A vlaga koja ide iz kuce kroz plafon?
Ja imam potkrovlje koje je u betonu, znaci i plafon i kosine su betonske ploce. To je hladnije od betonskog svinjca.
Pre mnogo godina, dok jos nisam imao pojma o paropropusnim folijama i sl. pokusao sam da izolujem to potkrovlje na sledeci nacin: posto izmedju betonske kosine i rogova ima malo mesta, kupio sam obicnu foliju (malo deblju) presavio je na pola po duzini, urolao obe polovine i tako ubacio u taj prostor izmedju kosine i rogova, i to na nizi kraj. Onda sam odmotao donju polovinu i tako dobio da je prekrivena kosina najlonom. Onda je na taj najlon poredjana staklena vuna u plocama (polutvrde ploce) dva sloja po 6cm. Potom je preko staklene vune odmotana gornja polovina najlona i time je dobijena prakticno upakovana staklena vuna u najlon, sa donje strane bez prekida a sa gornje strane je prvo donji kraj najlona presavijen odgore preko vune a potom je gornji najlon presavijen ispod donjeg najlona i vune. Time je koliko toliko ta vuna dobro zasuskana sa najlonom po duzini, a slicno je uradjeno i do zabata. E sad, vune nisam imao dovoljno pa je uradjen samo deo iznad sobe, dok je najlon dugacak kao ceo krov i prekriva deo gde je kupatilo. To kupatilo se slabo koristi ali ako se koristi normalno onda ima pare preterano koja ne moze nigde da izadje osim kroz prozorce. Tj. ne moze da ode kroz plocu napolje. Sta hocu da kazem, prvo da itekako ima pare koja kroz plafon odlazi u tavanski deo,
a drugo da mi nije jasno kako onda ta para ode napolje ako se po tavanu pre izolacije postavi paronepropusna folija sto se savetuje u nekim brosurama o izolaciji.
Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока