floyd
Član
Stavljena je parna brana dole i odozgo folija ali verovatno nije idealno upakovana ta gornja folija pa se voda sliva u ćoškove i kvasi.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Isto takvo sranje imam i ja. Ili redovan sprat ili bez sprata, ovo betonsko potkrovlje je (za mene) glupost neopevana. Al' jbg, tako se pravilo osamdesetih...Da, sa kosom pločom i nema mesta da se to upakuje kako treba...
Sa unutrašnje strane nikako,dobiješ konta efekat i samo si bacio materijal,jer nemaš mediji koji će da se zagreva i drži toplotu.Kako je najbolje izolovati betonsku plocu na prizemnoj kuci, ako je ikako moguce sa unutrasnje strane? Iznad je tavan koji se koristi. Od kada sam uveo centralno isto se pojavljuje budj na plafonu jer je ploca hladna a vazduh i zidovi (izolovani) topli. Iznad jedne sobe imam nabacanu kamenu vunu i tu skoro duplo duze drzi zadatu temperaturu u odnosu na ostale sobe. Ps kod mene su cene izolacije (ruke) 6-8 evra sa dve ruke lepka i 8-10 evra skroz gotova.
Kako je najbolje izolovati betonsku plocu na prizemnoj kuci, ako je ikako moguce sa unutrasnje strane? Iznad je tavan koji se koristi. Od kada sam uveo centralno isto se pojavljuje budj na plafonu jer je ploca hladna a vazduh i zidovi (izolovani) topli. Iznad jedne sobe imam nabacanu kamenu vunu i tu skoro duplo duze drzi zadatu temperaturu u odnosu na ostale sobe. Ps kod mene su cene izolacije (ruke) 6-8 evra sa dve ruke lepka i 8-10 evra skroz gotova.
Da li se u tom slučaju sprečava kondenzacija i stvaranje budji ?....................................................
Mnogi su pogotovo,po zgradama lepili stiropor unutra misleći da će da izoluju,a dobiju suprotno,..............
Koji sprej je u pitanju? Imam i ja problem pa bih probao sprejomJa sam kod mene na tavanu stavio kamenu vunu i stiropor gde je zafalilo vune. Izolacia je 8 cm i kuca je oko 100 kvm i u podu je stirodur stavljen . Jako malo drva trosimo za grejanje. Prosle zime sam potrosio ok 12 kubika. A temperatura ne pada ispod 22 stepena do oko podneva.posle podne palimo grejanje i oko tri lozenja i to je to.ima i kod mene u ćoskovima malo buđi gde nije dobro zatvoreno sa vunom ali resavam to sa nekim sprejem protiv buđi koji skida veoma lako i ne pojavljuje se otprilike posle spreja oko mesec dana .
Imaš recimo klasičan zid od giter bloka,koga bije hladnoća 24/7,sa unutrašnje strane imaš most u vidu stiropora i na kraju sobu koja se greje na recimo 20 stepeni,šta misliš šta se dešava ispod tog stiropora?Da li se u tom slučaju sprečava kondenzacija i stvaranje budji ?
Moja komšinica zna odgovor !!!!!Imaš recimo klasičan zid od giter bloka,koga bije hladnoća 24/7,sa unutrašnje strane imaš most u vidu stiropora i na kraju sobu koja se greje na recimo 20 stepeni,šta misliš šta se dešava ispod tog stiropora?