Ok subvencije ko radi ali onda zakup raste i opet dođemo na istoNije problem platiti porez na zemlju u zakupu, veci je problem sto neko ko ne ulozi dinara u istu dobije 28 000 rsd po ha. Bio star ili mlad nije realno da mu pripadne subvencija.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ok subvencije ko radi ali onda zakup raste i opet dođemo na istoNije problem platiti porez na zemlju u zakupu, veci je problem sto neko ko ne ulozi dinara u istu dobije 28 000 rsd po ha. Bio star ili mlad nije realno da mu pripadne subvencija.
pa samo ako bi se vezali tacno za parcele i kolicina?Kako bi se prodavali računi kad na njima mora iti ili BPG ili matični broj za gazdinstva u PDV-u.
pa tu se i kralo i prodavaloProšli put se pravdala veća količina veštaka tako da to može i sada da se uvede.Primer 20k rsd/ha za veštak a moraš da priložiš račun od 500 kg/ha veštaka.
Gorivo je lepo rešeno s'tim da ne bi bilo loše da se poveća litraža za stočare, voćare, povrtlare jer se tu troši mnogo više od 100l/ha.
Bez obzira, ne bunim se, ali ne moze lule i jos par osoba da promeni i da odredi kome ce ici i u kojoj meri subvencije!sta se onda bunis ako ti idu subvencije sve?
pa to ti prvi ovi preko 50h nece hteti zbog pdv-aУвести свима који имају комерцијална газдинства обавезног књиговођу. Све правдати преко рачуна, колико радиш аренде и своје земље у ерпг и преко рачуна плаћати аренде. Семе, вештак, хемија све правдати рачунима. И на крају фискалне године свима на рачун субвенције. Ко има земљу, а не да уговор казна и газди и ономе ко ради такву земљу третирати као рад на црно. Брзо би смо се сви довели у ред.
I to je protiv zakona imati vise gazdinstva?!pa to ti prvi ovi preko 50h nece hteti zbog pdv-a
rade 100h a imaju 5 gazdinstva a ustvari 1 radi,ovo ostali radnik,sestra,cerka itd
pa sta si ti onda pisao ovde ako sam ja dobro citao da je problem sto ovi novci 10k idu zakupodavcu-ko se tako dogovorio???Bez obzira, ne bunim se, ali ne moze lule i jos par osoba da promeni i da odredi kome ce ici i u kojoj meri subvencije!
Kad budes ministar onda rokaj po tvojoj meri, do tada, sedi 1!
Opusteno i i gutaj sta ti se servira!
ma gde ne biDa subvencije nisu ograničene bila na 20 ha I da su ostala po starom nebi sad imali ovoliko registrovanih gazdinstava. Ali polako se to dovodi u red i ide se ka Profi poljoprivredniku.
apsolutnoI to je protiv zakona imati vise gazdinstva?!
Opet baljezgaris!
Tu sad moze da bude problem sto su sve te njive spojene u jednu veliku pa mozda ne prodje prica sa uslugama, ali mozda tad smisle neki drugi izgovore sad kako dokazati da ovaj ne placa usluge?
Pa nije protiv zakona, ali velika vecina ima na jednoj adresi dva gazdinstva, jedno u pdv a jedno nije u pdv. Mislite o tome, ni kolumbija nam nije ravna.I to je protiv zakona imati vise gazdinstva?!
Opet baljezgaris!
Nije protiv zakona.I to je protiv zakona imati vise gazdinstva?!
Opet baljezgaris!
Dobro je što si ti napisao.Da sam ja napisao ispao bi ljubomoran.Ti što najviše mućkaju hoće da unište ta "fiktivna" gazdinstva-da im uzmu subvencije a prvi krše zakon.Vratio bih ja to malo retroaktivno i žestoko kaznio i uz povraćaj novca.apsolutno
to bih prvo doveo u red jer bi onda samo jedan imao sve i bio u pdv ili eventualno vise vas ako se ima preko 200h+ posto su sad subvencije do 100h
ovako raspisete na citavu familiju pa dodate i ujaka eventualno,neku tetku koji hektar ugovorm i teraj
ovako se vara drzava za ogromne pare a vi u dobiti za ogromne pare
e sad ima opet onaj clan sto nije vise sa nama ovde vec samo ima,al to je konkurs pa svi mogu proci
Da krenu da se kaznjavaju veliki poljoprivrednici eto ponovo protesta i blokade putevaDobro je što si ti napisao.Da sam ja napisao ispao bi ljubomoran.Ti što najviše mućkaju hoće da unište ta "fiktivna" gazdinstva-da im uzmu subvencije a prvi krše zakon.Vratio bih ja to malo retroaktivno i žestoko kaznio i uz povraćaj novca.
ovo nema šanse kod nas, samo čitati par str u nazad ...Ima ona prica (nzm da li je istinita), kad covek ima najbolje kukuruze godinama a opet ih stalno deli sa komsijama, daje im svoje seme. Kad su ga pitali zasto to radi rekao je nesto tipa: ako moje komsije budu uzgajali los kukuruz a moj je pored i bude oplodjen prahom sa njihovog kukuruza i moj ce biti los, zato i komsijama dajem najbolje seme.. Ako njima bude bolje bice i meni..
Kad shvatimo poentu mozda nam bude bolje..
EDIT:
Evo nasao sam na netu i post sa pricom iz 2016e: