Subvencije u poljoprivredi za 2024 godinu

ovo bilo jos pre 2 nedelje

pre zvanicnog potpisa ujedinjenih udruzenja i dogovora oko 10hilj po hektaru svima,sledece do 1 aprila svima 18hilj po hektaru,javni poziv za sertfifikovano seme do 31aprila,akciza ostaje 50din itd itd

izdvojite vreme i pogledajte

a kao spasice nas 17 hiljada koje ne bi dobilo 80%^gazdinstava tj poljoprivrednika u srbiji kao sto nece ni sledece godine dobiti tih 17hilj jer vec sigurno 85% posejali ljudi jecam i psenicu a od tih 85% mozda 10% ima racune i kupilo semenesku

tako da ova ujdurma oko ovih 17hilj ima neki drugi smisao ali saznace se i to kad tad zasto je nekim udruzenjima toliko stalo do 17hilj
Zato što je tako dogovoreno i potpisano, prosta stvar.

Pitanje za Srđana, ljudi nisu pokrenuli ostavinsku raspravu još davno zato što nisu u međuljudskim odnosima (brat i sestra a pritom su i u inostranstvu) znači zemlja je i dalje na pokojnom, da li ta zemlja (a izdaje se u zakup) može da se prijavi u e-agrar kao nerešena ostavnina i koji dokazi su potrebni za to

Dodavanje zemljišta u ostavinskom postupku u evidenciju faktičkog obrađivanja​

Izjavljujem da ja faktički obrađujem sledeće poljoprivredno zemljište gde je iza vlasnika u toku ostavinski postupak, a pretpostavljeni vlasnik ne raspolaže pravnim osnovom sticanja predmetne nepokretnosti odnosno nije upisan u javni registar katastra nepokretnosti kao vlasnik, i ne protivi se da ja u tekućoj godini obrađujem predmetno poljoprivredno zemljište
takođe imam čoveka (još mi je i rođak) u Australiji koji nije dolazio bar 10 god i neverujem da će dolaziti u skorije vreme, zemlja je u njegovom vlasništvu i koja bi tu procedura bila oko registracije te zemlje?
Ovde je jedino rešenje da se napravi Ugovor pošto još nije u najavi opcija (I ko zna kada će i biti i da l da li će u opšte i biti ta opcija omogućena)

Update

Prijava obrade zemljišta po drugom osnovu​

meni takozvano spustanje(iako ono to i nije vec dobijanje ili ne) sa 17hilj na 10hilj skida lovu jer imam racune za jecam,zito i kukuruz sezonu 23/24

ovi sto se brecaju na 17hilj zele da 80% poljoprivrednika ne vidi pare i pomoc
kao da susa nije bila kod njih a mozda i nije al se pise o tome oprtilike sto bi se reklo---kud svi tu i mali Mujo

Elem jednom komsiji u jednom PSS nisu uradili prijavu za subvencije jel ce dobiti on ove sada i sta da radi sa starima jel moze da pise neku zalbu ili tako nesto?
Baš mi je čudno za
logo-last-1-1024x280.png
da nisu podneli zahtev (To se jedino radi ako vlasnik ne obrađuje svoje parcele nego daje u Zakup nekom drugom, pa taj drugi dobija njegove >Vlasnikove< Subvencije).

Ako nije dobio Subvencije za "Osnovne podsticaje u biljnoj proizvodnji u 2024. godini" neće dobiti ni Subvencije za Sertifikovano seme.

Pravo na regres za sertifikovano seme, u 2025. godini, može da se ostvari ako je račun o kupovini sertifikovanog semena izdat u periodu od 1. avgusta 2024. godine do dana podnošenja zahteva.

Pitanje za Srđana, ljudi nisu pokrenuli ostavinsku raspravu još davno zato što nisu u međuljudskim odnosima (brat i sestra a pritom su i u inostranstvu) znači zemlja je i dalje na pokojnom, da li ta zemlja (a izdaje se u zakup) može da se prijavi u e-agrar kao nerešena ostavnina i koji dokazi su potrebni za to, takođe imam čoveka (još mi je i rođak) u Australiji koji nije dolazio bar 10 god i neverujem da će dolaziti u skorije vreme, zemlja je u njegovom vlasništvu i koja bi tu procedura bila oko registracije te zemlje?
Za prvo pitanje Srdjan ti je dao odgovora a za drugo o ovom iz Australije, trazi punomoc pa si resio stvar!
Ako se icega plasi, ne mora detaljnije, moze da naglasi da taj punomoc vazi iskljucivo kako bi mogao da registrujes njegovu zemlju u tvom gazdinstvu.

a kao spasice nas 17 hiljada koje ne bi dobilo 80%^gazdinstava tj poljoprivrednika u srbiji kao sto nece ni sledece godine dobiti tih 17hilj jer vec sigurno 85% posejali ljudi jecam i psenicu a od tih 85% mozda 10% ima racune i kupilo semenesku

tako da ova ujdurma oko ovih 17hilj ima neki drugi smisao ali saznace se i to kad tad zasto je nekim udruzenjima toliko stalo do 17hilj
Do 17000 im je stalo zato sto rade 80-90% zemlju bez ugovora pa bi tih 10000 dobile gazde od njiva a njima budza

Послато са RMX3263 помоћу Тапатока

Ti kad bi dobio neku vlast Vucic bi za tebe bio mala beba

Послато са RMX3263 помоћу Тапатока

Nazad
Vrh