kalman 58
Član
Vidis mozda za odredjivanje osnovice za placanje doprinosa moze da budu i novcane transakcije.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Tebi jos uvek nije jasno da su prosla vremana kad si mogao da budes zaposlen, a navodno stizes da radis zemlju i da se bavis etocarstvom. Sto se tice onog sto ti nisam odgovorio. Ja znam da bi ti voleo da napisem kako kolac trebaju da dele samo oni koji se iskljucivo bave poljoprivredom, ali ti necu pruziti to zadovoljstvo. Treba napraviti jasna pravila igre pa ko se uklapa neka igra po njima.To vi forsirate jer vam smetaju ovi što su zaposleni a obrađuju zemlju i bave se stočarstvom i smatrate da treba da ste bolje plaćeni.A nisi odgovorio na pitanje koje sam ti postavio.
Korektno.Poenta je da se pare zgrću na veliku gomilu. Onda će jednom da se desi revolucija, kada će vlasnici gomile da se linčuju, pare podele svima jednako i ajd jovo na novo. Uvek bilo i biće.
A doprinos po Ha a ne po čoveku kao što je sada, bi rešio ove vaše prepirke šta i koliko? Mislim da bi to bilo skroz pošteno.
Koliko Ha-toliko para.
Koliko para-tolika penzija.
Neplatiš samodoprinos-nema subvencija.
I kako ne možeš uplaćivati 2 samodoprinosa za penziju (piljoorivredni i firmaški) istovremeno eto jedne prepreke za fiktivna gazdinstva. Ili radnička ili poljoorivredna penzija (subvencije), pa nek zaposleni u fabrici biraju.
Послато са SM-A225F помоћу Тапатока
Mislis na ono uzecu bolovanje da oberem kukuruz, ili dobar sam sa sefom dace mi slobodan dan ili plata mi je 150000 ako rodi dobro je ako ne necemo biti gladni??Prosla su ta vremena za nekoga parazita koji jedva i jednu stavku izgura a za vrednog coveka nista nije proslo i ako ima nekoga jos kod kuce koji mu pomaze ne vidim u cemu je problem a i sta ti znaci to NAVODNO,koliko vidim ti bi streljao sve zaposlene koji rade i poljoprivrediu,kakvih sve psihopata ima ovde
Послато са RMX3263 помоћу Тапатока
A da li je po tebi to dobro rešeno,odnosno da li treba iste doprinose za PIO da plaćate ti i neko ko ima 3ha?@G79 Ja sam ratar i stočar, ne tako velik i ne u grupi giganata.Znam koliki su mi godišnji troškovi i godišnje obaveze prema svima.
Znam koliko dajem za opstanak u Vrzinom kolu...
naravno da ne treba da plaćaju iste doprinose . ali srazmerno tome i penzija mora da bude različita .A da li je po tebi to dobro rešeno,odnosno da li treba iste doprinose za PIO da plaćate ti i neko ko ima 3ha?
Pijana , glasna budala!Takvi i ovde na forumu vode veciti rat !
Naravno da penzija ne treba da bude ista,samo sto ovaj iznos doprinosa je minimalna i obavezujuca ali nije zabranjeno da se uplacuje vise zbog bolje penzije.Koliko je to zastupljeno medju nama?naravno da ne treba da plaćaju iste doprinose . ali srazmerno tome i penzija mora da bude različita .
Ko ti je rekao da je penzija 5000 posle 40 godina staza?pa šta je onda rešenje . da ovaj sa 3 hektara plaća na primer 30000 godišnje i posle ostvari penziju od 5000 dinara mesečno ?