Subvencija poljoprivredi za 2012. godinu

Po hektaru ili kilogramu ?

• Obečanih 14000 din po ha

Glasovi: 185 84,1%
  • Dobijenih : Dizel i avans oko 5000 din

Glasovi: 35 15,9%

• Ukupno glasača
    220
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
... i sta sa njima agrar ? Vidim da se otislo daleko iz teme regres za 2012 :sta:

Svi koji imaju zakup poljoprivrednog državnog zemljišta sa istekom datuma 30.10.2012. neće imati pravo na subvencije i druge podsticaje za te površine.
Datum koji mora da stoji na ugovoru je 31.10.2012. jer samo kao takav Uprava za Trezor priznaje.
Zvao sam Min.Polj. i kažu da je greška do njih i da se to mora ispraviti.Nisu znali da Oktobar ima 31 dan.
Zovite ,jurite gde šta i kako jer za to treba puno vremena.
Krajnje neozbiljno sa njihove strane!!
Ili planski urađeno?

---------- Poruka napisana u 13:01 ---------- Prethodna poruka je at 12:50 ----------

Zaboravio si Vojvodina Agrar,koji je možda i najveća asocijacija (gledajući članove po uticaju) http://vojvodina-agrar.com/Table/članice/
Palika,asocijacija je udruženje udruženja poljoprivrednika a ovo je asocijacija zadruga!
Svakako bi i njih trebalo konsulovati oko donošenja uredbi jer njim posao zavisi od koperanata .
Što jači (finansijski) koperant više posla i veća zarada.
Zato mislim da se oni kroz prvenstveno svoj lični interes bore za koperante.
Što se udruženja tiče mišljenja sam da većinu udruženja(lokalnih) vodi par entuzijazista koje žele stvarno nešto da promene bez lične korisi.Nažalost nemaju šta da ponud osim nade u bolje sutra...
Ko još veruje u bajke...?

Beograd, 8. februar 2012.
Isporuka oko 11.000 tona mineralnog đubriva sa lagera Državnih robnih rezervi, a putem razmene za pšenicu i kukuruz, prema saznanju „AgroServisa”, iz fabrike u Pančevu, počeće u petak ili ponedeljak naredne nedelje.Zahteve za ovaj aranžman podnelo je oko 9.500 registrovanih gazdinstava, od tog broja samo 3.000 je iz Vojvodine, jer mineralno đubrivo KAN, koji je u razmeni, ne odgovara sastavu zemljišta u Pokrajini.Kako smo i ranije objavili, očekuje se i nova ponuda NPK đubriva i nafte.U Ministarstvu poljoprivrede, koje priprema uredbe za Vladu, razmišljaju o dve varijante: da dizel gorivo ponude u razmenu ili da ga prodaju po ceni oslobođenoj državnih nameta. Bez razlike koji model bude primenjen, dizel gorivo će ratari preuzimati u najmanje dva navrata, zbog očuvanja tržišta i uslova za snabdevanje.Kao moguće količine pominju se 60-80 litara po hektaru i za sve obradive površine. Postoji i razmišljanje da ta količina bude manja i za manji obim oranica.Prva isporuka, u svakom slučaju, će biti pre proletnje setve.

North army@Znam ja odlicno kada su i koliko strajkovali jer imam pola rodbine u Macvi.Prosle godine nazovem brata i pitam ga zasto se neorganizuju i zatvore put za Loznicu,a on mi kaze njima je dobro pa sta dalje da pricam o tome.

Jes' njima ministar prosuo dzak para, pa im dobro. Ubaci i ti druze 200 - 300 svinja u tov, pa ces videti kako je.
Radis bez subvencija i ne kukas. I ti Macvani se bore kao i svi ostali.
Zasto nisu svinjare podrzali ovi protestanti od prosle godine?
Zasto malinare iz Arilja niko nije podrzao?

Gledajte malo realnije stvari.

Jes' njima ministar prosuo dzak para, pa im dobro. Ubaci i ti druze 200 - 300 svinja u tov, pa ces videti kako je.
Radis bez subvencija i ne kukas. I ti Macvani se bore kao i svi ostali.
Zasto nisu svinjare podrzali ovi protestanti od prosle godine?
Zasto malinare iz Arilja niko nije podrzao?

