Subvencije u poljoprivredi za 2024 godinu

Poenta je da se pare zgrću na veliku gomilu. Onda će jednom da se desi revolucija, kada će vlasnici gomile da se linčuju, pare podele svima jednako i ajd jovo na novo. Uvek bilo i biće.
A doprinos po Ha a ne po čoveku kao što je sada, bi rešio ove vaše prepirke šta i koliko? Mislim da bi to bilo skroz pošteno.
Koliko Ha-toliko para.
Koliko para-tolika penzija.
Neplatiš samodoprinos-nema subvencija.
I kako ne možeš uplaćivati 2 samodoprinosa za penziju (piljoorivredni i firmaški) istovremeno eto jedne prepreke za fiktivna gazdinstva. Ili radnička ili poljoorivredna penzija (subvencije), pa nek zaposleni u fabrici biraju.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

To vi forsirate jer vam smetaju ovi što su zaposleni a obrađuju zemlju i bave se stočarstvom i smatrate da treba da ste bolje plaćeni.A nisi odgovorio na pitanje koje sam ti postavio.
Tebi jos uvek nije jasno da su prosla vremana kad si mogao da budes zaposlen, a navodno stizes da radis zemlju i da se bavis etocarstvom. Sto se tice onog sto ti nisam odgovorio. Ja znam da bi ti voleo da napisem kako kolac trebaju da dele samo oni koji se iskljucivo bave poljoprivredom, ali ti necu pruziti to zadovoljstvo. Treba napraviti jasna pravila igre pa ko se uklapa neka igra po njima.

Poenta je da se pare zgrću na veliku gomilu. Onda će jednom da se desi revolucija, kada će vlasnici gomile da se linčuju, pare podele svima jednako i ajd jovo na novo. Uvek bilo i biće.
A doprinos po Ha a ne po čoveku kao što je sada, bi rešio ove vaše prepirke šta i koliko? Mislim da bi to bilo skroz pošteno.
Koliko Ha-toliko para.
Koliko para-tolika penzija.
Neplatiš samodoprinos-nema subvencija.
I kako ne možeš uplaćivati 2 samodoprinosa za penziju (piljoorivredni i firmaški) istovremeno eto jedne prepreke za fiktivna gazdinstva. Ili radnička ili poljoorivredna penzija (subvencije), pa nek zaposleni u fabrici biraju.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока
Korektno.

Prosla su ta vremena za nekoga parazita koji jedva i jednu stavku izgura a za vrednog coveka nista nije proslo i ako ima nekoga jos kod kuce koji mu pomaze ne vidim u cemu je problem a i sta ti znaci to NAVODNO,koliko vidim ti bi streljao sve zaposlene koji rade i poljoprivrediu,kakvih sve psihopata ima ovde

Послато са RMX3263 помоћу Тапатока

Matić iz nekog razloga više poštuje one sa puno zemlje. Ok, poštujem, ali se ne slažem.
Mali se izgleda posmatraju kao neko ko je smetnja velikima i koje treba polako skloniti. Ukrpnjavanje zemlje je proces koji se svuda dešava, ali u periodu od nekoliko decenija, a ne kao što bi hteli oni kojima je zinuo donji deo leđa za samo desetak godina.
I priča da veliki daju više para je jedan veliki spin. Pošto imam i voće i bavim se ratarstvom znam koliki su mi godišnji troškovi.
Orezivanje voća - zarada rezača ide na troškove na koje se plaća PDV.
Proređivanje voća - zarada radnika ide na troškove na koje se plaća PDV.
Branje voća - zarada radnika ide na troškove na koje se plaća PDV.
Gajbice, papir, palete... Svi u lancu proizvodnje zarađuju i plaćaju PDV.
Za ratarstvo znate koji su troškovi, da ih ne nabrajam.

Prosla su ta vremena za nekoga parazita koji jedva i jednu stavku izgura a za vrednog coveka nista nije proslo i ako ima nekoga jos kod kuce koji mu pomaze ne vidim u cemu je problem a i sta ti znaci to NAVODNO,koliko vidim ti bi streljao sve zaposlene koji rade i poljoprivrediu,kakvih sve psihopata ima ovde

Послато са RMX3263 помоћу Тапатока
Mislis na ono uzecu bolovanje da oberem kukuruz, ili dobar sam sa sefom dace mi slobodan dan ili plata mi je 150000 ako rodi dobro je ako ne necemo biti gladni??

@coci064
Ne kapiram šta hoćeš da kažeš.
Nisam nikada išao na bolovanje da bih uradio nešto oko poljoprivrede.Što se tiče dana to je od godišnjeg odmora na koji imam pravo po zakonu.Sve je u organizaciji.Nekih 25g. sam radio zemlju,tovio svinje i bio zaposlen.Sad sam samo zaposlen i radim zemlju.Što ne znači da neću opet toviti svinje.I ne vidim šta je tu problem.Kome nije dobro ili mu fali neka se zaposli.Pa sad bar može svako da nađe neki posao u firmi.Možda je problem ako ne zna ništa da radi pa će imati malu platu ali to opet zavisi od čoveka.Slično je i u poljoprivredi,nisam još sreo dva ista čoveka.Znači sve je individualno i zavisi ko se sa čim zadovoljava.

Ју, ју, ју како се маске лако скидају. Зато нам је овако како и јесте, због мало добити многи, би овде и род рођени гурнули под земљу, а не комшију или неког кога не познају. Сви се као праве фини и не гледају у туђа дворишта, а једва чекају да комшији цркне крава. Никада овде неће бити боље, за нас је диктатура мајка, корупција, безвлашће за друго и нисмо.

Pijana , glasna budala!Takvi i ovde na forumu vode veciti rat !

Hobi , ne hobi - takozvani "profi" , koji rade samo ratarstvo na vecim povrsinama od 50 hektara?!Borba gladnih ! Jedni gladni pa rade dva posla drugi gladni pa se otimaju sa komsijom,bratom i kumom a sve u snovima snevaju da su ravni matijevicu ili delti!
Svi smo u jednikim govnima ali to neshvatamo!Čak i u omrženoj Švabiji ljudi rade malko zemlje , malko drze stoku ili svinje i naravno rade i u firmi da bi upotponili neke svoje snove o standardu koji nam je uvek i svima nedostizan!

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh