Eee ovako za ljubitelje malo ozbiljnijih delikatesa restoran Trn Ruma, tu mozete jesti nesvakidasnje specijalitete kao sto su Barena kolenica, Škembici, Kaurma, Pohovani mozak,Prebranac pasulj. Zaista ih vrhunski spremaju i ko je u prolazu a ljubitelj je ove vrste hrane treba da svrati i proba. Nemam slike iz tog mesta,Ambijent nije restoranski vise je kafanski i malo je ima unutra 7-8 stolova pozeljno je da se rezervise ili čekas za sankom da se mesto oslobodi. Kolenicu sluze sa dodatkom pomfrita ili prebranca, ren i ljuta papričica dobije se raskosćena.
Moram napomenuti da se kolenica topi u ustima.
Ko ima problem sa pritiskom pozeljno je preventiuvno da popije tableticu jer posle obroka ovde pišti u ušima.
I jos jedno mesto sto se barene kolenice tice gde mi se jako svidela priprema na ovaj nacin je:
Salaš 137 u Čeneju (preko puta Inter Agrara).
Dobije se očišćena barena kolenica u kajmaku sa sirom odgore,vrhunski specijalitet.
E sada izdvojio bi isto Restoran moja Čarda na izlasku iz Temerina ka Bačkom Gradištu. Tu sam na preporuku konobara probao isto kolenicu pripremljenu na slican način kao i u Salasu 137 jedina razlika je sto se ovde dobije u porciji zajedno sa kajmakom pekarski krompir na dnu posude.