Subvencije u poljoprivredi za 2024 godinu

Bas da vidim ko ce da plati ove god...

Послато са M2002J9G помоћу Тапатока

Porez na zaradu nema veze sa pdv. To je kada se oporezuje sta se zaradi za god dana. Ali na ovakvu god niko ne prijavljuje zaradu, susa je bila.

Ovi sa preko sto hektara idu u DOO i ako u porodici ima više gazdinstva svi u DOO i oni ne dobijaju subvencije.
Obzirom da ovi sa preko 100 hektara ne dobijaju subvencije taj novac podeliti na one četiri kategorije. I to
Zasto u doo?
Mi koji smo u pdv-u vec smo okarakterisani kao preduzetnici i imamo svoj PIB.
Ono sa DOO probaj da otvoris,moze se bukvalno u sat vremena.I onda posle pola sata se odlucis da ti to netreba i pokusas je zatvoriti,kad ono cvrc!Nemoze to tek tako,a ako imas srece mozda i uspes za 6-12 meseci da je zatvoris.

Nisi upućen očigledno.... Nemojte pisati nešto što ne znate...

Sent from my SM-A546E using Tapatalk
Ja platim pdv na svaku kesu semena, svaki kg đubriva koji kupim, tu odmah u startu i niko mi to ne vraća..... kada ga bacim u zemlju tu je kraj. Kako taj pdv može da se okaraktiše kao porez na zaradu?
U pdv sistemu je to malko drugačije ali opet na kraju država ozme svoj deo kolača.
Porez na zaradu bi bio:
kada se na kraju godine podvuče crta, sabere i oduzme sve sa uključujući pdv-om, pa ono što ostane kao čista dobit, ta suma još da se oporezuje.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Ja platim pdv na svaku kesu semena, svaki kg đubriva koji kupim, tu odmah u startu i niko mi to ne vraća..... kada ga bacim u zemlju tu je kraj. Kako taj pdv može da se okaraktiše kao porez na zaradu?
U pdv sistemu je to malko drugačije ali opet na kraju država ozme svoj deo kolača.
Porez na zaradu bi bio:
kada se na kraju godine podvuče crta, sabere i oduzme sve sa uključujući pdv-om, pa ono što ostane kao čista dobit, ta suma još da se oporezuje.

Tako je. Ti platiš pdv na sve što kupiš i ne dobiješ nazad. Ali zato i neplaćaš pdv na ono što prodaš. A baš tako kako si naveo se plaća porez na zaradu ko je u pdv-u.

Ne placa kada prodaje vec i dobije 8% preko cene na ime pdva koji je platio kada kupovao seme...

Lako se da ustanoviti da svi koji radite do 20-30 ha a i mnogo manje, pogotovo do 10 ha, vama je interes da ovi sa 100 i vise ne dobivaju vise subvencije.
Cak da i vi nemate dinara od toga ali da vise ne dobivaju ovi drugi!
Dakle ko je ovde bahat i zavidan i o cemu se radi?!
E moj pidikanac, znao sam te sasvim drugacijeg! 😳
Pero zar nisi prepoznao šalu u mom postu? A ja spadam u saksijaše ne hobiste jer ako misliš da se sa tri hektara mogu nazvati poljoprivrednikom svaka čast. Inače u mom postu je sabrano više postova sa raznim predlozima. 👍

Tako je. Ti platiš pdv na sve što kupiš i ne dobiješ nazad. Ali zato i neplaćaš pdv na ono što prodaš. A baš tako kako si naveo se plaća porez na zaradu ko je u pdv-u.

Samo što ja uvek dobijem cenu umanjenu za taj pdv kada prodajem robu na silosu. Tako da u startu plaćam i taj pdv.

I ja isto dobijem umanjenu cenu jer je to njihova zarada. Ko nam kriv što mi ne prodajemo preko berze i imamo svoja skladišta. Samo onaj u pdv-u ima veću cenu od tvoje za 2%. Ali on mora 10% da vrati državi. A ti svojih 8 ne moraš. Ali zato nisi ni dobio kad si kupovao seme...

Koliko god da dobijes tih 8% je uracunato. Neko mozda placa npr 20 din +8%, a taj 18.52 din +8%. Niko ne daje od svojih para, nego potrazuje od drzave tih 8%.

Nazad
Vrh