Paracinac83
Član
Bas da vidim ko ce da plati ove god...
Послато са M2002J9G помоћу Тапатока
Послато са M2002J9G помоћу Тапатока
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
To nije porez na zaradu već na dodatu vrednost. Pdv se plaća apsolutno na svako g***o uvek ga plati krajnji kupac.Ovi u pdv-u i plaćaju porez na zaradu. 10%...
Sent from my SM-A546E using Tapatalk
Zasto u doo?Ovi sa preko sto hektara idu u DOO i ako u porodici ima više gazdinstva svi u DOO i oni ne dobijaju subvencije.
Obzirom da ovi sa preko 100 hektara ne dobijaju subvencije taj novac podeliti na one četiri kategorije. I to
Ovi u pdv-u i plaćaju porez na zaradu. 10%...
Nisi upućen očigledno.... Nemojte pisati nešto što ne znate...To nije porez na zaradu već na dodatu vrednost. Pdv se plaća apsolutno na svako g***o uvek ga plati krajnji kupac.
Послато са SM-A225F помоћу Тапатока
Sns taktika vrlo uspešna...Čitam postove poslednjih par dana i ne verujem šta sve čitam.Pa nama gori neprijatelj od nas samih i ne treba : /
Ja platim pdv na svaku kesu semena, svaki kg đubriva koji kupim, tu odmah u startu i niko mi to ne vraća..... kada ga bacim u zemlju tu je kraj. Kako taj pdv može da se okaraktiše kao porez na zaradu?Nisi upućen očigledno.... Nemojte pisati nešto što ne znate...
Tako je. Ti platiš pdv na sve što kupiš i ne dobiješ nazad. Ali zato i neplaćaš pdv na ono što prodaš. A baš tako kako si naveo se plaća porez na zaradu ko je u pdv-u.Ja platim pdv na svaku kesu semena, svaki kg đubriva koji kupim, tu odmah u startu i niko mi to ne vraća..... kada ga bacim u zemlju tu je kraj. Kako taj pdv može da se okaraktiše kao porez na zaradu?
U pdv sistemu je to malko drugačije ali opet na kraju država ozme svoj deo kolača.
Porez na zaradu bi bio:
kada se na kraju godine podvuče crta, sabere i oduzme sve sa uključujući pdv-om, pa ono što ostane kao čista dobit, ta suma još da se oporezuje.
Послато са SM-A225F помоћу Тапатока
Pero zar nisi prepoznao šalu u mom postu? A ja spadam u saksijaše ne hobiste jer ako misliš da se sa tri hektara mogu nazvati poljoprivrednikom svaka čast. Inače u mom postu je sabrano više postova sa raznim predlozima.Lako se da ustanoviti da svi koji radite do 20-30 ha a i mnogo manje, pogotovo do 10 ha, vama je interes da ovi sa 100 i vise ne dobivaju vise subvencije.
Cak da i vi nemate dinara od toga ali da vise ne dobivaju ovi drugi!
Dakle ko je ovde bahat i zavidan i o cemu se radi?!
E moj pidikanac, znao sam te sasvim drugacijeg!
Samo što ja uvek dobijem cenu umanjenu za taj pdv kada prodajem robu na silosu. Tako da u startu plaćam i taj pdv.Tako je. Ti platiš pdv na sve što kupiš i ne dobiješ nazad. Ali zato i neplaćaš pdv na ono što prodaš. A baš tako kako si naveo se plaća porez na zaradu ko je u pdv-u.