Subvencija poljoprivredi za 2012. godinu

Po hektaru ili kilogramu ?

• Obečanih 14000 din po ha

Glasovi: 185 84,1%
  • Dobijenih : Dizel i avans oko 5000 din

Glasovi: 35 15,9%

• Ukupno glasača
    220
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Samo čitam i pratim ovu temu i nemogu da verujem kakvih nas sve ima............imam komentar kakvih nas sve ima i ko su ali bolje da se uzdržim od toga jer bih bio prinuđen da ih pošaljem u 3 pm-lepe.
Nego dragi moji poljoprivrednici sad je barem lako,ionako je "vanredno"stanje proglašeno u državi,od najavljenih uredbi nema još ništa(maksimalno se prolongira)a možete pretpostaviti i zašto je tako,setva je još ajd da kažemo relativno daleko,treba zasnovati proizvodnju-šta mislite treba li "Beogradskom pašaluku"još blokada,nezasejanih površina i kasne setve sa umanjenim prinosima?Ajd malo svi se zapitajte i stavite prst na čelo šta je strateška grana i proizvod svake države?Jesu li se uloge sada malo promenile-od protesta?Ko sada ako je pametan može da diktira svoje stavove u poljoprivredi-ajd zapitajte se malo pa javite.Pod samo jednim uslovom-da smo složni

Imenjace aj mi nadji takvog kod nas u selu koji bi pristao da ne poseje i smanji prinos da bi ostetio drzavu ??
Evo odgovorno ti tvrdim da bih ja to uradio-pogotovo na državnoj zemlji.Ili još bolje prosuo bih u Bosut,barem neka ribe jedu.E tako se to radi-ja ću guliti čvarke ako treba cele godine a oni neka jedu G..NA u "Beogradkom pašaluku"koji čini skoro pola Srbije sa pigradskim naseljima.
Ajd da ja pitam tebe imenjače:DALI BI I TI TO ISTO URADIO?Moja situacija je gora od tvoje i ti to vrlo dobro znaš ali ja bih to uradio.
E sad pitanje i za ostale:KOLIKO JE VAS SPREMNO DA TAKO NEŠTO I UČINITE?
Mi svi moramo samo jedno da shvatimo(i ratari,i stočari,i voćari,i vinogradari,i hobi i profi i entuzijasti)da je samo jedno bitno:Napredak poljoprivrede,što znači regresi(to su te famozne subvencije),povrati akciza na skupo gorivo(najskuplje u regionu),đubrivo(isto tako) i semena.Vi ste ti koji možete da diktirate mnogo toga samo ako ste pametni da to shvatite...........

---------- Poruka napisana u 23:11 ---------- Prethodna poruka je at 23:10 ----------

I imate m.da za tako nešto

---------- Poruka napisana u 23:14 ---------- Prethodna poruka je at 23:11 ----------

I samo još najbitniju stvar shvatite u celoj priči
PARA UVEK IMA;SAMO JE PROBLEM AKO SE KRADU!!!!!!

E moje ime kad sam lane rekao da ima 1000 precih problema od 100ha niko me nije cuo tamo u selu one prve veceri kad sam dosao iz NS-a i prenosio stanje sa terena.
Drugo ja nikad ne bih bio da ne posejem jer realno ja i ovako bez subvencija imam koliko toliko zarade,voleo bih da mogu ali ne mogu kod nas na licitaciji uzeti 5-10ha za sebe da radimo malo vise.
A o ugrozenosti po pitanju finansija ne bih komentarisao,nisi ti sirotinja kao sto se pravis. :cvetic:

E moje ime kad sam lane rekao da ima 1000 precih problema od 100ha niko me nije cuo tamo u selu one prve veceri kad sam dosao iz NS-a i prenosio stanje sa terena.
Drugo ja nikad ne bih bio da ne posejem jer realno ja i ovako bez subvencija imam koliko toliko zarade,voleo bih da mogu ali ne mogu kod nas na licitaciji uzeti 5-10ha za sebe da radimo malo vise.
A o ugrozenosti po pitanju finansija ne bih komentarisao,nisi ti sirotinja kao sto se pravis. :cvetic:
Kao prvo ja se nepravim,ja sam iz pepela mnogo puta se izdigao.
Sirotinja je onaj ko nema u glavi a ne onaj što nema leba da jede
Problem je taj(što bi ti kao budući agronom trebao da shvataš)što se krade i roba i pare(koje bi trebalo da služe nekom poboljšanju produktivnosti poljoprivrede)
Roba je ta koja je STRATEŠKA-mićo moj,budući agronome.Pare su samo papir koji trpi
Ako hoćeš više robe,moraš i da uložiš u to
Subvencije su regres za repromaterijal u slučaju Srbije.Uz to imamo najskuplji repromaterijal u svetu

