim... A vezano je za neki posao na selu...
ALI nažalost tu bi bio i kraj, bar koliko ja kontam, osim ako ne želi neko da otvori nešto tipa kafana, knjižara ili ne znam ti ja šta u selu... Što se tiče poljoprivrede ili bašta-plastenik ili u dvorištu možda neka stoka ali za njih treba zemlja, a to je već ono o čemu ti pričaš...
Tri najvaznije stvari za privatan posao su:
pod 1) Lokacija
pod 2) Lokacija
Pod 3) Lokacija
Dobra lokacija na selu ne postoji zbog slabije cirkulacije stanovnistva. IMas zivih sela gde mozes da radis privatan posao.
Otvarao sam ja kafanu i diskoteku u selu i pored toga sto je bila jedina diskoteka na 5 okolnih sela nije mogla da odrzi rad jer omladina voli da izlazi u grad.
Iskreno ne znam koji bi posao na selu mogao da radis osim poljoprivrede, svaki drugi posao raditi na selu je suludo i neprofitabilno, vidim po sebi i svom poslu. Dok mi je radnja bila u gradu radio sam super kako predjoh na selo kod sebe kuci zeleci da budem i seljak i privatnik u privatnom poslu na selu imam deset puta manje posla nego sto sam imao u gradu.