Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Jesu mu vrata zatvorena na sobi gdje mu je kompjuter?Pa koliko je danas bila maksimalna nek bude 30 stepeni. Kompjuter mu je manje više stalno upaljen i on sigurno podiže temp ne mnogo ali sigurno podiže.
@SDF
Imam klimu 12~icu na spratu i bije direktno na ove 2 sobe što se vide na slici. Njegova je levo, a desno iznad ajnfora je spavaća. Ako ću 26 septembra da palim klimu jbm ti izolaciju i sve...
Iznad te spavaće i decije sobe je stavljeno 20 cm staklene vune na ploči. I otvorena i zatvorena kako kad na to ne obraćam pažnju. Hladim se naravno klimom ali mi je neverovatno da i pored izolacije i pvc palim klimu 26 septembra. Ja dođem kući s posla u 15h i keva spusti roletne svaki dan sutra ću baš da joj kažem i da zatvori prozor oko 10~11 sati kad krene da raste temp pa da vidim dal će biti razlikeA plafon i dalje nije izolovan?
I kod mene je ama baš ista situacija samo nemam te stiropor lajsne gore.Imam pitanje... U jednoj sobi mi se pojavljuje buđ u ćošku i gore i dole, takođe je ima malo i u donjem delu zida (izbija odmah iznad lajsni laminata) kao i u gornjem delu zida (pojavljuje se iza stiropor lajsni koje su postavljene u uglovima). Kuća nema nikakvu izolaciju a grejanje je centralno. Da li je možda baš to uzrok što nema vanjske izolacije pa imam onaj, kako kažu hladan most? Odnosno dolazi do kondenzacije? Jer buđ mi se pojavljuje samo na spoljnim zidovima, na unutrašnjim nema problema. Mada mi je zanimljivo da samo ta jedna prostorija (spavaća soba) ima problem sa buđi a ostale nemaju a sve imaju jednako stavljene gore stiropor lajsne a dole laminat i te ukrasne lajsne za laminat.
Neki predlog, sugestija, mišljenje?
Једном ће сигурно доћи време да ће сви ти приључци бити бесплатни и да ће се плаћати само потрошња. А да ли ћемо то дочекати видећемо....Uzgred, u našoj kući postoji gasna instalacija od 1991. godine, tad je vod prošao ulicom i tad je bilo popularno da se gas uvede, a mislim da su tad građani i finansirali tu mrežu (imam negde papire pa mogu videti). Sve je bilo kompletno urađeno (priključak na ulični vod, ono žuto sanduče sa satom, projekat gasne instalacije i urađen cevni razvod po projektu. Ali nikad nismo koristili gas. Grejali smo se na ugalj, poslednjih 13 god na sojinu slamu, tj. nikad nismo ugradili gasni bojler. I sad sam razmišljao da uzmemo i kod nas taj gasni bojler, da imam alternativu balama jer u poslednje vreme kuburim sa nabavkom slame, i odem u komunalno da pitam kako da mi otvore potrošnju jer iz komunalnog mi ni ne stiže nikakakv račun za gas već samo za komunalije. I kažu mi SVE ti treba, kao da ni nemaš gas. Pošto nisam aktivni potrošač više od dve godine (a u mom slučaju 30 godina nije potrošen ni jedan jedini kubik), sve to što imam ne vredi već mora da se iz početka ponovo uvede. Objasne oni meni da je prvi problem sat koji meri potrošnju, da on sigurno više ne radi, a ako i radi da će stati za nedelju dana, drugo da se instalacija (cevi, ventili) mora ispitati jer lako može da propadne tokom tolikih godina, i treće da su propisi takvi (i to striktni) da u ovakvom slučaju mora kompletna procedura ponovo da se uradi (naravno i plati). Ja se malo prepirao sa njima al' ne vredi. Kažem im ok, razumem da zbog toliko godina postoji sumnja u instalaciju i spreman sam da ceo "hardverski" deo ponovo odradim, ali da papirološki deo ne radim jer sam već jednom dobio dozvolu za gradnju, napravio projekat gasne instalacije, platio sve takse... Znači da počupam sve i napravim ponovo iz početka novo, nov sat, nove cevi i ventile, ali po projektu koji već imam. I ne može, jedina olakšica je da ne moram platiti ponovno priključenje na ulični vod jer bi tu cev od uličnog voda do zutog sandučeta priznali postojeću (pitam se kako ona ne može da istrune, a ista takva cev od žutog sandučeta do kotlarnice može). Sad smo u dilemi šta raditi, hteli smo da probamo na tom konkursu za subvencije, daju 50% od cene kotla...