Philby
Član
Бурек је са месом, све остало су пите.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Sad si reko tu kobnu recenicu ,sto pogadja sve Bosance bez obzira . Bolje da nam opsujes Smita .Burek sa sirom sam jeo u Srbobranu u pekari kod Laze i nije loš. Takođe sam video da prodaju i burek sa jabukom
Ne zovu sada, već od kad znam za sebe (a sad mi je 55) sve su to bureci, jedan sa mesom, jedan sa sirom, sa jabukama... Nikakve pite. Bar je tako kod mene i okolini... I za mene će tako ostati zauvek. Znam da će sad ovo izazvati polemiku, ali vidim da kad neko sa strane dođe u Vojvodinu odmah nameće svoje, bez obzira da li su to imena za iste stvari, običaji, norme, pravila ponašanja itd. A kad Lala ode negde na stranu on sve prihvata onako kako je tamo gde je otišao...Ja isto znam da je burek samo s mesom. Ostalo su pite. Ali sve sada zovu burek. A ja volim samo prazan. Jer sa sirom mi je los zbog sira koji stavljaju nekako otuzan. A s mesom ne mogu jer ima mnogo vise luka nego mesa. Vidjao sam u pekarama da jedu i s jabukama pa jos natrpaju secer od gore. Uh vec mi muka. A ove po BG s eurokremom da ne pominjem. Ko to moze da pojede svaka mu cast.
U centar. Šta ima mene Bosanac da uči jel burek il pita. Kad odem u Bosnu onda ću učiti a dok sam u mom mestu boli me kako oni u Bosni nešto zovu.Ne zovu sada, već od kad znam za sebe (a sad mi je 55) sve su to bureci, jedan sa mesom, jedan sa sirom, sa jabukama... Nikakve pite. Bar je tako kod mene i okolini... I za mene će tako ostati zauvek. Znam da će sad ovo izazvati polemiku, ali vidim da kad neko sa strane dođe u Vojvodinu odmah nameće svoje, bez obzira da li su to imena za iste stvari, običaji, norme, pravila ponašanja itd. A kad Lala ode negde na stranu on sve prihvata onako kako je tamo gde je otišao...
Bio sam 2 puta. Sto se pecenja tice,nije ni blizu restoranima: Plitvice,Banija i Nk.Da li je neko bio kod Deda Stavre? Neki hvale neki kude ali u jednom su svi slozni da je jako jako skupo.
Bio sam danas u "Gogi" u Vrbasu i uzeo burek sa mesom. Nije loš ali mi nije baš ni "vau", rekao bih prosečan burek. Svakako bolji od srbobranskih. Kore su ok, nije jako mastan što mi se sviđa, ali mesa ima tek u tragovima. Možda se meni zalomio baš takav primerak...Када се већ спомиње бурек, ако вас пут нанесе кроз Врбас бурегџиница Гога најбољи бурек у окружењу. Специјалитет бурек са белим месом нешто најбоље по мени, иначе ред увек некада чак и испред, а столови сви попуњени. Што се рибљег котлића тиче на Камењару у Новом Саду ресторан Мачак.
Мислиш?!Makedonci su vlasnici, ne pali to.