Subvencije u poljoprivredi za 2024 godinu

Eto, a o meni se sve zna, gde živim, koju škol.spremu imam, šta radim, koliko zemlje imam, koliko plaćam arendu, jesam li koristio subvencije, koji traktor vozim, jel ima zaštitni ram ili ne, šta sejem, jel idem po komšiluku... Nema tajni. E tako treba i ostali da kažu, ako imaju časne namere.

Eto, a o meni se sve zna, gde živim, koju škol.spremu imam, šta radim, koliko zemlje imam, koliko plaćam arendu, jesam li koristio subvencije, koji traktor vozim, jel ima zaštitni ram ili ne, šta sejem, jel idem po komšiluku... Nema tajni. E tako treba i ostali da kažu, ako imaju časne namere.
I o meni sve znaju.Nemam šta da krijem.Sem onog koji neće da zna.

Hajde ti "nacitani",sad meni objasni kako smo dosli iz vladinog predloga od 17.000 za seme iz jula na samo 10.000?Kako seljak treba da bude zadovoljan sa postignutom cenom dizela od 179 din kad je svuda u okruzenju taj isti dizel po redovnoj ceni oko 160 din.?Objasni mi nekapiram?
Nisam izlazio na ulicu,niti cu izaci jer od svega toga su nas doveli u situaciju da se osecam glupo jer uvek izmanipulisu samnom i masom?
Jebote,, jos uvek postoje nasi ljudi koji nas ubede da su postigli nesto nesvakidasnje i navodno uplasili ove iz ministarstva da sve bude po nasim zahtevima!Pitam se jesamli ja lud sto verujem u to da smo uspeli!?
Preskoci onu tezu koja se proteze kroz postove,da je izaslo 300.000 traktora srusili bi njih!Zasto bi izaslo 300.000?

Hajde ti "nacitani",sad meni objasni kako smo dosli iz vladinog predloga od 17.000 za seme iz jula na samo 10.000?Kako seljak treba da bude zadovoljan sa postignutom cenom dizela od 179 din kad je svuda u okruzenju taj isti dizel po redovnoj ceni oko 160 din.?Objasni mi nekapiram?
Nisam izlazio na ulicu,niti cu izaci jer od svega toga su nas doveli u situaciju da se osecam glupo jer uvek izmanipulisu samnom i masom?
Jebote,, jos uvek postoje nasi ljudi koji nas ubede da su postigli nesto nesvakidasnje i navodno uplasili ove iz ministarstva da sve bude po nasim zahtevima!Pitam se jesamli ja lud sto verujem u to da smo uspeli!?
Preskoci onu tezu koja se proteze kroz postove,da je izaslo 300.000 traktora srusili bi njih!Zasto bi izaslo 300.000?
nije iz jula taj vladin predlog nego iz novembra pola godine ranije u Kisacu i to je sve ostalo na dogovoru
osnovno tj direktne subvencije po hektaru su bile podignute na 18k dinara do 100h

ovih 17k za sertf. seme je trebalo biti isplaceno i donekle dogovoreno u kisacu,poziv za te subvencije je trebao biti jos u junu ili julu a isplata vec pocetkom septembra ove 2024godine jer vec tada se ulazi u sledecu setvenu godinu a to je 2025

e onda ovi sto danas protestuju,odlaze na kraju jula i potpisuju neki njima sporazum po kome se isplacuje 17k po hektaru za sertifikovano seme,javni poziv do kraja oktobra i na neko obecanje,sve to posle rebalansa

ova druga udruzenja nisu bila na pregovorima u kisacu

Ove godine

Će biti tako svako ko je dobio subvencije za "Osnovne podsticaje u biljnoj proizvodnji u 2024. godini" dobiće i za Sertifikovano seme.

Sledeće godine

Ko ne poseduje (nema) fiskalni račun, neće ni dobiti ove subvencije za Sertifikovano seme.

Elem jednom komsiji u jednom PSS nisu uradili prijavu za subvencije jel ce dobiti on ove sada i sta da radi sa starima jel moze da pise neku zalbu ili tako nesto?

Pitanje za Srđana, ljudi nisu pokrenuli ostavinsku raspravu još davno zato što nisu u međuljudskim odnosima (brat i sestra a pritom su i u inostranstvu) znači zemlja je i dalje na pokojnom, da li ta zemlja (a izdaje se u zakup) može da se prijavi u e-agrar kao nerešena ostavnina i koji dokazi su potrebni za to, takođe imam čoveka (još mi je i rođak) u Australiji koji nije dolazio bar 10 god i neverujem da će dolaziti u skorije vreme, zemlja je u njegovom vlasništvu i koja bi tu procedura bila oko registracije te zemlje?

a kao spasice nas 17 hiljada koje ne bi dobilo 80%^gazdinstava tj poljoprivrednika u srbiji kao sto nece ni sledece godine dobiti tih 17hilj jer vec sigurno 85% posejali ljudi jecam i psenicu a od tih 85% mozda 10% ima racune i kupilo semenesku

tako da ova ujdurma oko ovih 17hilj ima neki drugi smisao ali saznace se i to kad tad zasto je nekim udruzenjima toliko stalo do 17hilj

Nazad
Vrh