Subvencije u poljoprivredi za 2024 godinu

Taj sto daje zemlju u zakup, ako hoce da ima veci prihod od iste, neka zasuce rukave i radi. Hoce zakup sto mu sleduje, a hoce i subvenciju bez dinara ulozenog u zemlju.
Trebe drzava da pretrese takve i da vrate svaki dinar koji su dobili.
U većini slučajeva zemlju daju ljudi koi su u godinama i nisu u stanju da rade.Ako subvencije pripadaju onome ko radi zemlju onda njemu neka pripada i porez na istu da plati.

Poslednja izmena:
Ima ko trazi arendu i subvenciju e sad moze to da se prekroji pa mu dam sve u arendi al jbg kad ne znam dal cu da dobijem subvencije koliko i kad onda nek se vlasnik zemlje kocka sa drzavom eto mu subvencija znaci i ja krsim zakon isto ko i on jer znam da subvencija ide onom ko obradjuje zemlju, al ako mu dignem za vrednost subvencije arendu a ne dobijem od drzave onda sam se zajebo odnosno on me zajebo, a komsija se vrti hoce da mi utera za ono sto sam ja njemu utero lani e to ti je trziste

Ovde samo drvlje i kamenje na one ljude koi daju zemlju u zakup jer mnogo traže, i mnogo su alavi.Ispada da treba dati zemlju đabe da se veliki ne bi ljutili. I par pitanja za ove koi kupuju.
1.koja je po vama realna cena i uslovi?
2. Koliko bi vi tražili za vašu zemlju?
3.Zašto i dalje kupujete ako je skupo?
4. Da li planirate da radite samo svoju zemlju?
Samo da napomenem niti prodajem niti kupujem zemlju ja sam neutralan.
Meni nije problem sto ljudi traze, njihovo je mogu kako hoce, probaju sto da ne. Ali ima kolega paora koji to daju, cak i preotmu neku zemlju od nekog ko hoce da radi plate vise. Cak i to ok, ajd kapitalizam ko da vise njegovo je, plati pa se klati sto bi rekli ljudi, ali pitanje svih pitanja je kako im se isplati???
Trazi zena 330 evra za kj i pola subvencija, ja joj kazem 300 e kj i moje subvencije, ona da drugom i dobije te pare. Kako, sta mu ostane?

Taj sto daje zemlju u zakup, ako hoce da ima veci prihod od iste, neka zasuce rukave i radi. Hoce zakup sto mu sleduje, a hoce i subvenciju bez dinara ulozenog u zemlju.
Trebe drzava da pretrese takve i da vrate svaki dinar koji su dobili.
Niko nikog ne može naterati da uzme zemlju.Zakupodavac kaže uslove pod kojima izdaje zemlju i ko hoće on će da prihvati ili da ne prihvati.Mada nešto ne vidim da u Vojvodini ima zemlje u parlogu.
Znači da se uvek nađe neko ko prihvata uslove.Zakon ponude i potražnje.
Recimo ja konkretno nisam pristao kada je prošle jeseni zakupodavac pokušao da mi podigne cenu arende.
Ladno sam rekao da nije problem i neka da drugom po toj ceni.Onda je spustila loptu i rekla da nastavljamo saradnju.

Ima ko trazi arendu i subvenciju e sad moze to da se prekroji pa mu dam sve u arendi al jbg kad ne znam dal cu da dobijem subvencije koliko i kad onda nek se vlasnik zemlje kocka sa drzavom eto mu subvencija znaci i ja krsim zakon isto ko i on jer znam da subvencija ide onom ko obradjuje zemlju, al ako mu dignem za vrednost subvencije arendu a ne dobijem od drzave onda sam se zajebo odnosno on me zajebo, a komsija se vrti hoce da mi utera za ono sto sam ja njemu utero lani e to ti je trziste
Pa ,ako uterujete jedno drugom nije to onda trziste nego sex.

Meni nije problem sto ljudi traze, njihovo je mogu kako hoce, probaju sto da ne. Ali ima kolega paora koji to daju, cak i preotmu neku zemlju od nekog ko hoce da radi plate vise. Cak i to ok, ajd kapitalizam ko da vise njegovo je, plati pa se klati sto bi rekli ljudi, ali pitanje svih pitanja je kako im se isplati???
Trazi zena 330 evra za kj i pola subvencija, ja joj kazem 300 e kj i moje subvencije, ona da drugom i dobije te pare. Kako, sta mu ostane?
Dali bi ti radio zemlju da ti ostane zarada po kj samo 150 do 200eura ?

OStaje 5.000 evra po jutru u sušnim godinama kao što su ova i prošla a u kišnim povoljnim pare prevozimo u prikolicama, nema u selu dovoljno pa unajmimo iz susednih sela ili platimo kamionski prevoz...😭

Nazad
Vrh