Subvencije u poljoprivredi za 2024 godinu

Ne podržavam ali znam čoveka bivši direktor Zlatice (činimi se) i otac od sinova koji imaju NS Plakat i PIN (znači punu love). Ima sada oko 95 godina. Ja sam bio kod njega pre tri godine, čovek kuje planove oko oraha i turira u mestu, nema vremena da priča, čekaju ga obaveze.
A oni su jedina porodica u tom swlu koja je bila konfiskovama i nad kojokm je sprovođen teror nekoliko decenija.
Svako neka zaključi kako mu drago.

Bitno je da se ne krše propisi. Sve što država i pravilnici dozvoljavaju, to je u redu. Meni su bili sada u kontroli za subvencije. 2 gazdinstva na ćerke. One na poslu, ja sam kod kuće. Gledaju atomizer, pored njega traktor. Kažu, moraće obe da dođu u Sekretarijat da potpišu Ugovore. Kaže, nek uklope sa poslom, radimo do pola 4. Znači, znaju oni sve, to je dozvoljeno pravilima, igraj po pravilima. Dal je moralno? Pa baš i nije, ali, oni pišu pravila, mi igramo po njima i kada nam odgovaraju i kada baš i ne, tako je kako je

Tako znači, Radašine. Sve se polako saznaje.
Srđan je nazvao ovih 10 hiljada za seme koje je bilo stalno u priči, tako da je najmanji problem kako se ta namena zove, jer namene i nema, a faktički je " umanjeni zahtev za 17 hiljada sertifikovano seme" .

Ко ближе Ватри и ко је дабар са оним ко ложи и доноси Дрва то боље...Ових дана се вучем по Болницама итд па видим како се ради а тако је у свим институцијама у Држави...

Kako je tih 10.000 dinara/ha za sertifikovano seme kada mnogi nisu koristili sertifikovano seme, a dobi će ?
Cirkus od države ?

Ove godine

Će biti tako svako ko je dobio subvencije za "Osnovne podsticaje u biljnoj proizvodnji u 2024. godini" dobiće i za Sertifikovano seme.

Sledeće godine

Ko ne poseduje (nema) fiskalni račun, neće ni dobiti ove subvencije za Sertifikovano seme.

Право на регрес за сретификовано семе, у 2025. години, може да се оствари ако је рачун о куповини сертификованог семена издат у периоду од 1. августа 2024. године до дана подношења захтева.

Poslednja izmena:
Cek otkud sad to,zar nije bilo da sledece godine pravdamo racunima za seme taj deo subvencija od(do) 17k ?.Do kraj aprila bese receno da ce biti rok.

Cek otkud sad to,zar nije bilo da sledece godine pravdamo racunima za seme taj deo subvencija od(do) 17k ?.Do kraj aprila bese receno da ce biti rok.
Право на регрес за сретификовано семе, у 2025. години, може да се оствари ако је рачун о куповини сертификованог семена издат у периоду од 1. августа 2024. године до дана подношења захтева.

Ovih 10 sada se isplaćuje bez pravdanja sa računom jer je rezultet dogovora-pritisaka - blkade... Dobijaju svi koji su dobili i onih osnovnih 18.
Od iduće godine biće ful 17 za seme ali samo sa računima. Bez računa, neće da može. Sve je vrlo jasno.
Čuvajte račune od kupljene pšenice, ječma i repice ove jeseni, plus račune za seme kukuruza, suncokreta, soje - narednog proleća.:)

Zaboravih da dodam da se u ime enormno velikog broja paora, koji nisu smogli snage ( opravdano ili ne) da učestvuju u protestima prethodnih dana, ZAHVALIM na "dosta dobro" izdejstvovanim dotacijama. Nadam se da nećemo sada ponovo krenuti u "prepucavanje" oko toga ko je bio a ko nije i zašto, već da nam bude ovo pokazatelj da dok sami nešto ne preduzmemo, ništa nam se neće dati samo na tacni.

ps: Nisam bio na protestima, a potrošiću 51.000 dinara. Malo na ženu, decu, komšiluk, kanta ulja za fergu...

Da si izasao na proteste imao bi da potrosis skoro duplo vise para,vecinom na komsinicu,cipelice,donji ves by prada i slicno.

Tako znači, Radašine. Sve se polako saznaje.
Srđan je nazvao ovih 10 hiljada za seme koje je bilo stalno u priči, tako da je najmanji problem kako se ta namena zove, jer namene i nema, a faktički je " umanjeni zahtev za 17 hiljada sertifikovano seme" .
Kod mene je sve transparentno. Ne krijem ništa, ne muvam ništa, sve radim po pravilima. Uzimajte što daju, prosto. Sad razmišljam još jedan jači traktor da kupim preko IPARD programa. Raspitao se - može, ne kršim ni jedno pravilo

Ne podržavam ali znam čoveka bivši direktor Zlatice (činimi se) i otac od sinova koji imaju NS Plakat i PIN (znači punu love). Ima sada oko 95 godina. Ja sam bio kod njega pre tri godine, čovek kuje planove oko oraha i turira u mestu, nema vremena da priča, čekaju ga obaveze.
A oni su jedina porodica u tom swlu koja je bila konfiskovama i nad kojokm je sprovođen teror nekoliko decenija.
Svako neka zaključi kako mu drago.
Toliko je terorisan da su ga postavili za direktora.

Ко ближе Ватри и ко је дабар са оним ко ложи и доноси Дрва то боље...Ових дана се вучем по Болницама итд па видим како се ради а тако је у свим институцијама у Држави...
To je teza onih koji nikad u životu ništa nisu probali samo su gledali preko plota ko šta radi.
Svi najveći opozicionari u selu su prošli za mlade,jel su konkurisli nisu palamudili.
Emigrantu je smešno,i meni je smešno ali su to činjenice.
Baba ima uslov pa ima a vama ostaje teoretisanje do mile volje.
Meni žao što nemam babu za ipard spremnu😭

Nazad
Vrh