Meni pričao jedan majstor što radi u Austriji fasade kaže da se tamo samo utipluju tri donja početna reda i da to drži da se fasada ne 'smakne' pod svojom težinom. Kaže da se ne dešava da se gornji slojevi odlepe i padnu već se samo osigura tiplovima zbog težine same izolacije. Takođe sam isto čuo da postavljaju te početne lajsne. Takođe sam čuo da se početne stiropor ploče - na početku reda skroz oblepe malterom - u krug po ivicama i dve 'jufke' u sedini tako da se stvara neka vrsta vakuuma pa i to drži fasadu. Na ivicama se preklapa - zida kao ciglama jedna ploča sa jedne strane zida a druga sa druge zida... nisam siguran kako bih objasnio ali verujem da svi razumete o čemu pišem...
Ja planiram sam da radim kad budem..... problem mi je skela.... ranije sam razmišljao da lepim stiropor onom specijalno penom ali taj što radi u Austriji kaže da tamo to niko ne radi....
Ja planiram sam da radim kad budem..... problem mi je skela.... ranije sam razmišljao da lepim stiropor onom specijalno penom ali taj što radi u Austriji kaže da tamo to niko ne radi....