Gore sam lepio 5cm, ali ne znam koju debljinu dole i da li smem (A HTEO BIH) 5cm, a objasniću "ilustrativno" šta 'oću, evo slika:
Na slici se vidi da bi sada trebalo 3cm STIRODUR, tako bih dobio da cela površina izgleda celovito i ravno, a ako se odlučim za 5cm, dobiću tzv. "coklu", taj deo "temelja" pod stirodurom će biti ispupčen u odnosu na gornju izolaciju stiropora, pa ne znam da li bi to bilo funkcionalno i praktično ?
Da ne dođem u situaciju, da mi tu na spoju gornjeg i donjeg dela bude problematično prvenstveno po pitanju vlage u bilo kom obliku ?
Pre nego sam polupao malter sa te "cokle", pa je sada ogoljena cigla, bila je ispupčena u odnosu na gornji deo zida, koji je sada prekriven izolacijom od stiropora...
Nadam se da sam bio jasniji u pogledu moje dileme...
Što se tiče mrežice, već sam kupio neku, koju su mi u radnji preporučili, a zajedno je kupljena sa stiroporom Fragmat EPS Fasadni (TIMIZOLIRKA-Šid), lepkom Ceresit CT 83, tiplovi za 5 i 8 cm i mrežica TYTAN Professional:
Jesi li premazo podlogom zid da ga ocistis od prljavstine, pozeljno je tiplovanje kada se radi preko maltera?
Da li si sav malter koji je podlupio ocistio?
Sto se tice vlage u objektu moram da te razocaram da je kod temalja od cigle to veoma skupo i komplikovano suzbiti.Posto si i sam rekao da nema ter papira ili kondora da spreci ulazak kapilarne vlage u zidove.
Nisam premazao ni sa čim, ALI sam ceo zid obrusio čeličnom četkom na maloj brusilici od svih slojeva kreča i farbe, do zdravog maltera...
Udavio se od prašine, imao samo onu masku na licu, kada se prska voće, a vrućine bile u toku, sav sam bio šareno umazan, ko da sam vodeničar...
Onda sam sve prešao metlom, pa pošto nisam bio zadovoljan učinjenim, razvučem baštensko crevo i mlazom vode bukvalno operem ceo zid !!!
Smejala mi se cela ulica !!!
E rekoh, ako posle takvog "kupanja" kuće, zaostane ona nezgodna i nepoželjna fina prašina, koja bi mi pokvarila lepljenje, da ga JBM !!!
Naravno, to sam uradio neposredno pred ugradnju novih PVC prozora, da posle (bukvalno) ne uprskam stvar...
Osušila se ta voda odavno (kupao sam kuću pre sigurno mesec i po dana) na onim vrućinama...
Sutra planiram da odem do Rume i kupim stirodur,(samo da mi predložite koju debljinu, 5 cm kako bih ja hteo, ili je dovoljno i 3 cm, pa da sve bude "u ravni"), a po povratku da ga polepim na "coklu" (temelj)...
A od nedelje, sledi dodatno fiksiranje tiplovima, sve krajnje ploče sa tiplovima 8cm, a unutrašnji tiplovima od 5cm...
Detaljnije ne mogah napisati...
A Vi, svakako je poželjan komentar na dosadašnje odrađeno, i buduće planirano, pošto mi očigledno, saveti uvek dobro dođu...
Da sam slušao samog sebe, polepio bih ovaj običan STIROPOR na "coklu" (temelj) i tu zabrljao...