Toplotna izolacija kuce

Garant ti je i tavan izolovan po ps-u dok su ti ove temp unutra. Videću kad budem stavio stiropor i u prizemlju dal će biti razlike. Jebe me i otvoren ajnfor za auto na plafon ajnfora imam 10 cm stiropora ali džaba fale vrata. Sunce celo popodne tuče na prednju stranu kuće na ajnfor iznad koje su dečija i spavaća soba.

Krov nije, a na stropnim pločama i u podovima je 5 cm stiropora i na to betonski estrih. Krov planiram izolirati vunom najmanje 20 cm debljine kod promjene pokrova. Betonski crijep star 35+ godina je dao svoje, počeo se ruliti pa se pijesak zadržava u žlijebu.
Jako je važno jutarnje provjetravanje i nakon toga se prozori zatvaraju u položa koji omogućuje neku malu prirodnu ventilaciju. Na osunčanim stranama nakon provjetravanja obavezno spuštanje roleta. To je sva tajna, a ja držim da u cijeloj priči največu ulogu ima centralno stubište koje omogućuje dobro rashlađivanje noću i rano ujutro. Takvo stubište zimi ima nedostatak jer se mora grijati visok prostor, a klasična stubišta se mogu odvojiti vratima na svakoj etaži.

Možeš ti to meni pisati do sutra to se mora videti golim okom.kod mene su sad skroz otvoreni prozori, otvorio pre sat vremena ali džaba toplo napolju pa je toplo i unutra.kod mene ne može napolje da bude 30 a unutra 23~24 bez klime. Jedino je dole u prizemlju prijatnije, baš ću odneti termometar da vidim koliko je stepeni

Nemoj otvarati prozore sve dok je vanjska temperatura viša od unutarnje. Ako je navečer toplo, a uz to zapuše južni vjetar (fen) i onda nastaju problemi. Nemoj se previše oterećivati, jer su trenutno kod mene idealne noći s ispod prosječnom noćnom temperaturom i blagim sjevernim povjetarcem. Vidjeću kako bude kad noći budu tople (20°+) i sparne. Ovo mi je prva godina s pojačanom fasadnom izolacijom. Upravo sam bacio pogled na termometar, pokazuje 23,1°C, ali je ugodno. Vremenska stanica pokazuje trenutno vani 19,3°C. Vrijeme je za podignuti rolete i otvoriti prozore u noćni položaj (na kip). Povišenje temperature za 0,4°C, od pola 4 popodne do sada je najvjerojatnije posljedica rada računala i televizora cijelo popodne i večer, a također smo žena i ja nešto pridonijeli. Navodno, ali neprovjereno, pojedina osoba grije s cca 200 W.

Dole u prizemlju kod mene 25.7 bez klime i izolacije s pvc.ako je ta temp kod tebe u prizemlju onda to pije vodu s izolacijom od 15 stepeni. I kod mene trenutna 21~22 spoljna.

Ljudi jel toplo? 😂 na ovim temperaturama džaba i 15 cm stiropora ovo sunce prži i noću 😃 ovo će biti prva noć da neću gasiti moju on/off klimu, stavim na 28 vrata malo otvorim od sobe i lepo se spava. Sinoć nisam palio klimu i ujutru je bilo 29 stepeni. Još malo pa koliko napolje toliko i unutra 😂 za ove temp najbolje dođe do izražaja inverter klima koja kad dostigne zadatu temp krene da spušta potrošnju i modulira.nju najbolje ne gasiti. Bio danas kod brata ima hisense 18~icu u modulaciji troši oko 400w. Kod mene uspe da spusti na 28 u najtoplijem delu dana spustila bi ona još nego se nalazi u hodniku i hladi sobe prema koje je okrenuta dok dnevni boravak od 28 kvadrata koji je levo od nje dosta sporije hladi. Da se ja pitam tu bi stavio 12~icu i pojela bi tih 28 kvadrata dnevnog boravka ali žena neće ni da čuje jer joj smeta klima.

Imas klime sa usmeravanjem krilca, pogotovo inverter lagano duvaju kada ohlade/ugreju prostoriju. Modulacija od 400w nije bas za pohvalu. Gde li je stavio tu krmacu od klime, u koliko kvadrata?

