Subvencije u poljoprivredi za 2024 godinu

To je za mene kocka u ovom slucaju sa drzavom, volim konkretan dogovor i da uzimam i da dajem zemlju cena je ta i ta ugovor overen kod notara i to je to. Neko vise voli vrapca u ruci nego goluba na grani. Tako i da uzimam zemlju cena arende je toliko i to moram da ispostujem a subvencije koliko i kad dobijem ako imam racun uzimam. 2012 godine koliko su bile subvencije pre i posle izbora ko mi garantuje isplatu dogodine ne bi opet da idem u nadnicu

Ni sad nam niko ne garantuje da cemo sledece godine da dobijemo 18.000+17.000din, proglase nema budzeta ili isplata bude krajem godine i to ako bude i opet smo u problemu

Послато са SM-G975F помоћу Тапатока

U većini slučajeva zemlju daju ljudi koi su u godinama i nisu u stanju da rade.Ako subvencije pripadaju onome ko radi zemlju onda njemu neka pripada i porez na istu da plati.
Samo polako, doci ce i do toga da svaki zakupodavac placa porez na dobit od toga sto izdaje zemlju u arendu!
Ne mozes ti zaraditi a da ne platis porez na to!
Podignite zakup za vrednost subvencije i cist posao, kad se uzima zemlja u arendu onda ko narkomani sve dajete i obecavate sad bi da vam drzava i zakon vrate subvenciju u dzep jer ste se sad setili da je subvencija onog koji radi zemlju.
Ti stvarno mislis da su se ljudi koji obradjuju zemlju tek sad setili da njjma sledi te subvencije?!
Ne, ne, nije to bas tako vec suprotno tome!
Od kad su subvencije a skoro u nekom vidu od otvaranja gazdinstva pripadale su zakupcu jer realno samo zato su ljudi i krenuli da otvaraju gazdinstva, nego sad je sinulo zakupodavcima kad je neki dinar vise u opciji da to pripada njima!
I ok ako se dogovaraju za pola pola ili kako god zele od direktnih 18000 din ali davati im od semena ili goriva to je apsurd nevidjeni!

Smirile bi se strasti kod zakupodavaca lako samo da ministarsto nagazi nekoliko njih za primer. I da dodam jos, kaže se podigne se cene arende u visini subvencija, a sta ako neko obradjuje 500ha i ne moze da ostvari pravo na te sunvencije, a nema vise ukucana na koje moze da otvori gazdinstvo?

Smirile bi se strasti kod zakupodavaca lako samo da ministarsto nagazi nekoliko njih za primer. I da dodam jos, kaže se podigne se cene arende u visini subvencija, a sta ako neko obradjuje 500ha i ne moze da ostvari pravo na te sunvencije, a nema vise ukucana na koje moze da otvori gazdinstvo?
Pa da, sta ce njima subvencije jer oni nemaju ulaganje, bitno je samo da ovi sto rade par ha budu pomireni, oni imaju velik ulog pa treba im davati duplo dok ovi drugi su puni ko brod i lako im je,😀 kao da nije isto procentualno koliki je ulog po ha.
Da li radis 10 ha ili radis 100 ha isto ulaganje je po tom ha!
Samo sto je problem sto ovi sto rade vise podignu vise novca i to predstavlja problem nekima a ne gleda se da im se isto isplati zavisno od koliko ha su registrovana!

Prekjuče ovde kod nas u okolini vršljala "poljoprivredna" inspekcija, da tako kažem. Bili i kod mog kuma, igrom slučaja bio i ja tamo pa video. Utvrđeno je dosta nepravilnosti između ostalog i oko tih subvencija-zakupa. Šta će biti dalje videćemo.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh