Subvencije u poljoprivredi za 2024 godinu

Kako bi se prodavali računi kad na njima mora iti ili BPG ili matični broj za gazdinstva u PDV-u.
pa samo ako bi se vezali tacno za parcele i kolicina?

kako neko zna da li je neko bacio 500 ili 100kg vestaka po hektaru?

posle to resi sa drugim tj prebije u kesu i to je to

isti fazon i sa naftom sada,ljudi daju svoju karticu samo da se uzme tj potrosi kolicina
e sad ovi produzili non stop na 179din pa dodje svima pa na isto i dalje dodje

Prošli put se pravdala veća količina veštaka tako da to može i sada da se uvede.Primer 20k rsd/ha za veštak a moraš da priložiš račun za veštak od 500 kg/ha.
Gorivo je lepo rešeno s'tim da ne bi bilo loše da se poveća litraža za stočare, voćare, povrtlare jer se tu troši mnogo više od 100l/ha.

Prošli put se pravdala veća količina veštaka tako da to može i sada da se uvede.Primer 20k rsd/ha za veštak a moraš da priložiš račun od 500 kg/ha veštaka.
Gorivo je lepo rešeno s'tim da ne bi bilo loše da se poveća litraža za stočare, voćare, povrtlare jer se tu troši mnogo više od 100l/ha.
pa tu se i kralo i prodavalo

islo je na tonu 20k din

drzava je ostecena za oko 50mil evra jer je ako se secam sve dobila da prodaje Fertil iz backe balanke a kazem ovi veliki su prodavali malima jer mali nisu mogli pravdati a takodje ni veliki da opravdaju kupljenju kolicinu

Увести свима који имају комерцијална газдинства обавезног књиговођу. Све правдати преко рачуна, колико радиш аренде и своје земље у ерпг и преко рачуна плаћати аренде. Семе, вештак, хемија све правдати рачунима. И на крају фискалне године свима на рачун субвенције. Ко има земљу, а не да уговор казна и газди и ономе ко ради такву земљу третирати као рад на црно. Брзо би смо се сви довели у ред.

Увести свима који имају комерцијална газдинства обавезног књиговођу. Све правдати преко рачуна, колико радиш аренде и своје земље у ерпг и преко рачуна плаћати аренде. Семе, вештак, хемија све правдати рачунима. И на крају фискалне године свима на рачун субвенције. Ко има земљу, а не да уговор казна и газди и ономе ко ради такву земљу третирати као рад на црно. Брзо би смо се сви довели у ред.
pa to ti prvi ovi preko 50h nece hteti zbog pdv-a

rade 100h a imaju 5 gazdinstva a ustvari 1 radi,ovo ostali radnik,sestra,cerka itd

Da subvencije nisu ograničene bila na 20 ha I da su ostala po starom nebi sad imali ovoliko registrovanih gazdinstava. Ali polako se to dovodi u red i ide se ka Profi poljoprivredniku.

Bez obzira, ne bunim se, ali ne moze lule i jos par osoba da promeni i da odredi kome ce ici i u kojoj meri subvencije!
Kad budes ministar onda rokaj po tvojoj meri, do tada, sedi 1!
Opusteno i i gutaj sta ti se servira!
pa sta si ti onda pisao ovde ako sam ja dobro citao da je problem sto ovi novci 10k idu zakupodavcu-ko se tako dogovorio???
mutis pricu sad
Da subvencije nisu ograničene bila na 20 ha I da su ostala po starom nebi sad imali ovoliko registrovanih gazdinstava. Ali polako se to dovodi u red i ide se ka Profi poljoprivredniku.
ma gde ne bi
pa i sad se neki veliki tresu jer sta ako dodje inspekcija kod nekog a ovaj 20h izdao a nema ni traktor a ima gazdinstvo i radi se lagano u dogovoru sa drugim
kupuje se na njega vestak,seme,preda se otprilike sta se moze roditi na tu kolicinu i eto

dobro i njemu dobro i ovom sto radi jer opere pare preko njega(nemora pdv)

e sad kako dokazati da ovaj ne placa usluge?

I to je protiv zakona imati vise gazdinstva?!
Opet baljezgaris!
apsolutno

to bih prvo doveo u red jer bi onda samo jedan imao sve i bio u pdv ili eventualno vise vas ako se ima preko 200h+ posto su sad subvencije do 100h
ovako raspisete na citavu familiju pa dodate i ujaka eventualno,neku tetku koji hektar ugovorm i teraj

ovako se vara drzava za ogromne pare a vi u dobiti za ogromne pare

e sad ima opet onaj clan sto nije vise sa nama ovde vec samo ima,al to je konkurs pa svi mogu proci

I to je protiv zakona imati vise gazdinstva?!
Opet baljezgaris!
Nije protiv zakona.
Ali ako gazdinstvo sa 100 ha ims orometi 20 miliona,a gazdinstvo sa 2ha ima 7 miliona nije ni po zakonu, samo sto prolazi.
Vecina gazdinstava u PDVu nema predaju sve robe, niti mala gazdinstva van PDVa imaju pokrice za kolicinu para koja je pustena na ta gazdinstva.

apsolutno

to bih prvo doveo u red jer bi onda samo jedan imao sve i bio u pdv ili eventualno vise vas ako se ima preko 200h+ posto su sad subvencije do 100h
ovako raspisete na citavu familiju pa dodate i ujaka eventualno,neku tetku koji hektar ugovorm i teraj

ovako se vara drzava za ogromne pare a vi u dobiti za ogromne pare

e sad ima opet onaj clan sto nije vise sa nama ovde vec samo ima,al to je konkurs pa svi mogu proci
Dobro je što si ti napisao.Da sam ja napisao ispao bi ljubomoran.Ti što najviše mućkaju hoće da unište ta "fiktivna" gazdinstva-da im uzmu subvencije a prvi krše zakon.Vratio bih ja to malo retroaktivno i žestoko kaznio i uz povraćaj novca.

Dobro je što si ti napisao.Da sam ja napisao ispao bi ljubomoran.Ti što najviše mućkaju hoće da unište ta "fiktivna" gazdinstva-da im uzmu subvencije a prvi krše zakon.Vratio bih ja to malo retroaktivno i žestoko kaznio i uz povraćaj novca.
Da krenu da se kaznjavaju veliki poljoprivrednici eto ponovo protesta i blokade puteva :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:

Ima ona prica (nzm da li je istinita), kad covek ima najbolje kukuruze godinama a opet ih stalno deli sa komsijama, daje im svoje seme. Kad su ga pitali zasto to radi rekao je nesto tipa: ako moje komsije budu uzgajali los kukuruz a moj je pored i bude oplodjen prahom sa njihovog kukuruza i moj ce biti los, zato i komsijama dajem najbolje seme.. Ako njima bude bolje bice i meni..

Kad shvatimo poentu mozda nam bude bolje..

EDIT:
Evo nasao sam na netu i post sa pricom iz 2016e:
ovo nema šanse kod nas, samo čitati par str u nazad ...

Nazad
Vrh