Imas klime sa usmeravanjem krilca, pogotovo inverter lagano duvaju kada ohlade/ugreju prostoriju. Modulacija od 400w nije bas za pohvalu. Gde li je stavio tu krmacu od klime, u koliko kvadrata?
Mislim da bi moja draga osetila i najmanju brzinu kad modulira. Mada ima i oni plastični usmerivači vazduha koji ne dozvoljavaju da duva dole hladan vazduh već gore prema plafonu. Stavio je u identičnoj prostoriji kao kod mene kuhinja s dnevnim boravkom od 28 kvadrata. Otvori vrata od te sobe i onda ohladi hodnik pa je mislio da će i najudaljenije sobe ali se po meni zajebao. U toj prostoriji bolje 12 icu da je stavio i kod klinca u toj najudaljenijoj isto 12 ili čak 9.sad ne vredi kapljica jer je vlaga bar kod mene ispod 40%.stavim na pahuljicu i nekad mi na 28 bude hladno na noge pa podignem na 29 😂 nego nek me neko prosvetli s tim usmerivačima na klimi kako treba da stoje krilca kad hladi u čemu je fora s njima?

Kada greje dole prema podu , kada hladi moze bilo gde samo da ne siba po osobi direktno.
Ima sada skupih klima kojima mozes krilca usemeriti bilo gde.

Probao ja sa DRY ne pije vodu, cak sam i skinuio usmerivac vazduha jok.
Vec 3 dana ne gasim klimu, potrosnja ide do 950W, sinoc oko 21h smo izasli da prosetamo, nije nas bilo 45 minuta, skinem usmerivac pustim je na 17c i na max ventilator, kada smo posli 27 unutra, kada smo se vratili 26C. Napolju pisalo 32 ali osecaj plus milion, ja stojijm i znojim se. Dva puta sam se juce popodne tusirao.
Zena trudna u 7. mesecu, inace obozava toplotu, juce se vracamo iz setenje, malecka i ja ostajemo u dvoriste, posle 15minuta ulazimo, vidim nju sedi na krevetu a klima i dalje na 17, samo me ej pogledala i rekla mnogo vruce.
Stavim je na 20C sa usmerivacem, kada ga skinem stavim na 24 ili 25, brzina 1 i podignem krilca u najvisem polozaju, dnevnu sobu ohladi ali ne moze na taj nacin da dobaci do spavace. Ako je u dnevnoj 27 u spavacoj je 28.
Zena nedaje nocu da skinem usmerivac jer direktno bije u nju, mislim bije, lagano pirka bih rekao.
Verujem da imam vunu na ploci da bi bilo malo mozda lakse, opet za ovu vrucinu treba jedno 30cm vune na ploci.

Hvala za info. Vec koji dan kombinujem i ovo je bukvalno otkrovenje. Ujutro otvorim prozore do nekih 7-8h i od 10h palim klimu na 26 da bi oko 20h uvece ukljucio dry rezim i tako do ujutro. Dry odrzava tu neku meru za stepen ispod kucne a ne duva stalno hladno. Nema kocenja vrata. Inace pre dve godine sam spavao sa odskrinutim vratima sobe a klima radila. Posle toga upala za upalom urinarnom da bi mi na kraju dijagnostifikovali hronicnu upalu prostate.

Hvala za info. Vec koji dan kombinujem i ovo je bukvalno otkrovenje. Ujutro otvorim prozore do nekih 7-8h i od 10h palim klimu na 26 da bi oko 20h uvece ukljucio dry rezim i tako do ujutro. Dry odrzava tu neku meru za stepen ispod kucne a ne duva stalno hladno. Nema kocenja vrata. Inace pre dve godine sam spavao sa odskrinutim vratima sobe a klima radila. Posle toga upala za upalom urinarnom da bi mi na kraju dijagnostifikovali hronicnu upalu prostate.
Preksinoc sam spavao u dnevnoj skoro pa ispod klime iako ima usmerivace, razvlajeni su mi sinusi, vrat me boli evo vec drugi dan.
Na poslu mi radi klima celog dana u kolima isto ali e ovo spavanje dokusurilo.

Nazad
Vrh