Mislio sam na materijalno,zadnji put si izasao iz pepela pre nekih 5 godina ako se ne varam,mozda i manje a sad imas kucu,auto,sve masine i koliko ono 15-25kj zemlje i sve to za 5 godina sto nikako nije malo i ljudi to sticu gooodinama,e sad jbg sto bi ti hteo jos vise to ne ide.
Bas taj problem oko deranja na vagama pocevsi od "bradonje" do drugih da ih ne imenujem,preko deranja na paritet i slicno se mucimo godinama,ali to niko nije hteo da cuje svi su samo napali za 100ha kao da ce to nekom dugorocno pomoci.Ja sam to video jos pre,ali mi zao sto vi stariji i iskusniji niste to pokusali objasniti idejnom vodji Calisi i takvima da blokadom raskrsca svog sela nece biti nista bolje iduce godine.

za 330 e za kj sta taj seje? i koja je racunica ? i kod nas su se tako frljali s cenom pa su oni koji su upecali ostali kratkih rukava.

Moj je stav,netreba biti megaloman ni u čemu.Ja koliko sam radio,radim i sada i netreba mi više taman i da mi poklone.Takav sam i u jelu i u piću

---------- Poruka napisana u 23:45 ---------- Prethodna poruka je at 23:37 ----------

Ali zato ako "pročitam"da me neko krade-e onda bih mu oko popio.U ovom slučaju država je ta koja manipuliše sa nama poljoprivrednicima i uz to srozava poljoprivredu na najniže moguće grane.Za takve stvari se dobija metak u čelo i porodici isporučuje račun za taj metak.Red bi se jako brzo uveo............laku noć,nemam više inspiracije za pisanje

Posto ja rano lezem samo kratko da odgovorim clanu Goranu IHC samo nek ti je sa srecom.Nisam ja ljubomoran na tvoje subvencije i smatram da ih treba biti,samo to je jedinstvo medju nama.Pa zato novi protesti su diskutabilni.

nemas ti pojma i pitam se ko te placa da toliko kukas?
za provca znamo ko ga placa da minira ovu temu...

Samo kad bi znao ko me plaća,Plaća me toliko da mi subvencije pokrije i još pretekne.Samo nisi primetio da sad neko drugi kuka,ja sam samo izneo ono što sam čuo.
Sada ću zamoliti NA da me vrati na staro kor.ime jer će ovo nekom malo više trebati.Zadatak sam obavio,dobro sam plaćen i šta ćeš bolje.
Srećan sam što će svi poljoprivrednici širom Srbije dobiti nešto ako si na to mislio

Poslednja izmena od urednika:
quote_icon.png
Citiram: Kukulele
Ta informacija nije tačna.
Tačno je da subvencija nema.Biće veća refakcija za naftu.PIO nije uslov.Biće tu još nečega ali subvencija po Ha-NEMA
Cena arende će sada da se spusti i to drastično.

Moje mišljenje :
Ovi što su podigli cene arende nema šanse da spuste , takva situacija još nije zabeležena u našem kraju

Ne ma nama radosti citam ove postove i ne mogu da verujem koliko se ljudi prepiru,kao i u skoro svakoj temi al sta ces takav smo mi narod,A drzava ima sistem sto se tice nas poljoprivrednika Zavadi pa vladaj!!!pa jel vidite da se delimo na 100+,pa asocijacija poljoprivrednika i ne znam ni ja sta jos,znaci svako navija na svoju vodenicu kao i kad su bili protesti!do god svako bude gledao svoje **greška nema nama radosti u globalnom smislu.

Драгане.Ковачев мене толико плаћају да ја и не морам ништа да радим већ само да седим да се расправљам са теби сличнима на овом форуму,,ако ти кажем само следеће а баш бих волео да се то и обестини да и ти обе године убереш толико летине колико мене плаћају - е па да видимо како ће ти бити на крају године,,немој износити неке неистине и лупетати кад ти време ни место није ,,е због оваквих као што си ти је више не коментаришем на овој теми ,,остај имењаче са убеђењем да сам ја плаћеник а ти дабогда толико исто зарадио ове године - па нек нем буде исто ..поззз

Svi koji imaju zakup poljoprivrednog državnog zemljišta sa istekom datuma 30.10.2012. neće imati pravo na subvencije i druge podsticaje za te površine.
Datum koji mora da stoji na ugovoru je 31.10.2012. jer samo kao takav Uprava za Trezor priznaje.
Zvao sam Min.Polj. i kažu da je greška do njih i da se to mora ispraviti.Nisu znali da Oktobar ima 31 dan.
Zovite ,jurite gde šta i kako jer za to treba puno vremena.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh