Subvencija poljoprivredi za 2012. godinu

Po hektaru ili kilogramu ?

• Obečanih 14000 din po ha

Glasovi: 185 84,1%
  • Dobijenih : Dizel i avans oko 5000 din

Glasovi: 35 15,9%

• Ukupno glasača
    220
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da bi se utovilo 300 svinja, treba uloziti velika novcana sredstva. Takodje treba svaki dan raditi oko njih (za razliku od ratarenja, kojim se i ti bavis, gde imas zimske mesece slobodne), plus vecina ljudi koji tove svinje sami proizvode hranu za iste, tako da im je to jos plus posao, a ni jedan jedini dinar ne dobiju subvencija za tov, cena se menja gotovo svaki dan, pare se cesto cekaju i mesecima, pa ti vidi kako je to "nikakav posao" .
Prvo procitaj pa onda pisi nisi ni procitao sta pise u mom postu i cime se bavim,a u ostalom koga nezanimaju subvencije netreba ni da komentarise

Prvo procitaj pa onda pisi nisi ni procitao sta pise u mom postu i cime se bavim,a u ostalom koga nezanimaju subvencije netreba ni da komentarise
Ratarstvo, bastovanluk, paprika, lubenice, u svakom slucaju, na raspustu si sada manje vise, kao i ja i mnogi drugi. Mada nije to bitno, samo sam morao da dam odgovor na biser o "nikakvom poslu". Subvencije zanimaju sve nas ratare, vocare, stocare, neki su vec odavno otpisani od subvencija, a izgleda da cemo i mi ostali polako odvisiti. Bez ljutnje. Pozdrav.

Veliki pozdrav svim paorima, uz molbu da se opet ujedinimo, kao na putevima prosle godine, kada nam nije bilo bitno koliko svinja, jutara, litara, tona ili cega vec sve bilo ko od nas ima! Seljak je seljak. Vile su vile, zulj je zulj! I jednako vredi svakome svacije! Ne gledajte preko kapije u tudje avlije, postujte znoj i muku svakog paora, i svima ce nam biti dobro. POkazite svi da vam je stalo da agrar ide napred, da mozemo lepo da zivimo od svog rada! Kada na -25 stepeni izadjete da mizete kravu, na +40 stepeni vrsite zito, na -25 kravite cevi od mleka i vode da mozete pomusti, pa vucete drva za ogrev da prvu kafu popijete u toploj sobi! Samo mi znamo koliko nam je hladno, prljavo, tesko! A iznosimo svakojake komentare jedni o drugima! Postuj i bices postovan! Pozdrav i svako dobro!

E upravo o tome pricam! Necu vise postovati na ovom forumu jer stvarno ne mogu da verujem da ste takvi ljudi! Koja bre nekolicina?! Sta ti nisi prosle godine, i pre dve i tri dobio subvencije zato sam dobila ja, Pera ili Tosa? Pa kod mene u sele sve vrvi od tajkuna! Pretimo opstini i lokalnoj samoupravi, sve do Ministarstva da legalno ostvarimo pravo na zakup drzavnog zemljista i da ne pricam ovako javno sta se sve desava ovde! Pa ako su veliki dobili dobili smo i mi! Drzava je kriva sto je uvela porodicno, poljoprivredno gazdinstvo kao jedinicu u poljoprivredi, a posle pravnim licima dala pravo na koriscenje poljoprivrednih subvencija iako imaju milion benefita kao pravna lica! I zadto dosta bre vise o toj nekolicini, dosta bre vise lupetanja gluposti, ma svadjamo se kao kerovi kad im neko baci kost! Ma ne treba nam nista dati pa bi bili mirni! Sta tebe briga da li se neciji interes ispunjava ili ne! Stvarno smo se srozali nisko! Nema Uredbi jos uvek alo ljudi! A vi se prepucavate da li cete neciji interes ispuniti ili ne? Ko vas pravi problem? Veliki, srednji? Oni preko 100ha? Sad su oni problem? Pa zao mi je jako, ali meni zaista niko ne smeta! Ja glasam da svi koji ZIVE OD POLJOPRIVREDE BUDU PODRZANI OD DRZAVE, I TO ONI KOJI IMAJU DOBAR PROIZVOD, KO JE VEC ULOZIO NOVAC U STANDARDE PROIZVODNJE! Pozdrav i svako dobro!

