Subvencije u poljoprivredi za 2024 godinu

Kad ide ono po hektaru? Koliko uplaćuju? Dal uplaćuju?
Rano je da se priča o tome ali mogu da napišem ovo 🙂

Usaglašeno je da će se izmenom Zakona o podsticajima u poljoprivredi i ruralnom razvoju propisati regres za sertifikovano seme u iznosu do 17.000 dinara po hektaru, da će javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na regres za sertifikovano seme biti raspisan najkasnije do kraja aprila 2025. godine i da će se isplatiti svi uredno podneti zahtevi u roku od 30 dana.

Svi uredno podneti zahtevi za osnovne podsticaje u biljnoj proizvodnji u 2025. godini, u iznosu od 18.000 dinara po hektaru, biće isplaćeni najkasnije do 1. aprila 2025. godine, predviđeno je sporazumom.

Sporazumom je određeno i to da iznos povrata sredstava koja se mogu ostvariti pravom na refakciju u 2025. godini neće biti manji nego tokom 2024. godine, a da će Ministarstvo poljoprivrede sa predstavnicima Ministarstva finansija razmotriti mogućnost izmene zakona kojim se uređuju akcize, i to u delu koji se odnosi na mogućnost povećanja iznosa povraćaja sredstava koja se mogu ostvariti putem prava na refakciju akcize.

U svakom slučaju biće obaveštenja ne brinite ništa :ppozdrav:.

Poslednja izmena:
A nama kojima racuni za naftu uredno kupljeni se nisu pojavili na eAgraru do 23:59 31.12.2024 kome da se zalimo?
Jel ima jos neko ovaj slucaj?

Imao sam dugo godina prodavnice prehrambenih proizvoda i u njima naravno - svesku
Davanje na crtu je zlo, ali i domaća tradicija
Elem, moj deda je imao za mene jedan savet. Kada bih mu se požalio na pojedine dužnike i to da jako dugo ne plaćaju dug, govorio mi je - PRECRTAJ DA NE ŠTETIŠ!
Ili, što bi moj omiljeni političar rekao - govan mister Đejms, govan...

Kolege otelila mi se umaticena junica 25.12 , da li ja mogu da podnesem za 100.000 din, i kakva je procedura, da li moram i tele da umaticim, da li čekam javni poziv preko e agrara pa onda šaljem zahtev ?

Sent from my SM-A525F using Tapatalk

Kada budeš poslao zahtev za subvencije ona će biti prepoznata kao prvotelka (prvi put se za nju predaje zahtev) i uplatiće dodatni novac za prvotelke kada budu uplaćivali, nema posebnog slanja zahteva.

Nisam iskoristio svu količinu nafte u 2024god. Kada će se to resetovati pa da počnem da kupujem za ovu godinu. Sada kad pogledam još mi stoji koliko je preostalo.
Te račune nemojte da ✅ (Koristite) već počnite sa novim (Pre svega menjanje setvene/biljne strukture pa onda obnova gazdinstva).

Poruka u temi "Uputstvo za podnošenje zahteva za povrat akcize za gorivo" https://poljoinfo.com/threads/uputs...za-povrat-akcize-za-gorivo.20298/post-1971075

Prvo sam obnovio gazdinstvo pa onda dao novu stvenu strukturu, površina je ista, ako se u međuvremenu predomislim oko kulture mogu da menjam?

Na nekim parcelama mi je istekao ugovor u maju mesecu prosle godine. One i dalje stoje aktivne u gazdinstvu. Ugovor ne mogu da produzim sa vlasnikom. Promenio sam setvenu strukturu i prihvaceno je na tim parcelama. Da li da ih brisem iz gazdinstva ili da ih ostavim i dalje?

Послато са 23124RA7EO помоћу Тапатока

Svaka promena setvene strukture u toku godine mora da se prijavi. Na primer obnovis gazdinstvo u februaru i u setvenoj strukturi prijavis njivu sa psenicom. U aprilu ti se ta psenica ucini da je losa ti je ponistis i posejes kukuruz. Tada u setvenoj strukturi moras napraviti izmenu, ponistiti da je zasejana psenica i uneti da je zasejan kukuruz.

Na nekim parcelama mi je istekao ugovor u maju mesecu prosle godine. One i dalje stoje aktivne u gazdinstvu. Ugovor ne mogu da produzim sa vlasnikom. Promenio sam setvenu strukturu i prihvaceno je na tim parcelama. Da li da ih brisem iz gazdinstva ili da ih ostavim i dalje?

Mislim kada ti budu azurirali gazdinstvo za 2025 da ce ti automatski ta parcela biti brisana jer je ugovor istekao.

Nije tačno,po 7 put se piše.Zakonno obligacionim odnosima član 596 ili tu neki.
Ako se niko nije drugačije izjasnio ugovor nastavlja da važi bez vremenskog ograničenja.
Ja imam gde mi je istekao ugovor 31.12 i još su u mom RPG.
Evo,crno na belo.

Poslednja izmena:
To mi je malo cudno. Znaci sad ni ne moras da pravis novi ugovor kad ti istekne, samo radis i dalje. Videcu kasnije dal ce se promeniti nesto kad se podnese zahtev za subvencije.

Zar to nije važilo u slučaju kad na ugovoru ne piše datum dokle važi, onda je neograničeno?
Primetio sam da sistem neće sam da obriše parcele, meni su neke istekle septembra i bile si tu do pre neki dan kad sam ih obrisao jer ih ne radim.

Послато са SM-A217F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh