MOMOSARIC
Član
Izolacija gore vrijedi jedno 3x izolicaiji okolo.
I prozori tj stakla .
I prozori tj stakla .
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Proizvođač "SAVO" sprej protiv buđi. Mislim da ima u DIS supermarket.Koji sprej je u pitanju? Imam i ja problem pa bih probao sprejom
Sad sam baš pregledo dosta sajtova i mene zanimalo ,vidim da je to skoro isto što se tiče toplotne provodljivosti,.znam da je jedan kod nas stavio 10 stiropor i od gore beton,stirodur je čvršći dosta ,al kontam ako nećeš stavljati neke velike terete tipa da stavljaš u tavan žitarice i stiropor će radidi posao a dosta je povoljniji.Planirao sam da na tavan stavim stirodur 5cm i preko toga isto toliko košuljicu.
Ne znam koliko to menja običnog stiropora, tj kamene vune.
Da li neko zna?
Kod mene je na tavanu bas toplo.
Ja sam planiroa da utopim mrezicu e sa kapiram ako lepom stiropor i mazem one pogace da ce na taj ancin da se orvoji od ploce i napravice prostora da dise pa ne treba folija.
Odozdo ispod ploce imam knauf i razmak izmedju ploce i knaufa je 5cma samo vazdusni cep. Tu sam se zeznuo sto nisam ubacio vunu
Ja sam ovako uradio,pa folija,pa rigips...u drugoj prostoriji nisam ugradio vunu.ogroman minus.Kod mene je na tavanu bas toplo.
Ja sam planiroa da utopim mrezicu e sa kapiram ako lepom stiropor i mazem one pogace da ce na taj ancin da se orvoji od ploce i napravice prostora da dise pa ne treba folija.
Odozdo ispod ploce imam knauf i razmak izmedju ploce i knaufa je 5cma samo vazdusni cep. Tu sam se zeznuo sto nisam ubacio vunu
Isao sam i tom logikom da je vazduh izolator ali ljudi zaboravio sam na vrucinu.Vazduh je najbolji toplotni izolator, pod uslovom da ne mrda, tj. da nema strujanja vazduha. Znači ako je vazduh zarobljen i miruje od njega nema boljeg izolatora.
Baš iz tog razloga je mekši stiropor (sa manjom gustinom) bolji toplotni izolator do gušćeg stiropora. Znači običan stiropor je bolji izolator od stirodura jer je u njemu zarobljeno više vazduha.