Razumem ja sta Ti pitas, ali ne razumem dal bas spada takvo pitanje ovoj temi. Mislim da bi na tvoje pitanje moglo da bude velikog polemisanja sto bi Vas udaljilo od sustine teme. Zato Te molim da ne insistiras na odgovoru na to pitanje.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ма не инсистирам , далеко било .. а то да нисам баш размишљао где би то могло отерати тему и нисам пошто ми је било битније да се не превиди суштински моменат ... ал нек остане да не бришем иначе неће бити јасно о чему смо ми причали
А не госн Дуле .. знам колике су тренутне цене .. само кад већ причамо о томе хтео сам да поставим суштинскије питање ... шта је цена ? Притисак мерим манометром , струју амперметром а цену ?? Изузетно смо далеко од оних почетака капитализма кад је била некаква еквиваленција људског - коњског рада и енергије... па је цена више мање могла бити пропорционална објективној величини .. Већ оно лудило с "Лалама" у Холандији је показало да је цена више мање ( уз све приче око тржишта) ствар моде - маркетинга. Само убедиш људе да нешто има вредност и има .. Кад једном то место постане у нечијом перспективи непожељно за живот ( с рационалним разлозима о којима смо говорили или чисто ирационално) онда је то за њега реална цена .. госн Крле види вредност и он тумачи цену као бесцење .. то је поента питања ... Ствар која ми нетреба ( или ми још нису објаснили да ми треба ) за мене има вредност 0 ..
Разумемо се. Данас није срамота бити "клошар" у граду као они ликови из филма "Седам и по", а блам је на пример живети у некој "недођији" и продавати паприке, јаја, кајмак и штрикане чарапе у граду на пијаци.
А београдизацију Србије врше они који везе немају са тим Београдом, и чије је дејство почело пре много година тачније са Озном. Погледајте ко су ти који су почели да форсирају те моделе понашања и одакле им та моћ. Сви заборављамо где смо живели и какви су утицаји били и ко је вукао главне конце.Druze to nam je kriva Beogradizacija Srbije.
Разумемо се. Данас није срамота бити "клошар" у граду као они ликови из филма "Седам и по", а блам је на пример живети у некој "недођији" и продавати паприке, јаја, кајмак и штрикане чарапе у граду на пијаци.
А београдизацију Србије врше они који везе немају са тим Београдом, и чије је дејство почело пре много година тачније са Озном. Погледајте ко су ти који су почели да форсирају те моделе понашања и одакле им та моћ. Сви заборављамо где смо живели и какви су утицаји били и ко је вукао главне конце.
Ево ваки ће да "обнове" село
http://www.glassrpske.com/hronika/v...a-isjekla-profesora-zbog-jedinice/115858.html
Krivac ovome se moze naci u neizanteresovanosti opstinske uprave da resava problem jer su ljudi koji je vode samo poreklom iz ovih krajeva a zive u Nisu, takodje kao i svi politicari misle na svoje zadnjice, samo stanovnistvo kao i u celoj nam drzavi je upalo u apatiju i gleda kako da prezivi od danas do sutra
.... Opstina ima uslove za razvoj stocarstva i vocarstva ali takodje i za razvoj seoskog turizma ali nema to ko da pokrene, samo se prica o tome kada su izbori i nikad se vise ne pomene.