Gledajte malo realnije stvari.
Sta je 200-300 svinja u tovu.Nikakav posao.Ja radim preko 10kj baste plus oko 40kj ratarskih useva plus usluge imam pomoc roditelja u bastovanluku ostalo sam radim.
Do prosle god ni ja nisam imao ni din subvencija pa nisam kukao niti kukam sada malo citaj pa ces uvideti da nekukam nego podrzavam druge.od tih malina imaju samo oni korist,a od ovih subvencija svi,ni mene niko ne podrzava u proizvodnji lubenica i paprike

Драгане.Ковачев мене толико плаћају да ја и не морам ништа да радим већ само да седим да се расправљам са теби сличнима на овом форуму,,ако ти кажем само следеће а баш бих волео да се то и обестини да и ти обе године убереш толико летине колико мене плаћају - е па да видимо како ће ти бити на крају године,,немој износити неке неистине и лупетати кад ти време ни место није ,,е због оваквих као што си ти је више не коментаришем на овој теми ,,остај имењаче са убеђењем да сам ја плаћеник а ти дабогда толико исто зарадио ове године - па нек нем буде исто ..поззз

kome kleo na k...c mi seo:haha:
istina je po neki put bolna, vozz.. imenjace

Sta je 200-300 svinja u tovu.Nikakav posao.Ja radim preko 10kj baste plus oko 40kj ratarskih useva plus usluge imam pomoc roditelja u bastovanluku ostalo sam radim.
Do prosle god ni ja nisam imao ni din subvencija pa nisam kukao niti kukam sada malo citaj pa ces uvideti da nekukam nego podrzavam druge.od tih malina imaju samo oni korist,a od ovih subvencija svi,ni mene niko ne podrzava u proizvodnji lubenica i paprike

Navodim ti samo primere jer vidim da pucas sto se neki nisu bunili. Zasto da se neki bune za druge, lepo sam ti napisao, dok su se neki bunili za svinje neki su cutali,
takodje i za tu malinu isto. A ti pises kako samo oni imaju korist.
Zasto se svi nisu udruzili pa krenuli slozno?? Tada bih i bastovani i stocari,,, dobili neki dinar.

Nisu

Ako prosecno domacinstvo u Srbiji ima u posedu oko 3 ha, lako se moze zakljuciti, da mnogi ne ostvaruju subvencije.
Ima tu jos mali milion kombinacija, iz kojih se vidi da ljudi ne mogu ostvariti subvenciju.
Zato je najrealnije ako drzava vec hoce da izadje u susret poljoprivrednicima ili da svi dobiju ili da se subvencija ukine.

Mozete li se malo suzdrzati od komentarisanja bar dok ne izadju uredbe??? Ovo sve sto pisete smo procitali 100 puta ovde i nema potrebe vise za tim!!

Nisu

Ako prosecno domacinstvo u Srbiji ima u posedu oko 3 ha, lako se moze zakljuciti, da mnogi ne ostvaruju subvencije.
Ima tu jos mali milion kombinacija, iz kojih se vidi da ljudi ne mogu ostvariti subvenciju.
Zato je najrealnije ako drzava vec hoce da izadje u susret poljoprivrednicima ili da svi dobiju ili da se subvencija ukine.

ali je PITANJE dali drzava oce da izadje u susret poljoprivrednicima, ja mislim da nju to ne sekira

Da bi se utovilo 300 svinja, treba uloziti velika novcana sredstva. Takodje treba svaki dan raditi oko njih (za razliku od ratarenja, kojim se i ti bavis, gde imas zimske mesece slobodne), plus vecina ljudi koji tove svinje sami proizvode hranu za iste, tako da im je to jos plus posao, a ni jedan jedini dinar ne dobiju subvencija za tov, cena se menja gotovo svaki dan, pare se cesto cekaju i mesecima, pa ti vidi kako je to "nikakav posao" .

Pošto vidim da većina ima neke "proverene" informacije,a ja ih eto nemam,interesuje me ima li saznanja kada će izaći uredbe.

Boze kakvih izjava, koliko losih reci upucenih na ovom forumu! Svi smo u istom poslu a toliko razlicitih razmisljanja! nikada

necemo svi biti zadovoljni, uvek ce neko biti prevaren a neko alav.....a svi zuljeve na rukama...

Ma ovo je strasno takav smo mi narod i nikad nam nece biti bolje,do god se ne promenimo i pocnemo da pomazemo jedni drugima a ne da ZAVIDIMO jedni drugima.Ovo pisanje u par zadnjih postova jednostavno nema nikakvog smisla.Sto kaze sojic nece slonce u lonce:haha:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh