Subvencije u poljoprivredi za 2024 godinu

Nego....
Kako su krenuli sa rešenjima, odricanjem od žalbe itd. Mislio sam da će pare do sad već biti uložene (potrošene). Eto već nedelju dana stoji "poslat na isplatu". Izgleda neće ovo tako brzo.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Prekjuče ovde kod nas u okolini vršljala "poljoprivredna" inspekcija, da tako kažem. Bili i kod mog kuma, igrom slučaja bio i ja tamo pa video. Utvrđeno je dosta nepravilnosti između ostalog i oko tih subvencija-zakupa. Šta će biti dalje videćemo.

Koje nepravilnosti, sta su gledali, koliko je trajala kontrola

Послато са SM-G975F помоћу Тапатока

Verovatno izvučen, pošto nisu bili samo kod njega. Ali opet ko bi ga znao.
Čuo sam se malo pre sa njim, kaže najveći problem su preorani pašnjaci. Kaže tu će da bude belaja.

Poslednja izmena:
U nedelju se odrekao zalbe, vec 3 dana stoji poslat na isplatu, izgleda je prazna ta kasa

Sent from my SM-A525F using Tapatalk

Postovani kolega uopste nisi u pravu nije rec o kolicini novca naravno ko radi treba da dobije i vise.Vece ulaganje veca dobit i to je normalno ali je problem u samom nastupu jesi cuo mozda da se neki sa 10 h isprecio nekom od 100 h.Jesi cuo mozda da je neko ostao bez subvencija dok je pravilo bilo 20 h a on daleko preko toga.Kako se dele zakupi sa subvencijama ili bez u nasoj okolini?
Druze moj, ja ne ulazim dublje u sva ta tvoja pitanja jer nemam potrebe!
Ako procitas jos jednom sta sam napisao onda bi trebalo da bude jasno da sam se ogranicio od svega ostalog i iskljucivo sam poentirao i dao svoje misljenje po pitanju kome treba i da li treba davati subvencije i kome pripadaju!
I sad da razvlacimo neku drugu pricu i da odgovaram na tvoja pitanja vec vuce stotine drugih pod pitanja!

Vidis zakon je jako dobro napisan ali stvarnost je sasvim drugacija.Ne ocekujem ja ni od koga odgovore ali ni jednom recju niste napisali kako se jaci sa 100+ponasaju ali za ove 10+iznosite sve.Jedina manjkavost ovih malih je sto ne placaju PIO jel tako?

Njemu najviše smetaju ovi sa par ha i tri i po krave.Oni sa 500,1000 su OK i tim treba dati sve.Ja bih voleo da se zakupodavcima stane na rep i da moraju da prodaju zemlju ili da je rade pa da čujem priču onih novopečenih profesionalaca koji imaju svoje zemlje par ha a rade stotine.Ima da ujedaju.
Ti si tezi od panja! Vidis li ti da se cela prica vrti u kontra smeru od vas nekolicine kome smeta sto i oni sa 100 ili 100 + ha dobivaju iste subvencije kao i manji! Sve je to suprotno od onoga sto pises!
Nisam nikad procitao ni od jednog clana foruma koji radi vise da je protiv toga da i vi dobijete subvencije dok u suprotnom svakodnevno citam kako veci mogu bez tih subvencija i ne treba im davati!
Otvori um i oci i citaj sta se pise a ne leprsas i saras u tvojim snovima!

Vidis zakon je jako dobro napisan ali stvarnost je sasvim drugacija.Ne ocekujem ja ni od koga odgovore ali ni jednom recju niste napisali kako se jaci sa 100+ponasaju ali za ove 10+iznosite sve.Jedina manjkavost ovih malih je sto ne placaju PIO jel tako?
Valjda vidis kako se ponasaju,samo trtljaju kako je neko ljubomoran i zavidan na njihov uspeh

Evo ja cu ti reci da ima i olosa ali ne mozes trpati sve u isti kos jer znas i ti da nisu svi isti! Kod nas ima na desetine koji obradjuju vise od 200 kj i na manje od tih 5 prstiju na jednoj ruci ima i od tih alavih i moze se reci mirodjije koje vole da ulaze preko drugih!
I ako si citirao moj post znaci da si se meni obratio i recicu ti da gresis, jer nije istina da sam protiv manjh poljprivrednika. Nista drugo osim sto sam rekao da zakupac treba da podigne subvencije i to ne treba da vuce druge teze!
A to sto sam Zoranu rekao za pola krave i par ha to je bilo receno u kontekstu toga sto nema sta ne zna, i kome trebaju subvencije i dali trebaju i po koliko im davati, o protestima da ne pricam, uspesni, bezuspesni i niz stvari, a a sve to preko tastaure i smeta mu svaka dlaka na glavi umesto da ih neguje i sacuva jer godine cine svoje! 🍻

Nazad
Vrh