Da li neko pouzdano zna sledeće. U bodovanju za subvencije grada postoji stavka - BROJ ČLANOVA PG.
Moje pitanje je, da li se u taj broj uračunava i NOSIOC, ili samo ostali članovi PG?
Hvala na pažnji
Ni to mi baš nije jasno. Imaš svoju zemlju i ostvaruješ neki mali plus i onda uzmeš tuđu zemlju u arendu, gde ćeš verovatno imati minus i samim tim umanjuješ onaj plus sa sopstvene zemlje i pri tome se još više naradiš i raubuješ svoju mehanizaciju. Umreću, jednog dana, a neće mi ovo biti jasno.
Nisam ratar, nemam taj problem, ali MISLIM da razumem neke situacije...
Ušao si u kredite, radiš 200ha, 150 u arendi, dobre su cene, lepo zarađuješ, ulažeš još kupuješ još, uzimaš još kredita.
Eee, onda, 2-3 godine naiđe katastrofa... Užas, neisplativo, minus. Logično je da (bar) odustaneš od onih 150ha pod arendom, zar ne? Al ne lezi vraže, ne može. A znaš zašto? Zato što imaš godišnje obaveze (recimo) 5 miliona dinara. To MORAŠ da servisiraš. Ako odustaneš (zbog minusa) od onih 150ha, nećeš imati dovoljno novca da to i uradiš. Onda banka radi šta mora. A ti onda, svesno ideš u minus da bi imao dovoljno priliva novca da bi mogao da namiriš dobre čike u banci. Eto. Nije sve baš ovako, ima mnogo raznih situacija, ali ovo je jedna, da bi se razumeo taj neobični fenomen.