Pošto sam isčitao sve postove reših da vam se obratim kao jedan mlad čovek koji ima 26 godina i srećno je oženjen već par meseci...
Živim u Novom Sadu, tu sam se i rodio, odrastao...
Imam stalan posao, "zvaničnu" prosečnu platu, ali žena ne može da nađe posao ni za lek, troškovi podstanarskog stana i režije premašuju polovinu zarade, ostalo je za klopu i hemiju, nema ništa preko...
Perspektiva da se "skućimo" (želimo kuću a ne stan) u Novom Sadu je ravna 0 (nuli) i to iz razloga što treba puuuno para, čitaj bar 70000eu za pristojan dom, pri tome računam kuću sa 3 spavaće sobe, dnevnom, okućnicom malom, itd... Naravno keš se nema nego se mora kreditirati nešto od dobrih nam banaka...
Pošto to znači ogromnu ratu mesečno odustajemo, nije poenta zarobiti se i raditi za neku bankarsku fotelju, ne ne...
Znači šta nam je činiti, idemo odavde, e sad pitanje je gde?!?!
Žena je iz jednog okolnog "sela" i ona je za selo, a ja pošto sam "građanin" ja sam za nešto urbanije, najbliže rešenje nam je na 40km uzvodno u gradiću pod imenom Bačka Palanka...
Tamo za upola manje para od "Novosadske" kuće imam mnogo više prostora, a opet mesto kao mesto pruža idealnu izbalansiranost između sela i grada, bar je to naše mišljenje...
Za 30min si u Novom Sadu gde su rodbina i prijatelji, realno to je smešna relacija, za današnje standarde...
Palanka ima sve u odnosu na Novi Sad sem fakulteta, meni je to donekle malo bitno, valjda je to "gradski" mentalitet ili šta li je ne znam...
Mi smo ovako odlučili, ljudima to čudno ali nama nije, ako Bog da razradimo neki biznis i polako, radi i uživaj u miru na zelenom tepihu...
Ne znam, interesuje me mišljenje, ipak je to "gradić" a ne selo, ima li razlike?!!?
Veliki pozdrav od budućeg "poljoprivrednog proizvođača"