Tu se nekad dobro jelo bas ...

Jel ti se i žena i deca slažu sa time, ili ipak vole da ih nekad odvedeš negde na ručak/večeru?

Ili kad ceo dan nisi kod kuće, nego negde na putu, šta jedeš?
Jbg ja sam specifican retko jedem i u gostima samo tamo kome verujem i znam da nije preklano itd. A kad idem na put nosim sendvice,sto bi se reklo malo opicen.
Sto se tice zene i dece ne branim jedu gde hoce.
Dok ga ja ne zakoljem i spremim sto bi se reklo verujem samo svojim ocima.
Druga bitna stvar stipsa sam ne volim da platim nesto sto ne moram odma u glavi radi digitron koliko su me odvalili za uslugu

@mirosti Znam sve.Takođe sam specifičan po pitanju hrane kao što sam i pisao ranije.
Jednostavno neke stvari ne mogu da podnesem i tu je kraj.

Najlepše praseće i jagnjeće pečenje jeo sam u Aranđelovcu.Lokal se zove Orahov hlad.
Roštilj i ostale đakonije Čarapanska meana Kruševac.Riblji paprikaš čarda između Bezdana i Sombora, riba u Slankamenu itd.
Spusti se na JI u Pirot, pa da vidiš šta je lepota od hrane, a cene za svačiji džep :D Bukvalno su dole doktori za hranu i šta god da probaš, ne može da omane.Od kad sam jeo njihov roštilj kod nas pljeskavice ne kupujem :D

Ozbiljna klopa i ozbiljni specijaliteti koji se retko gde spremaju.

A cene, kad je kod nas kugla sladoleda bila 60din u Pirotu 15din.

Kod Brke smo bili juce, lepe porcije i bas povoljne cene. Nego hteli jos nesto da probamo, ima svasta slicno u ponudi.
Bili u Golupcu tek tamo nema nista.

Lepo ali na samoj tvrdjavi imas samousluzni kafic, da se pojede ne moze ni cips.
Grad je na oko 5km sac metodom, nista da me privuce nisam video.

Eee ovako za ljubitelje malo ozbiljnijih delikatesa restoran Trn Ruma, tu mozete jesti nesvakidasnje specijalitete kao sto su Barena kolenica, Škembici, Kaurma, Pohovani mozak,Prebranac pasulj. Zaista ih vrhunski spremaju i ko je u prolazu a ljubitelj je ove vrste hrane treba da svrati i proba. Nemam slike iz tog mesta,Ambijent nije restoranski vise je kafanski i malo je ima unutra 7-8 stolova pozeljno je da se rezervise ili čekas za sankom da se mesto oslobodi. Kolenicu sluze sa dodatkom pomfrita ili prebranca, ren i ljuta papričica dobije se raskosćena.
Moram napomenuti da se kolenica topi u ustima.
Ko ima problem sa pritiskom pozeljno je preventiuvno da popije tableticu jer posle obroka ovde pišti u ušima.

I jos jedno mesto sto se barene kolenice tice gde mi se jako svidela priprema na ovaj nacin je:
Salaš 137 u Čeneju (preko puta Inter Agrara).
Dobije se očišćena barena kolenica u kajmaku sa sirom odgore,vrhunski specijalitet.

E sada izdvojio bi isto Restoran moja Čarda na izlasku iz Temerina ka Bačkom Gradištu. Tu sam na preporuku konobara probao isto kolenicu pripremljenu na slican način kao i u Salasu 137 jedina razlika je sto se ovde dobije u porciji zajedno sa kajmakom pekarski krompir na dnu posude.

Poslednja izmena:
Kod Brke smo bili juce, lepe porcije i bas povoljne cene. Nego hteli jos nesto da probamo, ima svasta slicno u ponudi.
Bili u Golupcu tek tamo nema nista.
U Golupcu ako hoćeš ribu onda kod Šilje, skoro pa legendarno mesto.Na ostalim mestima je teška klasika i prosek, ako baš mora da se jede tu onda na izlasku iz Golupca ka manastiru ima etno restoran Gurman, ako ništa drugo lep je ambijent.

Nazad
Vrh