Subvencije u poljoprivredi za 2024 godinu

Gde si ti procitao da posao i zemlja nisu u redu?? Ko nekom moze da brani da radi zemlju?? Pitanje je samo dali treba benefite i pomoc da imaju svi isto.

Vec dugo se vrti ova tema a sustina je u placanju doprinosa ona je razlika koja stoji izmedju onih koji treba da dobiju i oni koji netreba da dobiju subvencije.Mozda ste i u pravu ali jedno nikako da predlozite da iznosi doprinosa ne mogu biti isti za onoga sa 1h za onoga sa 10h i za onoga sa 100+.Ovako svi minimalni iznos i sve u najboljem redu.Pa da li je?

Nije to stavka koja ne može da se plati.Po tromesečjima se i ne oseti a neko ko je recimo konzument duvana tu tromesečnu ratu spali za mesec dana samo ga eto mrzi ceo svet i država mu lupa kamatu.

Vec dugo se vrti ova tema a sustina je u placanju doprinosa ona je razlika koja stoji izmedju onih koji treba da dobiju i oni koji netreba da dobiju subvencije.Mozda ste i u pravu ali jedno nikako da predlozite da iznosi doprinosa ne mogu biti isti za onoga sa 1h za onoga sa 10h i za onoga sa 100+.Ovako svi minimalni iznos i sve u najboljem redu.Pa da li je?
Slazem se ja da ne mogu biti isti doprinosi, ali sta to znaci?? Da onaj sa 1h placa na primer 10 000 godisnje, onda ovaj sa 100ha koliko bi trebao da placa?? Koliko bi trebali onda trebao da bude raspon penzije?? Po tim razlikama koliko bi kome bilo zdravstveno osiguranje??

Ovde se brkaju stvari.Da li je za vas normalno da iste doprinose plaćaju ovi sa 3ha i ovi sa 300ha i ovi sa 3000ha?
Da li se subvencije dobijaju na osnovu zemljišta ili šta?
Treba li subvencije uopšte da dobije neko ko radi 1000ha?
Zar ne treba veće subvencije po jedinici površine da dobiju gazdinstva do recimo 10ha da bi im se pomoglo i da bi mogli da se ukrupne u budućnosti?
Ako je poenta da ima što manje gazdinstava i da budu što veće površine koje rade pojedinci neka kažu i da im damo i naše površine.
Evo ja sam spreman da dam svoje površine za 700 evra/ha i njihove subvencije i sve.

Koliko ko od navedenih ostavi više para u budžetu putem raznih novčanih transakcija?
Kakve to ima veze sa bilo čim?
Jel ovaj što ostavi 10 puta više para u budžetu od tebe treba da ima neka veća prava ili šta?
Da ne pričamo o malverzacijama sa gazdinstvima u PDV-u i van PDV-a?
Pa muljanja oko povrata PDV-a?
Da li ste za to i da se takve stvari izvedu na čistac?
Koliko gazdinstava pojedinci imaju u porodici?
Znam slučajeve gde su otvarana gazdinstva na radnike jer se dobijaju subvencije do 100ha.I onda na svakog radnika po gazdinstvo da bi se dobile subvencije i da se vrate gazdi.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh