Subvencije u poljoprivredi za 2024 godinu

Mislis na ono uzecu bolovanje da oberem kukuruz, ili dobar sam sa sefom dace mi slobodan dan ili plata mi je 150000 ako rodi dobro je ako ne necemo biti gladni??
Mislim na ono da i medju profi poljoprivrednicima ima lenstina i neradnika,samo grabe zemlju a sve rade kad niko ne radi a u njivama samo korov,evo ja sam zaposlen,radim malo poljoprivrede a imam i dosta stoke,sve uradim malte ne prvi u selu i imam lepe prinose i ciste njive a na posao skoro uvek stizem prvi i od plate mi 40%uzima drzava na razne dazbine i ne vidim sto to tebi ili bilo kome smeta

Послато са RMX3263 помоћу Тапатока

Coci ,kako ti nesmeta npr Matijevic? I on ne radi samo zemlju a dobija isto posticaja , sto samo sitni ,tzv hobi?
Pravo pitanje.Ali od njega ne očekuj neki razuman odgovor.Bivši je zaposleni.I hoće da ti zaposleni za obradu zemlje sami finansiraju proizvodnju bez države jer su im plate toliko velike da imaju onda veći prihod od njega.

Znaci hocemo da onaj sa 150 hektara placa doprinose kao i onaj sa 15? Pa nista ludje od ovoga nema.
Pa zbog toga ovi velikoposednici imaju viska novca da se prosiruju i preplacuju arende i tako unistavaju male, umesto da placaju 10 puta vecu cifru za doprinose.

Sto drzava i kod plata ne primeni ovaj genijalan predlog da onaj sa 50000 dinara i onaj sa 500000 hiljada placaju isto doprinose? Pa i onaj sa 10 puta vecom platu ostavi mnogo vise para budzetu putem raznih novcanih transkacija.

Lepo za svako jutro treba uvesti da se plati toliko doprinosa pa puta koliko imas. Onda kad dodjes do penzije taj sto je radio 150 hektara, kao i onaj sto je imao platu pola miliona dinara, nek imaju 10 puta vecu penziju.

Ovde se brkaju stvari.Da li je za vas normalno da iste doprinose plaćaju ovi sa 3ha i ovi sa 300ha i ovi sa 3000ha?
Da li se subvencije dobijaju na osnovu zemljišta ili šta?
Treba li subvencije uopšte da dobije neko ko radi 1000ha?
Zar ne treba veće subvencije po jedinici površine da dobiju gazdinstva do recimo 10ha da bi im se pomoglo i da bi mogli da se ukrupne u budućnosti?
Ako je poenta da ima što manje gazdinstava i da budu što veće površine koje rade pojedinci neka kažu i da im damo i naše površine.
Evo ja sam spreman da dam svoje površine za 700 evra/ha i njihove subvencije i sve.
Ko hoće može da plaća veće doprinose,samo što niko neće. A možda neki i plaćaju samo oni nisu na ovom forumu.

##Ako je poenta da ima što manje gazdinstava i da budu što veće površine koje rade pojedinci neka kažu i da im damo i naše površine.##

Nismo deca da nam treba da kažu,vidi se sve iz aviona samo neki neće ili nemogu da vide,shvate ili šta već.

Koliko ko od navedenih ostavi više para u budžetu putem raznih novčanih transakcija?
Ne razlikujes trošak od ulaganja u proizvodnju, to što si kao dao u budžet je ulog a ne trošak. Bilo ko od nas ima ista ulaganja po jedinici površine, normalno ko ima više hektara više uloži u zbiru ali i dobije više na kraju.

Po firmama nije PIO isti kod svakoga kao u poljoprivredi.Tako da i u poljoprivredi može da se uzme model i reši pitanje.Do tada su mnogi i po tom osnovu asnirali.

Izgleda da dolazimo do toga da ne treba da budu iste subvencije po jedinici površine.Da li država treba da kaže,povrtari,voćari i gazdinstva do recimo 5 ha treba da dobiju najveće subvencije?Gazdinstva do recimo 30 ili 50 ha treba da dobiju manje a gazdinstva preko 100 ha ne treba da dobiju subvencije zato što su oni već dovoljno veliki i mogu da uđu u PDV ili da osnuju firmu.
Da li ste svesni da je razlika kao nebo i zemlja poljoprivreda u Vojvodini i u Srbiji?Mislim na veličinu poseda,kvalitet zemlje,veličinu parcela koje se obrađuju i td.A subvencije iste.Pa ko je ovde lud?

Predlažem da čim nam isplate ovih 10000 po hektaru i pare za dizel odmah izađemo na blokade prvenstvo mislim na male poljoprivrednike da ne kažem hobiste i da zahtevamo da se ukinu subvencije a ako vlada ne želi da ih ukine onda da tražimo da se poljoprivredna gazdinstva kategorizuju u četiri kategorije.
1.do 10 hektara
2.od 10 do 30 hektara
3. Od 30 do 50 hektara
4. Od 50 do 100 hektara
Ovi sa preko sto hektara idu u DOO i ako u porodici ima više gazdinstva svi u DOO i oni ne dobijaju subvencije.
Obzirom da ovi sa preko 100 hektara ne dobijaju subvencije taj novac podeliti na one četiri kategorije. I to
1.500e
2.400e
3. 300e
4. 200e
I ako je neko zaposlen a ima i zemlje njemu još po 100e kao vid nagrade jer postizava i posao i njivu. Mislim da je ovo OK 👍👍👍🤣🤣🤣

Poslednja izmena:
Lako se da ustanoviti da svi koji radite do 20-30 ha a i mnogo manje, pogotovo do 10 ha, vama je interes da ovi sa 100 i vise ne dobivaju vise subvencije.
Cak da i vi nemate dinara od toga ali da vise ne dobivaju ovi drugi!
Dakle ko je ovde bahat i zavidan i o cemu se radi?!
E moj pidikanac, znao sam te sasvim drugacijeg! 😳

Морам мало да вас потпрцам. Ако ћемо поштено профи пољопривредници треба да буду они који су ишли на протесте јер се боре за боље стање пољопривреде у Србији, а хоби ови који су седели кућама јер очигледно не живе од пољопривреде пошто им је добро када се не буне.. 😂

Nazad
Vrh