To je normalno . Bez klime ne moze da se diše. Ali prednost je da kad se kuća hladi ili greje mnogo manje energije treba i za jedno i za drugo. Nisi pogresio nista samo ne ide to tako kako si zamislio . Nije to podrum sada da drži konstantnu temp.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
standardni blok bem li ga valjda onaj od 25cm, malterisana je kad je zidana pre 40god. jedino što primetim je da klima može da postigne zadatu temperaturu (12-ica na 65 kvadrata) i uveče kad opadne spoljna temp otvaramo prozore i bude prijatno.Sale cime je kuca gradjena,koja je debljina zida,jel pre izolacije bila omalterisana?
nije cela ploča izolovana iz razloga što će morati krov da se radi jer zimi kad duva košava i pada sneg zna da nanese u tavanAko sam dobro shvatio, tebi plafon nije kompletno izolovan već samo 1/3. Bez potpune izolacije plafona nema rezultata.
Mozda bi mogo da probas da poboljsas malo cirkulaciju krova sa ventilirajucim crepovima ako ih ima za tvoj model crepa. Mozda malo odvuce toplote gore.Inače što se tiče izolacije plafona, ja imam sprat koji nije redovan sprat sa ravnim plafonom već potkrovlje sa betonskom pločom i na ravnom delu plafona i na kosinama. E to je najveće sranje (izvinjavam se na izrazu ali ne postoji blaži izraz za datu konstrukciju) koje postoji na kućama. Na betonskim kosinama sa spolne strane su rogovi, letve i crep. Ta ploča greje kao furuna leti, a nema prostora da se lepo izoluje. Ako već gradite sprat, uvek ga napravite kao redovan sprat, sa ravnim plafonom, ove varijante sa potkrovljima su lepe ali samo u prelaznim periodima, zimi i leti su katastrofa za život.
Kod mene bude manje od 27 ujutru ali šta radim uveče pre spavanja otvorim prozore u dnevnom boravku pošto su noći hladne. Kad bude naišao ovaj talas odma ujutru spuštam roletne i zatvaram prozore do mraka. Onda malo proluftiram da uđe svež vazduh i opet sve zatvaram. Videćemo ali dosta nači jedan stepen na klimi kad je tako žestoko dal je na 28 ili na 27.mislim na rad same klime treba naći onu prihvatljivu temperaturu.Normalno da će spustiti.
Zatvoriš prozore i cepa klima.
Kod mene danas 27.5 u kući žena ne da da se pali klima.
Videćemo sl nedelje kako će bez klime kad upeče zv
Sent from my M2012K11AG using Tapatalk
18.5 unutrašnja temperatura? Ne verujem. Ok imam i ja 10~ku stiropor i pvc s 3 stakla i ujutru mi bude 26~27.doduše ja sam u spratnom delu kuće nije prizemna. I nemam izolaciju u prizemlju, polovinom septembra stavljam dole.Kod mene jučer ujutro bilo 18,5 i do kasnog popodneva doguralo do 22,5. Vanjski maksimalac je bio 30. EPS 15 cm i pvc stolarija, troslojno staklo s argonom. Noću s prozori otvoreni na kip, a rano ujutro, od 5 do 7, otvorim sve širom.
18.5 unutrašnja temperatura? Ne verujem. Ok imam i ja 10~ku stiropor i pvc s 3 stakla i ujutru mi bude 26~27.doduše ja sam u spratnom delu kuće nije prizemna. I nemam izolaciju u prizemlju, polovinom septembra stavljam dole.
Prosto mi je neverovatno da ti u najtoplijem delu dana bude 22.5 a napolju 30.ili si pod orahom pa sunce ne greje kuću.
Kod mene jučer ujutro bilo 18,5 i do kasnog popodneva doguralo do 22,5. Vanjski maksimalac je bio 30. EPS 15 cm i pvc stolarija, troslojno staklo s argonom. Noću s prozori otvoreni na kip, a rano ujutro, od 5 do 7, otvorim sve širom. U tom razdoblju smo kao na brodu, ali se zahvaljujući svježim jutrima ispije solidno rashladiti. Zanimljivo je da zimi kod 22,5 trebamo biti u dugim rukavima, a sada smo bez problema u kratkim hlačama.