Da,apsolutno se slažem,neka do 5 ili 10ha ko ima gazdinstvo i dobije više od ostalih,neka daju na vlasništvo i na ZAKUP,jer tu i država dobije svoj porez(dobiće) a na korišćenje bez naknade-ako je to stvarno tako šta će još i potsticaj,ako je samo da se izbegne porez na zakup opet netreba potsticaj,primera radi,a ako bi se PIO klauzula ukinula,zakupodavci bi ostvarivali potsticaje,a i dalje bi hteli astronautske zakupnine,a da baš neko ko sedi(čitaj zakupodavac) zarađuje duplo (a neoporezivo) od onog ko radi(čitaj zakupac) ni to mi nije baš u redu,a i to što se kadgod šećerna repa vukla više podsticaja to bi trebalo vratiti,ali da se podstiče proizvođač,a ne (p)otkupljivač,pa tu možda dodati i uljanu repicu i povrtarske kulture,i staviti i na stočare akcenat,a PIO kome smeta,nek se udružuju,kao što je neko već i predložio,a sad da se baš ništa neda državi samo da se ubira,to nema nigde

---------- Poruka napisana u 10:26 ---------- Prethodna poruka je at 10:22 ----------

E upravo o tome pricam! Necu vise postovati na ovom forumu jer stvarno ne mogu da verujem da ste takvi ljudi! Koja bre nekolicina?! Sta ti nisi prosle godine, i pre dve i tri dobio subvencije zato sam dobila ja, Pera ili Tosa? Pa kod mene u sele sve vrvi od tajkuna! Pretimo opstini i lokalnoj samoupravi, sve do Ministarstva da legalno ostvarimo pravo na zakup drzavnog zemljista i da ne pricam ovako javno sta se sve desava ovde! Pa ako su veliki dobili dobili smo i mi! Drzava je kriva sto je uvela porodicno, poljoprivredno gazdinstvo kao jedinicu u poljoprivredi, a posle pravnim licima dala pravo na koriscenje poljoprivrednih subvencija iako imaju milion benefita kao pravna lica! I zadto dosta bre vise o toj nekolicini, dosta bre vise lupetanja gluposti, ma svadjamo se kao kerovi kad im neko baci kost! Ma ne treba nam nista dati pa bi bili mirni! Sta tebe briga da li se neciji interes ispunjava ili ne! Stvarno smo se srozali nisko! Nema Uredbi jos uvek alo ljudi! A vi se prepucavate da li cete neciji interes ispuniti ili ne? Ko vas pravi problem? Veliki, srednji? Oni preko 100ha? Sad su oni problem? Pa zao mi je jako, ali meni zaista niko ne smeta! Ja glasam da svi koji ZIVE OD POLJOPRIVREDE BUDU PODRZANI OD DRZAVE, I TO ONI KOJI IMAJU DOBAR PROIZVOD, KO JE VEC ULOZIO NOVAC U STANDARDE PROIZVODNJE! Pozdrav i svako dobro!

Ali to ...ŽIVE OD POLJOPRIVREDE... podvući PODEBLJANO

Slazem se sa tobom mindjusar samo ko zivi od poljoprivrede treba da dobije subvencije, recimo Danci imaju dobar sistem sto se tice poljoprivrede.

Neka nam daju bonove za naftu po Ha , smanje cenu ( astronomsku ) vestackog djubriva ... i ne treba subvencije:cool:

Neka nam daju bonove za naftu po Ha , smanje cenu ( astronomsku ) vestackog djubriva ... i ne treba subvencije:cool:

Tako je druze!

Po ovom sistemu davanja, ljudi su samo podeljeni.
Ili dati svima subvencije, bez obaveze koje ce kociti vecinu ljudi. Ili ukunuti subvencuju i pustiti po povlascenoj ceni prodaju dizela, vest, djubriva,
ostalog repromaterijala. Ali na zalost opet nekom ni ovi uslovi ne bih odgovarali.

Saska nema potrebe za ljutnju i revolt , pricamo o istom a ne razumemo se.I ja sam za to da svako ko se bavi ovim nasim "zanatom" moze od toga i da normalno zivi.
Da se to postigne imali smo priliku prosle godine kad su bili protesti pa godinu pre toga kad se protestvovalo zbog cene psenice ,pa 2007 kad je Macva bila blokirana zbog pljacke svinjara.I kao po pravilu svaka od tih prilika je propustena zbog nejedinstva.A nejedinstvo nastaje onda kad se u protestima gura samo jedan zahtev.Proslogodisnji su izgurali subv. do 100ha i nista vise. Pa zar mislite da je problem nase poljoprivrede semo u subvencijama?

PIO nekoči nikog po meni,ako je neko zaposlen,pa neka izvoli neka plaća na suprugu,ili koga već,ili nek se više takvih udruži i plaćaju za jedno i preko te osobe neka ostvare sve,to NEMOŽE NIKOG KOČITI,ni meni nesmeta ničiji regres iz firme,ni bilo šta drugo,a ako neko opet nije firmom zadovoljan,nek uzme knjižicu i nek radi poljoprivredi i nek plaća PIO,nešto se mora i državi da se da,a pored toga može slobodno i dobrovoljno da se plaća u druge fondove-druge vidove životne štednje-osiguranja

PIO nekoči nikog po meni,ako je neko zaposlen,pa neka izvoli neka plaća na suprugu,ili koga već,ili nek se više takvih udruži i plaćaju za jedno i preko te osobe neka ostvare sve
Stvarno si retko posten covek..

---------- Poruka napisana u 11:29 ---------- Prethodna poruka je at 11:28 ----------

Ako si tako posten u selu i tako posteno stekao imovinu ja sam impresioniran postenjem+inteligencijom ..

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh