Toplotna izolacija kuce

Jesi dobro napisao da su ruke samo 6e? To je bilo pre 10 godina ili su majstori amateri, pa treba da se uče na tvojoj kući.. Kod nas već 3 godine majstori kako koji, rade od 12-20e/m² (90% bude oko 17-18e/m²)
 
Poslednja izmena:
Raspitivao sam se za izolaciju sprata kuće. Na spratu je promenjena stolarija ostaje još svetlarnik u hodniku. Majstor predlaže da zalepim stiropor i mrežicu a kad se u prizemlju promeni stolarija da se uradi donji deo i komplet završni sloj u vidu boje. Ruke su 6e materijal 12e stiropor 10 cm ukupno 18e.probaću ja da se raspitam po vršcu i okolini oko cena materijala bar 2e da spustim po kvadratu. Inače bi išao 50cm ispod poda na spratu. Cena s rukama za 10 cm stiropora s bojom je 28e, katastrofa.
To je bas jaka cena...jel sa tiplovanjem?koriste lepak+pur penu ili?koliko ruku idu?
 
Ne nego 6 dobro sam napisao.inače ostali u vršcu i okolini traže 8e ruke za 10~ku stiropor i mrežicu bez boje.
Kod ovog lika je s njegovim materijalom 18e 10~ka lepak i mrežica.
Zvao sam Zvonka iz vlasotinca on kaže ako je majstor dobar uzimaj tu varijantu od 18e i ne razmišljaj.
Dečko ima 41 godinu i od svoje 20~te godine se bavi postavljanjem fasada. Inače ima firmu, radi uglavnom državne institucije spolja, iznutra...
 
Kada pišete kod nas napišite grad, okrug da bi drugi znali. Eto u vršcu kod 2 majstora 8e ruke kod tog drugog 6e. Komplet 10~ka s njegovim materijalom i rukama 28e.
 
Kuca mi je prizemna i pre mesec dana sam sam uradio zid do komsije, a boze zdravlja naprolec cu i ostalo, verujte da nije strasno samo ide sporije nego kod profi majstora
Takodje,ista prica...stiropor zid po zid sam radio sam,lepak+pur pena+tipl..
polako natenane-i celu staru kucu sam 90% renovirao sam,zidanje,betonazu,plocice po kuhinji i kupatilu,rigips plafone,novu elektro instalaciju razveo...5 x sam sporiji bio u odnosu na majstore,ali znam sta i kako sam uradio.majstora sam imao za razvod vode po kupatilu i za centralno.
 
Mene zajebava kondenz, kuća je sa potkrovljem i uradio sam izolaciju ploče ali ne mogu dobro da upakujem ćoškove zbog kosina jer nema mesta i sad mi se pojavljuje po ćoškovima vlaga sa unutrašnje strane. Na ploču je stavljena parna brana, pa mineralna vuna 10cm i na nju paropropusna vodonepropusna folija. Vidim da se i sa spoljne strane folije nakupi dosta vode koja se verovatno slije preko kosina u ćoškove pa da i to pravi dodatni problem...
 
Potkrovlje je sa kosom plocom? Moraces nekako kako umes, nema drugog resenja nego da izoliras i to nekako.
 
Vunu sam ja uspeo da zavučem i da je kako tako zaštitim folijom odozgo, al ne mogu lepo da je spakujem i verovatno kako se sliva tuda ulazi kvasi vunu i vlaži zid.
 
Nazad
Vrh