MOMOSARIC
Član
Coci ,kako ti nesmeta npr Matijevic? I on ne radi samo zemlju a dobija isto posticaja , sto samo sitni ,tzv hobi?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
ja sam dao primer odnosa godišnjeg zaduzenja i posle dobijene penzije (primer)Ko ti je rekao da je penzija 5000 posle 40 godina staza?
Mislim na ono da i medju profi poljoprivrednicima ima lenstina i neradnika,samo grabe zemlju a sve rade kad niko ne radi a u njivama samo korov,evo ja sam zaposlen,radim malo poljoprivrede a imam i dosta stoke,sve uradim malte ne prvi u selu i imam lepe prinose i ciste njive a na posao skoro uvek stizem prvi i od plate mi 40%uzima drzava na razne dazbine i ne vidim sto to tebi ili bilo kome smetaMislis na ono uzecu bolovanje da oberem kukuruz, ili dobar sam sa sefom dace mi slobodan dan ili plata mi je 150000 ako rodi dobro je ako ne necemo biti gladni??
Primer nije tacan, pa samo zbunjujes ljude i dizes tenziju!Nisam cuo da neko ima penziju od 5000!ja sam dao primer odnosa godišnjeg zaduzenja i posle dobijene penzije (primer)
Pravo pitanje.Ali od njega ne očekuj neki razuman odgovor.Bivši je zaposleni.I hoće da ti zaposleni za obradu zemlje sami finansiraju proizvodnju bez države jer su im plate toliko velike da imaju onda veći prihod od njega.Coci ,kako ti nesmeta npr Matijevic? I on ne radi samo zemlju a dobija isto posticaja , sto samo sitni ,tzv hobi?
Ko hoće može da plaća veće doprinose,samo što niko neće. A možda neki i plaćaju samo oni nisu na ovom forumu.Ovde se brkaju stvari.Da li je za vas normalno da iste doprinose plaćaju ovi sa 3ha i ovi sa 300ha i ovi sa 3000ha?
Da li se subvencije dobijaju na osnovu zemljišta ili šta?
Treba li subvencije uopšte da dobije neko ko radi 1000ha?
Zar ne treba veće subvencije po jedinici površine da dobiju gazdinstva do recimo 10ha da bi im se pomoglo i da bi mogli da se ukrupne u budućnosti?
Ako je poenta da ima što manje gazdinstava i da budu što veće površine koje rade pojedinci neka kažu i da im damo i naše površine.
Evo ja sam spreman da dam svoje površine za 700 evra/ha i njihove subvencije i sve.
Treba isto da placaju.Nije to porez.Uplata doprinosa utice na visinu penzije,pa ce i penzije biti iste.Uplata za zdravstvo ne omogucuje onom ko vise uplacuje ikakve benefite,a trbalo bi.Bar tako je u Svajcarskoj.A da li je po tebi to dobro rešeno,odnosno da li treba iste doprinose za PIO da plaćate ti i neko ko ima 3ha?
Ne razlikujes trošak od ulaganja u proizvodnju, to što si kao dao u budžet je ulog a ne trošak. Bilo ko od nas ima ista ulaganja po jedinici površine, normalno ko ima više hektara više uloži u zbiru ali i dobije više na kraju.Koliko ko od navedenih ostavi više para u budžetu putem raznih novčanih transakcija?
Ovi u pdv-u i plaćaju porez na zaradu. 10%...Ok neka bude tako a neka onda plate porez na zaradu