Subvencija poljoprivredi za 2012. godinu

Po hektaru ili kilogramu ?

• Obečanih 14000 din po ha

Glasovi: 185 84,1%
  • Dobijenih : Dizel i avans oko 5000 din

Glasovi: 35 15,9%

• Ukupno glasača
    220
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Precesto se spominju proletni protesti a niko da kaze najvise je bilo manjih proizvodjaca nebitno, koliko je to hektara.A onih sa par stotina ,pa njih je bilo posle protesta kao sponzori za vecere za nase i vase samozvane predstavnike.Divio sam se tim ljudima na barikadama nije bilo jednostavno ni stici a kamoli biti tamo danima.Tu ne spadaju oni sto su blokirali rashladne vitrine u centrima sela.Ali zato kada su subvencije u pitanju e pa imamo svi pametan predlog.Tamo sam obiso mog prijatelja clana Petra jedne noci a sada sam ga preneo na vecni pocinak.IZVINITE.

A bilo je kod nas i takvih,sa doosta ha,pa nisu imali vremena,morali da prskaju,a drugi nije,jer nije on registrovan,nego kćerka,a nema vremena za gluposti,a bio jedan i takav,kad su ponudili do 30ha,pokupio se i otišao,jer ima 29ha

Rale 83,ja nikome ni brazde nisam oteo,nisam po takvoj otimačini poznat,a sad ženu nek' svako čuva svoju,a za 50 eura realno kod nas možeš dobiti 1/4kj,već treća godina,i većina ima takav stav ako nećeš ti po to,uzeće.... da neimenujem nikog,a pošto kifle praviti neznam,nemam puno izbora

Vidis a kod mene u selu niko nesme da placa preko 50e zato je i placamo tako malo , kad bi i kod vas bila odredjena neka granica zivelibiste od poljoprivrede a ne od subvencija

Ja dobio obaveštenje od trezora da ugovor za državnu zemlju ističe 30.10 .Jel to znači da se za 2012 neće uzeti u obzir za subvencije ako ih bude?

O tome neodlučujem ja,a ima ko plaća i preko 300eura/kj,i nepita za papire-neuzima subvencije,najesen ću i ja tako primenjivati,da bi opstao od velikih i malih takođe

Nikola,nama je bilo najpotrebnije i kad su svinje bile džaba,bilo je i najpotrebnije i kad su pšenicu hteli da uzmu badava...
naravno i kad su ovi poslednji protesti bili bilo je veoma važno
ali uzrok tome je bilo prvo neorganizovanost (nema ko) jer u mom selu možeš na prste izbrojati ko dobija subvencije...
da je bilo ja bih išao...

To se kod mene zove skakanje samom sebi u stomak,veca steta nego korist i slicno ...

Pitaću vas kad dođe neki Paunić i kod vas da uzima sve redom bez papira i da plaća i 330eura po kj,ja nebi da pasem travu,a drugi da radi zemlju

A 50eura po hektaru nikad nije ni bilo,kad je euro uveden cena zakupa se kretala 80-120eura po kj,ali UNAPRED,NAJKASNIJE 15.oktobar se plaća,u 80% slučajeva,a vi što radite po 50 eura po ha bolje ćutite,neprizivajte zlo

Poslednja izmena:
Зрењанинац да ли ти уопште знаш ко је председник АПС и ако не знаш зашто износиш нетачне инф,,јер ти знаш да је то човек који је стао испред колоне са тракторима када је протествовано за цену пшенице и када су га и приводили и претили и много му зла нанели да би сада признали да је захваљујући АПС постигнута цена пшенице (лично признање из министарсрва ) ја колико знам и ти си био учесник тих протеста,, ( док су коловође Асоцијације Војводине рекли да је цена прихватљива и да треба причати а не штрајковати )према томе немој износити неистине и непроверене инф јер је АПС у време протеста интезивно вршила притиске на министатство да се многа питања решавају а не само субвенција-резултати ће се знати када чујете следеће нове уредбе па нећете тако дискутовати,, јер је ружно позивати се на покојника члана Петруа -ако је стварно истина да нису хтели да му раде операцију јер нема здравствену књижицу онда је то разлог још више да се боримо управо за многа питања која муче пољопривреднике јер пољопривреда нису само субвенције -милион пута поновљена ( за некога јесу) фраза.Иначе асоцијација није заступник само ратара већ свих пољопривредника тако да се боримо свима да угодимо а-мада је то тешко ,Ако погледате наше захтеве (има их 9 да не понављам) један по један се испуњавају ,као што смо и извршили притисак у вези регистрације трактора дописом мин унутр послова у фебруару 2010 да би се касније тиме китили поједини политичари и убирали поене,,тако ће и изласком нових уредби бити задовољна велика већина пољопривредника,јер ће свима бити боље..Иначе за твоју инф Председник АПсС није из Мачве већ из Војводине према томе коментар ти није на месту а ако си мислио на мене ни ја нисам из мачве али сам из посавине али то уопште није битно! већ ко је какав је човек ,,а ја сам вам више пута поновио да се у овој нашој малој земљици ништа не да сакрити ,,тако да ће се и епилог протеста убрзо открити а и они који су протесте издали,,толико од мене а О протестима Мачвана је срамота уопште дискутовати јер је ту примењена до сада уопште незапамћена сила и притисак на сељака да је то незапамћено ,,па самим тим умањујете како њихову борбу тако и своју јер по нама увек и свако има право на протесте -уставом загарантовано.

Druže u Hr ako te navataju sa plavim u autu,auto ide papa

Šansa da se to desi je kao i da ja dobijem sedmicu na loto.To su tako smešne stvari da o tome ne želim ni da razmišljam.

Prvi puta kada te uhvate auto neće otić ( ali je kazna takva da sigurno više nećeš plavi sipat u njega ) ali drugi puta ako te uhvate ... mogao bi za kaznu kupit lijepu limuzinu srednje više klase.

Diklofen iznenadio bi se ...

naj novije, do 30ha registrovana gazdinstva+PIO+izmiren porez na imovinu...
malo sam razocaran, jer imam slobodno samo jos 14ha. a danas mi dosao covek sa 5ha, pola pola mi sam nudio.a dogodine u arendu, uziveo se u toj ulozi-penzionera, u stvari to i jesu pravi penzioneri, a ne raditi zemlju do smrti...

Ta informacija nije tačna.
Tačno je da subvencija nema.Biće veća refakcija za naftu.PIO nije uslov.Biće tu još nečega ali subvencija po Ha-NEMA
Cena arende će sada da se spusti i to drastično.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh