Subvencije u poljoprivredi za 2024 godinu

I jos mi neko pojasni gde u sporazumu po kojem ce se isplatiti ovih 10hilj po hektaru,pise da su tih 10hilj za sertifikovano????

Mozda zakupodavac ne bi sklapao ugovor sa vama na 3-4-5 godina na odredjeni iznos po hektaru da je znao ce osnovne subvencije ove biti 28hilj a sledece 18hilj pa jos ako daju 17hilj za sertifikovano,pa mozda povecaju i refakciju za naftu,koja ce onda biti prica?

Sad je ovima problem sto su se dogovorili da daju subvencije zakupodavcima

A kako je zakupodavcima koji su napisali ugovoru tipa 250e i nemoze da raskine ugovor a subvencije otisle na 300e plus jeftinija nafta i to poprilicno

Ima tu dve strane medalje
Ima ko se zajebao i na ovoj i na onoj strani
Sad cuti i tako je kako je

A kolko bi vi trazili za zemlju kada bi izdavali .
Evo ja razmisljam , jednog dana ,ako pozivim ,kad nebudem mogao raditi , a imam cerku koja vjerovatno to nece raditi , kako sad razmisljam ,prvo cu pokusati placati sve usluge , iz navike da se radi . Ako nebude islo ,dao bi , ako bude zainteresovanih ,nekom postenom ili prijatelju za recimo peti dio usjeva , pa kolko mu rodi.
Aj sad recite i vi iskreno.
Ali taj 5 deo useva nisu subvencije?
To ostavljas sebi?! Kupi tom zakupcu onda neke fine gace bar kad ti se nudi da ti bude drago😂
I da ne odlutamo od onoga sta se pisalo kao i obicno, ne zanima me takav plan na koji ces nacin davati zemlju, a o onome sta mislim po pitanju davanja povracaja za seme i naftu zakupodavcu, mislim da sam jasan bio!

Не дајем земљу у аренду али мислим да овде неки људи претерују око тог закупа јер његова имовина јесте па зар он нема право да заради на својој имовини то ваљда зависи од понуде и потражње ако се неисплати немој узети и падаће јој вредност Како се нико не буни да кад је имао максимум земље а сад има рецимо 50 хектара своје земље и то је зарадио свака част али нисам чуоо да је закуподавац било где купио 1 хектар земље

A kolko bi vi trazili za zemlju kada bi izdavali .
Evo ja razmisljam , jednog dana ,ako pozivim ,kad nebudem mogao raditi , a imam cerku koja vjerovatno to nece raditi , kako sad razmisljam ,prvo cu pokusati placati sve usluge , iz navike da se radi . Ako nebude islo ,dao bi , ako bude zainteresovanih ,nekom postenom ili prijatelju za recimo peti dio usjeva , pa kolko mu rodi.
Aj sad recite i vi iskreno.
Iskreno isto kao i ovi sto traze, zakup+iznos subvencija i dobija ugovor, ako nece tako onda zakup i da obezbedi racuni za seme i placanje preko racuna pa ko voli neka izvoli, od postenja se ne zivi vec od para

Pa i zakupoprimac treba valjda da zivi od para, iskreno mislim da nikome nije baš toliko zinulo **greška za zemljom
Slazem se i da zakupoprimac treba da zivi ali svako gleda sebe, ja da odustajem od poljorpivride gledao bih svojih par hektara sto bolje da unovcim kao svako, i prase neces da prodas ako ti ne odgovara cena tako je i sa zemljom, a uvek se nadje neko kome odgovara

Послато са SM-G975F помоћу Тапатока

ovo su direktne subvencije i one ako idu po dogovoru zakupca i njega idu zakupodavcu

sledece godine ako je dogovor isti 18hilj ide zakupodavcu a 17hilj za seme zakupcu,prosto da ne moze biti prostije

tu je sad problem upravo ovaj e agrar sto se pojavio i zakupodavci donekle imaju vece sanse da izvuku pare sad vise nego pre
koliko samo hektara se radilo a da zakupodavci nisu videli dinar arende a kamoli subvencija

a drzavi je naravno lakse da kontrolise mali tj manji broj gazdinstava sto im je i cilj

Slazem se i da zakupoprimac treba da zivi ali svako gleda sebe, ja da odustajem od poljorpivride gledao bih svojih par hektara sto bolje da unovcim kao svako, i prase neces da prodas ako ti ne odgovara cena tako je i sa zemljom, a uvek se nadje neko kome odgovara

Послато са SM-G975F помоћу Тапатока

Naravno da svako gleda da prodje što bolje, ja uvek podjem i od sebe i stavljam se i u drugu poziciju

S obzirom da je kod mene jutro zemlje oko 10 000e, zakup oko 300e/kj ispadne da treba 30-35g da se otplati bez kamate i izgubljene dobiti.
Znaci nije bas neki biznis i bogacenje davanje u zakup.

S obzirom da je kod mene jutro zemlje oko 10 000e, zakup oko 300e/kj ispadne da treba 30-35g da se otplati bez kamate i izgubljene dobiti.
Znaci nije bas neki biznis i bogacenje davanje u zakup.
Ne racuna se tako. Arenda ako je stagod veca od godisnje kamate na vrijednost zemlje ,isplati se .
Primjer , zemlja 10 000e , kamata npr 4 posto , arenda ako je veca od 400e ,isplati se vlasniku.

Ovde samo drvlje i kamenje na one ljude koi daju zemlju u zakup jer mnogo traže, i mnogo su alavi.Ispada da treba dati zemlju đabe da se veliki ne bi ljutili. I par pitanja za ove koi kupuju.
1.koja je po vama realna cena i uslovi?
2. Koliko bi vi tražili za vašu zemlju?
3.Zašto i dalje kupujete ako je skupo?
4. Da li planirate da radite samo svoju zemlju?
Samo da napomenem niti prodajem niti kupujem zemlju ja sam neutralan.

Možda zato što neće da je proda i oroči u banku nego hoće nekom da ostavi dedovinu.
Bez obzira na razloge zakupodavac uvek traži koliko on misli da taj zakup vredi i naravno koliko može dobiti.
Izdajem neke nekretnine tako da znam šta je realno a takođe imam nešto malo zemlje koju radim u arendu a nemam ugovor i ne ostvarujem subvenciju na tu zemlju.Takođe ni vlasnik ne ostvaruje odnosno nema gazdinstvo.Radim tu zemlju sigurno 20 g. i nikad nismo napravili ugovor.
Probaću sada da pitam zakupodavca da napravimo ugovor a ako neće onda ćemo morati ići na ovu stavku gde se unosi zemlja koja se radi bez ugovora o zakupu.

Taj sto daje zemlju u zakup, ako hoce da ima veci prihod od iste, neka zasuce rukave i radi. Hoce zakup sto mu sleduje, a hoce i subvenciju bez dinara ulozenog u zemlju.
Trebe drzava da pretrese takve i da vrate svaki dinar koji su dobili.

Nazad
Vrh