Subvencije u poljoprivredi za 2024 godinu

Lako se da ustanoviti da svi koji radite do 20-30 ha a i mnogo manje, pogotovo do 10 ha, vama je interes da ovi sa 100 i vise ne dobivaju vise subvencije.
Cak da i vi nemate dinara od toga ali da vise ne dobivaju ovi drugi!
Dakle ko je ovde bahat i zavidan i o cemu se radi?!
E moj pidikanac, znao sam te sasvim drugacijeg! 😳
Ko kaze da nebi imali dinar od toga ? Ako ovi sa preko 100ha npr nebi dobijali ,onda bi bilo vise za ove male , tako da ne stoji , "cak i kad nebi dobijali nista"

Ko kaze da nebi imali dinar od toga ? Ako ovi sa preko 100ha npr nebi dobijali ,onda bi bilo vise za ove male , tako da ne stoji , "cak i kad nebi dobijali nista"
Ja sam napisao u kontekstu njihovih zelja.
"Nemam kravu ali da crkne komsiji pa makar moje dete ne video mleka nikad"
"Bar ce meni biti drago, boli me uvo za dete"
Pero zar nisi prepoznao šalu u mom postu? A ja spadam u saksijaše ne hobiste jer ako misliš da se sa tri hektara mogu nazvati poljoprivrednikom svaka čast. Inače u mom postu je sabrano više postova sa raznim predlozima. 👍
Nisam primetio salu iako te znam vedrog duha i saljivdjiu!
Ali iskreno, voleo bi da takvi tvoji predlozi budu usvojieni? Iako su sasavi!🙃

Samo što ja uvek dobijem cenu umanjenu za taj pdv kada prodajem robu na silosu. Tako da u startu plaćam i taj pdv.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока
T
Samo što ja uvek dobijem cenu umanjenu za taj pdv kada prodajem robu na silosu. Tako da u startu plaćam i taj pdv.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока
Izvini prijatelju ali tebi ovo nista nije jasno.

Da li su svi do sada dobili zahtev u sanduce?
Kod mene jos uvek nista..
Nisu svi ima još dosta dosta gazdinstava da dobiju Rešenje u eSanduče.​

Uputstva imate ovde​

Kod mene stoji poslat na isplatu.
📱Dobićete obaveštenje iz banke da vam je isplaćeno na računu ta i ta suma.

Kod mene je samo promenjena cifra ono pre par dana i stoji placen kao sto je bilo i ranije. Nit resenja nit neke promene.
Redovno pratite platformu ePodsticaji u okviru softverskog rešenja eAgrar.
Ako baš ne želite da redovno pratite ePodsticaji uključite mobilne podatke pa će vam doći obaveštenje na e-mail da ste dobili Rešenje u vaše eSanduče.

Poslednja izmena:
Ja sam napisao u kontekstu njihovih zelja.
"Nemam kravu ali da crkne komsiji pa makar moje dete ne video mleka nikad"
"Bar ce meni biti drago, boli me uvo za dete"

Nije to da komsiji crkne krava

Pa očigledno nije isto kada nešto kažeš ili napišeš,mnoge stvari nisu iste kada bih rekao i gledao te u oči i kada napišem. Zato bih voleo da dođem na neko okupljanje pa da se vidimo.

Došl su neka druga vremena, mehanizacija je dosta moćnija nego ranije a zemlje obradive sve manje. Tako da sve ratarske operaciju uz malo bolju organizaciju mogu da se odrade i ako je nosilac gazdinstva u radnom odnosu, još ako ima u kući ko da pomogne posao ne može a da se ne uradi na vreme. Ništa nemam protiv takvih slučajeva gde se zaposleni bave i poljoprivredom i opet napominjem da subvencije treba da dobija onaj ko zemlju i obrađuje.

Upravo zbog tog monopola subvencije i postoje da koliko toliko ublaže manjak dobiti po jedinici površine.
Ne bih baš rekao. Ustvari, možda u Srbiji i jeste zbog toga. U celom svetu se subvencijama čuva socijalni mir. U drugim zemljama nema takvog monopla kao ovde a imaju i veće subvencije...

Sent from my SM-A546E using Tapatalk

• Like
Reagovanja: G79
Ti se tako izjašnjavaš i sve vrene si protiv onih koji rade.Probaj da se zaposliš jedno godinu dana da ti svet bude malo jasniji pa da se onda čujemo.
Ne treba izvrnuti teze, jedno pisete drugo tvrdite! Apsolutno nemam ja nista protiv ovih sto su zaposleni ali cudo je to sto nemaju verovatno vise vremena za obradu vise ha ili nemaju cime pa su ogorceni na ostale koji obradjuju vise zemlje.
To vas najvise kara i ubi vas ljubomora jer navodno podignu vise para od vas od subvencija bez da shvatite da je procentualno po ulaganju isto, raditi 10 ha ili 100 +. Manje zemlje manje ulaganje, vise zemlje veci ulog!
A sto se tice zaposlenja, ne pada mi na pamet, radim ja pretvoreno u satima godisnje i vise nego neki zaposleni koji navodno rade a za vreme radnog dana vise su na drustvenim mrezama i li van radnog mesta!

Nazad
Vrh