Subvencije u poljoprivredi za 2024 godinu

Cvrc gorivo po 179din koliko hoćeš.
ed452b3b2d2bfc46de47d91af764346e.jpg

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Ipak je promenjena vlast a sa novim vlastima došla su i veća davanja za poljoprivrednike.Tako da ipak ima neke veze.
I šta sad treba li da osuđujemo te ljude što nisu bili.
Opet kažem da nikada neće izaći svi poljoprivrednici da se bore za svoja prava.
Nešto slično sam video dok sam još bio u izvršnom odboru sindikata u firmi gde sam radio_Otprilike 30-40 % zaposlenih si mogao izvesti na neki protest ili štrajk.Ostali su uvek imali neke svoje razloge a naravno da su beneficije posle koristili svi.
Po meni je bezobrazluk otvoriti usta i reci jednu jedinu rec protiv onih koji su izasli i izborili 40.000 din po ha ( ukoliko ce biti i povracaj za seme).
Samo na zadnjim protestima nisam izasao jer je organizacija u okruzenju bila ravna nuli i sramna jer nisu imali muda, ne da se plase nego u zemlju bi bolje usli ili pojeli g…! “Gde ces protiv drzave jer i onako nista neces postici, osim kazni i batina” te su reci opravdanja bile od svakog koji nije izaso a danonocno se raspitivao kako proteknu pregovori i navijao za pobedu iz fotelje!
Beda i sramota!
Svakako da nikada nece svi izaci ali poredjenje koje si napravio izmedju izlaska zaposlenih na strajk ili proteste u toj firmi gde si radio i odaziv u procentima poljoprivrednika koji su protestovali je ko nebo i zemlja!
Zamisli samo ako bi od minimalnih 150.000 traktora u Srbiji a ima ih mnogo vise, izaslo 30-40% na puteve sta bi bilo?!
Pa nek je izaslo od toga samo 30.000-40.000 na puteve koja bi to sila bila?!
Sramota je velika kad od toliko traktora i poljoprivrednika pojavi se manje od 1.000 na proteste!
I kad su ostvarili toliko novca po ha , neko pljune na jednu stranu po njih a kad se okrece na drugoj strani se smeska jer nije mrdno k… em, i jos ih proglase ludacima koji su morali izaci jer su u govnima zbog silnih kredita!
Pa ovaj narod ne zasluzuje aman bas nista sve dok ne otvara um i oci zaslepljene!
Nas treba usranom motkom svakodnevno mlatiti! Staljin bi bio svetac za nas, kakvi smo za godinu dana bi nas prepolovio a s ostatkom bi naredne godine zavrsio pricu!

Jako velika sramota, jako! Umesto da se stidite i da se pokrijete usima i neke pouke da izvucete iz ovog vaseg propusta, ono pljuste zahvalnice na svaku recenicu o ne izlazenju i podrska za sve koji nisu izasli! U velikoj ste vecini nema sta! U E-agraru kucate kao sumanuti da svaki "cosak" ubacite pravilno i pokojnike bi dizali da vam potpisu ugovore, a ovde bagatelizujete protestante! Kakva je ovo bolestina Bog te mazo!

Znate vi jako dobro sta znaci suprodstaviti se ovom rezimu, (Topalko je jedan od skorih primera) i kakve sve zajebancije proizilaze i kroz sta su sve prosli kolega Radoslav i ostale kolege u vrhu organizacije, da bi mogli nesto da im serete samo se stavite makar misima u njihovu kozu pa bi videli kako bi lako i iz vasih usta izlazila rec KUKAVICE!

Rataru je sasvim dovoljno 100 litara po hektaru
Stocaru i vocaru povrtaru bar 150 l po hektaru al i nije neka para da kuka za njom
Moje misljenje je da je dobro da zakljucaju kartice zbog ovi seljaka sa Vracara itd zbog kojih ispadamo prevaranti. Po meni dobar potez drzave dizel 129 din izadje jako povoljno i ovim se stiti ova uredba od prevaranata

Ja znam dosta ljudi koji su dobili povracaj za sadnice lesnika. Verovatno uslove nisu skupljali na Marsu.

Pa ni ratari i stočari ne mogu dobiti baš za sve svake godine pa nikom ništa preživećemo.
Ali potcenjivati i kritikovati postignuto je malo nefer.

Slučaj iz mog mesta- podignuta dva vinograda. Jedan dobio subvencije jedan imao problem. Navodni razlog ovaj drugi nije u vinogradarskom reonu a to određuje položaj u odnosu na autoput Beograd- Zagreb tj strana prema jugu nije a prema severu jeste.

Izvinjavam se, nisam do sada znao da je i za ratarske proizvode uslovljeno da se sadi odredjen broj zrna po hektaru i da dolaze da vam broje i mere, npr. kukutuz na 10 cm pa da dobijes povracaj za seme ......

jos ih proglase ludacima koji su morali izaci jer su u govnima zbog silnih kredita!
Zamisli bezobrazluka ej! Dobro ne napisa kao onaj necu ime da mu spomenem da smo lazni poljoprivrednici! Odavno sam ja rekao da ovo ne izlazenje ima samo jednu konotaciju a to je da su sve to glasaci vladajuce sekte! Barem 90% onih 10 neka stvarno nije moglo.

Nazad
Vrh