Toplotna izolacija kuce

Kod mene kad stavim na dry i 27 stepeni zna unutrašnju jedinicu skroz da ugasi verovatno kad dostigne tih 27 stepeni. Noćas stavio na 29 na hlađenje, brzina ventilatora na max i kompresor nije puno radio više je radila kao ventilator. I sa nameštenih 29 ja sam bio samo u gaćama i pokrivao se tankim prekrivačem. Kad se stavi na hlađenje i kad dostigne zadatu temp ugasi se kompresor a unutrašnja jedinica vrti brzinom koja je postavljena dakle niti usporava niti se gasi. Ja sam odlično spavao 😃

Lepo kad ležim, drndam tel odgovara mi, ako stavim na 28 zna da mi bude hladno na noge iako je unutrašnja jedinica u hodniku a dnevni boravak je levo od nje tj ne gura vazduh u dnevni boravak. U dnevnom boravku prema hodniku imam 2 vrata i oba su otvorena. Ako je na 28 duže radi kompresor kad je na 29 lepo pali gasi kompresor na pola sata možda i manje.

Dal je moguce da ti 1 Stepen toliko znaci

Послато са RMX3263 помоћу Тапатока

Mene ne zanima temp nego osećaj nekad i na 27 unutra zna da bude odvratno kad je velika vlaga tako da mi temp ne igra bitnu ulogu.

Kako ženi da objasnim da u dnevnom boravku od 28 kvadrata ubacimo klimu a da ne duva tj da se ne oseti njen rad jel to uopšte moguće?

Sve trudne, a i ostale, žene su sad u 7. mjesecu. ;):ROFLMAO:
Oprosti Milane, ali nisam odolio napasti da malo podignem atmosferu.
Aaaaa dobra dobra fora :)
@sale_vs pa moze sa umserivacima, moj dnevni je jedva 15 kvadrata iz koga se nastavlja trpezarija pa spavaca, sve ukupno 40 kvadrata. Kada se stavi na Dry sa usmerivacem da bije u plafon vrlo slabo se oseti.
Uzmes 9ku pa ako se gospodja zali na leto sedece ispod nje zimi

Pre nekoliko dana uradio i prizemlje kuće stiropor 10 cm, ajnfor isto radio 8 i 10 cm i kod klinca gore na spratu u sobi u najtoplijem delu dana bude 27 stepeni,sunčana strana dođe mi da šiznem majke mi.
U drugoj sobi koja nije na sunčanoj strani bude i 2 stepena razlike.

Tu gde je suncano jedino 20cm stiropora a stolarija ona sa troslojnim staklom, alu roletnama i neko drvo da pravi ladovinu

Sent from my M2012K11AG using Tapatalk

Stavljena je pvc s 3 stakla ali džaba. Očekivao sam mnogo više od izolacije iskreno. Nemam gde da sadim drvo tu gde je ovo plavo s leve strane su drva poređana a pod je izbetoniran

Stavljena je pvc s 3 stakla ali džaba. Očekivao sam mnogo više od izolacije iskreno. Nemam gde da sadim drvo tu gde je ovo plavo s leve strane su drva poređana a pod je izbetoniran
Ja ovako rezonujem: izolacija ne može beskonačno dugo da zadrži toplotu. Npr. zimi ugreješ kuću i staneš sa loženjem, kuća će se posle nekog vremena potpuno ohladiti, neće izolacija beskonačno dugo zadržati toplotu da ne pobegne iz kuće. Isto je i leti, da tokom prijatnih temperatura naiđu dan dva tropske vreline izolacija bi sačuvala kuću da se ne ugreje. Ali ako vrućine potraju nema šanse da se kuća zaštiti od vreline, ugrejaće se zidovi i pri tom će čak izolacija i pridonositi još većoj vrelini jer neće dozvoliti da se zidovi noću hlade. Znači bez klimatizacije leti nema prijatne temperature ukoliko sunce bije direktno na kuću.

Kupi manju obicnu klimu(nisu skupe), i tek ce onda doci do izrazaja ta izolacija. Dovoljno je par sati rada dnevno i bice cijela kuca kao led. Kod nas radjen i unutra stiropol ali dzaba, ne moze biti hladno.

Pre nekoliko dana uradio i prizemlje kuće stiropor 10 cm, ajnfor isto radio 8 i 10 cm i kod klinca gore na spratu u sobi u najtoplijem delu dana bude 27 stepeni,sunčana strana dođe mi da šiznem majke mi.
U drugoj sobi koja nije na sunčanoj strani bude i 2 stepena razlike.
A pri kojoj spoljašnjoj temperaturi je u sobi 27?

Pa koliko je danas bila maksimalna nek bude 30 stepeni. Kompjuter mu je manje više stalno upaljen i on sigurno podiže temp ne mnogo ali sigurno podiže.
@SDF
Imam klimu 12~icu na spratu i bije direktno na ove 2 sobe što se vide na slici. Njegova je levo, a desno iznad ajnfora je spavaća. Ako ću 26 septembra da palim klimu jbm ti izolaciju i sve...

Nazad
Vrh