Sad ne bi ulazio ko je upravu ko nije u suštini nije ni bitno .Ugovor nismo obnovili zbog ne mugoćnosti vlasnika da ga uradi u SAD pa čekam kad dođe kući.Moj slučaj je iz drugog pasusa a zakon je izričit u ovom slučaju i glasi:
Prećutno obnavljanje zakupa
Član 596
(1) Kad po proteku vremena za koje je ugovor o zakupu bio zaključen, zakupac produži da upotrebljava stvar, a zakupodavac se tome ne protivi, smatra se da je zaključen nov ugovor o zakupu neodređenog trajanja, pod istim uslovima kao i prethodni.
(2) Obezbeđenja koja su treća lica dala za prvi zakup prestaju protekom vremena za koje je bio zaključen
Po ovome ja ne vidim gde je greška verovatno bi iz uprave izbrisali parcele ili obavestili.
Imao sam slučaj da je državna parcela sa mog gazdinstva samo nestala iako sam imao validan ugovor na 15 g i nisam potpisao nikakav aneks ugovora.Obaveštenje o restituciji sam dobio naknadno.Bio sam ubeđen da dok ne potpišem aneks ne mogu da mi je uzmu,pogrešio sam.
Još jedan slučaj pre gore navedenog sam imao kada me je čovek zvao i obavestio da je dobio jednu parcelu koju držim u zakupu na restituciji i da li hoću da potpišem aneks ugovora,Naravno da nisam pravio problem tako smo i završili i novi vlasnik je automatski uspeo da prebaci zemlju u svoj RPG.
Ovaj slučaj što sam naveo bez aneksa sam bio ubeđen da je bilo nemoguće uraditi.Ovi slučajevi mi potvrđuje da tamo neko ipak zna šta je zakonski okvir i drže se tih okvira,Ne vidim razlog zašto samo ne bi po isteku roka softver obrisao parcelu.