Tu se nekad dobro jelo bas ...

Eee ovako za ljubitelje malo ozbiljnijih delikatesa restoran Trn Ruma, tu mozete jesti nesvakidasnje specijalitete kao sto su Barena kolenica, Škembici, Kaurma, Pohovani mozak,Prebranac pasulj. Zaista ih vrhunski spremaju i ko je u prolazu a ljubitelj je ove vrste hrane treba da svrati i proba. Nemam slike iz tog mesta,Ambijent nije restoranski vise je kafanski i malo je ima unutra 7-8 stolova pozeljno je da se rezervise ili čekas za sankom da se mesto oslobodi. Kolenicu sluze sa dodatkom pomfrita ili prebranca, ren i ljuta papričica dobije se raskosćena.
Moram napomenuti da se kolenica topi u ustima.
Ko ima problem sa pritiskom pozeljno je preventiuvno da popije tableticu jer posle obroka ovde pišti u ušima.

I jos jedno mesto sto se barene kolenice tice gde mi se jako svidela priprema na ovaj nacin je:
Salaš 137 u Čeneju (preko puta Inter Agrara).
Dobije se očišćena barena kolenica u kajmaku sa sirom odgore,vrhunski specijalitet.


E sada izdvojio bi isto Restoran moja Čarda na izlasku iz Temerina ka Bačkom Gradištu. Tu sam na preporuku konobara probao isto kolenicu pripremljenu na slican način kao i u Salasu 137 jedina razlika je sto se ovde dobije u porciji zajedno sa kajmakom pekarski krompir na dnu posude.
Mala dopuna- restoran Trn radi još od 1960 i neke.
 
Eee sada jedan post od testu. Pa sutra prelazimo na temu sač. :)

Za ljubitelje bureka:

Buregdzinica Kukić Sremska Mitrovica burek sa nesto debljim korama prodaje se na grame,bio sam bezbroj puta uvek 3 do 5 ljudi u redu,uvek svez i vruc burek posto jedem samo sa sirom sir kremast i ukusan.

Sto se Novog Sada tice Burek Plus isto prodaja na grame isto deblje kore vrhunski sir jedino sto je veci grad i uglavno ispred tebe ima 5-10 ljudi
Isto u Novom Sadu Buregdzinica Liman tu se prodaje na četvrtine kao klasican burek za nijansu manja guzva ali podjednak kvalitet.

E sad vredna pomena je i Buregziska radnja MB marković u Vrdniku (kod pijace) odličan burek!

Ono sto je bitno napomenuti da u ovim lokalima mozete kupiti samo burek i mozda hleb,nema ostalih peciva. I ono sto je meni bitno vlasnici radnji nisu šiptari.

Ako neko proba navedene bureke obavezno neka javi utiske.

Sto se pice tiče tu je stvar delikatna i stvar ukusa ali izdbojio bi samo Piceriju Borsalino u Novom Sadu , prilikom odbaria velicine bitno je znati koliki ste kapacitet.
Ovo je mislim srednja veličina.



I za ljubitelje Piletine sa mlincima restoran Konstantin Šimanovci,pored ovoga imaju sarenolik meni i prosecnu hranu.
 
Nazad
Vrh