Subvencije u poljoprivredi za 2024 godinu

svi ti koji rade bez ugovora su sami sebe doveli u ovu situaciju i ko zna kakav dogovor imaju sa zakupodavcem a verovatno je bio taj,evo ti 100e za hektar i tvoje subvencije i sve ok,nemoramo kod notara,ugovor ovo ono

e sad posto ce mozda nesto biti od love i to direktna davanja povecana,sad ne valja sto je uzeo tako zemlju

i to se bori oko 200clanova tj gazdinstava da isposluje taj dogovor koji su potpisali od 17k po hektaru

tu nesto jos smrdi al otom potom
videcemo
Mnogo si uporan i ti u sveznanju.
Samo nisi svestan da lupetas o tih 100 e za ha da ti nema ravnog.
Gde ti zivis? Gde jos ima arende za 100 e po ha?😀 Taj koji ima takvu arendu, a sigurno ga nema, ne bi se sekirao za subvencije.

Gde ti zivis? Gde jos ima arende za 100 e po ha?😀 Taj koji ima takvu arendu, a sigurno ga nema, ne bi se sekirao za subvencije.
upravo tamo gde i koje se udruzenje bori da im prodje do 17k po hektaru za ovu godinu
njima je i bitno da upisu po nekom drugom osnovu zemlju kako bi napisali i te hektare i naplatili novce

ne pisem nista napamet,to je valjda vec svima jasno

Ima kod nas jos uvek arende za 100e po hektaru ali na nasoj zemlji ni to nekad nije isplativo.. neki su se zaletali pa davali 150-180e pa ubrzo pukli..

I ovde je do pre 10 god bila kirija 50e po hektaru a imalo je i za dzabe e onda su nastupili ovi sadasnji protestanti i sada je stiglo do 250e bez ugovora

Послато са RMX3263 помоћу Тапатока

Nema od toga nista,kako da je upisu ako je vec prijavljena kod nekoga,jedino mozda nesto sitno sto nije registrovano bi proslo

A bogte i shvatanju
Ogroman broj zemlje kod tebe i ljudi koji su udruzenju stig nemaju upisanu zemlju u e agraru,jel kontas sada?
Pa stig vec 2 godine zeli da resi to pitanje,i kad je gostovao na n1 nedeljko pricao o tome
A to je nemogoce da se resi

Sad su tu jos povecane subvencije i nije mala lova i to im je jedan od uslova tj ucena
Ako im dozvole to,pristace na 10hilj

Jel sad shvatas???

Kod nas je bio neki dogovor u selu da se plaća 50 do 150 evra zavisno od dela atara i plodnosti. Posle se pojavili ovi novi protestanti što reče barbulić i počeli da se otimaju i svađaju i u selu se podiglo na 200 ali protestanti daju 300 pa je stiglo i do 400. Iz sela sada retko ko daje i 300 a ovi protestanti što daju 400 evo i dalje im stoji kukuruz pa neki čak još uvek vršu suncokret :D nakupili po 150-200 hektara, neće nikog da zaposle a ne mogu sami da stignu samo mi nije jasno odakle ulažu u novu proizvodnju i obnavljaju mehanizaciju a seju kukuruz u junu i skidaju u februaru, zimsko oranje ne vidi 60% njihovih njiva.

A bogte i shvatanju
Ogroman broj zemlje kod tebe i ljudi koji su udruzenju stig nemaju upisanu zemlju u e agraru,jel kontas sada?
Pa stig vec 2 godine zeli da resi to pitanje,i kad je gostovao na n1 nedeljko pricao o tome
A to je nemogoce da se resi

Sad su tu jos povecane subvencije i nije mala lova i to im je jedan od uslova tj ucena
Ako im dozvole to,pristace na 10hilj

Jel sad shvatas???
Shvatam ja ali ti ne shvatas,kazem ti da o tome mogu samo da mastaju nema od toga nista

videcemo
zato je citava ujdurma oko ovih 17k i to im nije uopste ni bitno toliko vec ovaj drugi clan sporazuma i to im je trebalo biti reseno do septembra sto su potpisali ali se gura prica o 17k
e sad sto su neka udruzenja upala u zamku nedeljka tj stiga pa im se priduzili u tome to je posebna tema

sad pauza u temi sto se mene tice :)

• Usaglašeno je da će Ministarstvo poljoprivrede isplatiti dodatnih 10.000 dinara svima koji su ostvarili pravo na osnovne podsticaje u biljnoj proizvodnji u 2024. godini, u roku od 30 dana, računajući od dana potpisivanja ovog sporazuma.

• Ministarstvo se obavezalo i da će se izmenom Zakona o podsticajima u poljoprivredi i ruralnom razvoju propisati regres za sertifikovano seme u iznosu do 17.000 dinara po hektaru, da će javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na regres za sertifikovano seme biti raspisan najkasnije do kraja aprila 2025. godine i da će se isplatiti svi uredno podneti zahtevi u roku od 30 dana, a da će svi uredno podneti zahtevi za osnovne podsticaje u biljnoj proizvodnji u 2025. godini, u iznosu od 18.000 dinara po hektaru, biti isplaćeni najkasnije do 1. aprila 2025. godine.

Poruka u temi "E-Agrar"

Poruka u temi "Subvencije u poljoprivredi za 2024 godinu"
Hvala Srdjane na detaljnim odgovorima. Možda si upućen za još jedno pitanje: Mi na Kosovu i Metohiji semena teško nabavljamo, kad kupimo u centralnoj srbiji ne možemo da prebacimo preko adm prelaza, kupujemo ovamo od onih koji prebace preko brda pa nemaju fiskalni da izdaju. Grla ne možemo da prijavimo jer nema veterinarskih ambulanti, mehanizaciju ne možemo da nabavimo ja imam traktor IMT 542 85-to godište i vinkovića 87-mo. Pšenicu i ječam koristimo za hranu svojoj stoci, krompir nam lepo rodio ove god ali nema kome da ga prodamo. Da li ima neka odluka vlade Srbije za zagarantovani otkup svih proizvoda koje proizvedemo na teritoriji Kosova i Metohije? Drugo pitanje da li mi sa Kosova i Metohije imamo pravo na Ipard programe?

Nazad
Vrh