Toplotna izolacija kuce

Bogami subvencija spada i za ugradnju radijatora, ventila, opreme a ne samo kotla.
 
E za to nisam čuo. Radijatore imam pa to nisam ni pratio, ali predračun (koji mi je dao majstor za ugradnju gasnog kotla) i koji se prilaže na konkurs za subvenciju ne uključuje cevni razvod gasne instalacije.
 
Rodjak je odradio prosle godine preko subvencija i maksimum koji drzava daje je 1000 evra tacnije 50% sume od vrednosti kotla. Subvencija ide samo na kotao, ostalo sve po punoj ceni.

Kotao mozes da kupis samo od firme koja je napravila dogovor sa opstinom, oni vrse i ugradnju i tu se onda dere sa cenama zestoko. Njega je kotao kostao 150000, a ugradnja, spoljni odzak i propratni materijal jos 115000. Drzava mu je vratila 75000 dinara.
 
Tako sam i ja čuo da ide. Možda ima promena ove godine ali to ćemo videti tek kad raspišu konkurs. Uzgred, ne znam ni šta više čekaju sa konkursom, prošle i pretprošle godine je konkurs okončan u novembru, a tad već uveliko treba grejati. A ne smeš ništa uraditi unapred jer onda ne prihvataju to urađeno za subvenciju.
 
U vršcu kažu da će uskoro biti konkurs za građane i da će biti do nove godine ili do utroška sredstava. Ja sam čitao konkurs od prošle godine davali su posebno za kotao posebno za radijatore, instalaciju.meni svakako odgovara što kasnije, ja bi u ovo vreme iduće godine jer za ovu imam drva obezbeđena.
 
Mi smo sad u procesu uvođenja gasa kod sestre, sve je gotovo oko papira ali čekamo konkurs za subvenciju pa da se tek onda pređe na realizaciju. Dosta skupo to izađe. Ako nekog interesuje mogu napisati po stavkama šta sve treba od papira i koliko košta.
A taj konkurs ti je na opštinskom nivou,uSrbobranu ima u Bečeju nema
 
Imam pitanje... U jednoj sobi mi se pojavljuje buđ u ćošku i gore i dole, takođe je ima malo i u donjem delu zida (izbija odmah iznad lajsni laminata) kao i u gornjem delu zida (pojavljuje se iza stiropor lajsni koje su postavljene u uglovima). Kuća nema nikakvu izolaciju a grejanje je centralno. Da li je možda baš to uzrok što nema vanjske izolacije pa imam onaj, kako kažu hladan most? Odnosno dolazi do kondenzacije? Jer buđ mi se pojavljuje samo na spoljnim zidovima, na unutrašnjim nema problema. Mada mi je zanimljivo da samo ta jedna prostorija (spavaća soba) ima problem sa buđi a ostale nemaju a sve imaju jednako stavljene gore stiropor lajsne a dole laminat i te ukrasne lajsne za laminat.
Neki predlog, sugestija, mišljenje?
Isti slučaj,ja sam primetio otkad se koristio glet prilikom krečenja(pre su mi krečili stariji moleri,i nisu koristili glet masu,neznam kako su postigli da zidovi budu glatki)pre dve godine su krečili celu kuću i pojavi se budj u nekim ćoškovima.
Ovo je samo moje zapažanje
 
Ne znam sta si teo ovim da kazes, verovatno da je ova jedna cev jeftina?

Ovo ti je 80cm, znaci trebace ti 3-4 ovakve cevi i kolena. Ali ne mozes ti da obilazis druge radnje i kupujes na internetu. Materijal mora da se kupuje i da ugradnju radi firma koja ima sklopljen ugovor sa opstinom. To su ozbiljne firme koje imaju maloprodaju gasne opreme, svoje majstore i oni deru sa cenama kao sto sam i napisao.

I okrugle savne cevi kostaju verovatno 400 din po duznom metru, a oni kao sto je covek napisao na prethodnoj strani naplacuju instalaciju 2400 din po metru.

Ja se trenutno grejem na drva, a razmisljao sam bio da uvedem gas sledece godine, ali jos vagam za cega se opredeliti: pelet, gas ili toplotna pumpa.

Citam Nemacka forsira toplotne pumpe, planiraju da se rese gasa cak su ukinuli i subvencije koje su davali kao i mi, pa onda pitanje cene u buducnosti zbog Rusije, a cena uvodenja gasa i kotla nije bas naivna 5000-7000evra.
 
Kondor na temelj, iberlauf valjd ase tako beše zove kamen, rebrasto i da se odvede voda sto dalje od kuce

Sent from my M2012K11AG using Tapatalk
 
.
df9dcc0eaf894f9bde2c75a5806972cf.jpg


Послато са 23021RAAEG помоћу Тапатока
 
Nazad
Vrh