Ja i brat jos pre 7 god smo izolirali kucu. Svi su stavili u to vreme 5cm , ja sam stavio 8cm. A evo i zasto: cuo sam da u inonstranstvo stavljaju i 20cm. I kad sam se preracunao razlika je bila smesna . Jer ruka majstora je ista , lepak i sve ostalo , kao i fasada , sve je isto . Samo se placa skuplje stiropor. Stiropor je bio Austroterm , lepak se ne secam , a fasada neka nasa. Majstor je bio neki bivsi gastarbajter , covek nije da zna da radi , on ga salio. Placao sam ga 5e/m2 .
PAZI SAD: izolacija i prozori znace 1/2 zastite od zime, a drugu 1/2 izolacija tavana. Posto nismo imali pare u to vreme , mi nismo stavili stiropor na tavan. 2god kasnije moj brat kupuje stiropor kod nekog privatnika i sam ga poredja po tavanu . Stiropor je bio 10cm. Preko stiropora samo je namazao lepak , pa mrezicu i ponovo lepak. To svako moze sam da uradi. Izolacija tavana iziskuje samo volju i nista vise.
Moj je savet da prvo izolujete tavan , pa tek onda prozore i zidove. Vise od 50% ladnoce dolazi odozgore.