Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Sve zavisi kolike su šunke,ja od lakših tovljenika 120-130 kg imam praksu da držim 4 nedelje(nikad nisam imao problem)Od većih komada nikad ispod 6 nedelja nisam držao.Moje neko iskustvo,pozdravЈели довољно 4 недеље шункама у соли? Греота ми да пропустим ове мразеве.
To sam se i ja zeznuo, držao sam šunke u soli 36 dana. Potom sam ih odsolajvao još dva dana, i kad sam ih potom okačio na mraz bilo je još samo dva dana slabijeg mraza i krenule su više temperature pa sam ih prebacio u pušnicu na dimljenje. Da sam ih izvadio sa 4 nedelje imale bi dodatnih 8 dana mraza koji je u to vreme bio skoro celodnevni. Svinji su bili oko 120-130 kg. Sad sam ih nadimljene ponovo okačio napolje na mraz, ali su ovo znatno mršaviji mrazevi (jutros je minimum bilo -3,9, ali sad je već +7 stepeni).Јели довољно 4 недеље шункама у соли? Греота ми да пропустим ове мразеве.
To su nasi stari koristili kao lepiloЈа би рекао да је чисто брашно са водом замућено и намазано.
Vrlo moguće. Znam da se radi takva zaštita gde se mast meša sa određenim stvarima.Nije buđ. Zamazano je nečim meso a i zglob gde je bio papak.
Inače to ne bih radio kao zaštitu od insekata već da se ne presuši meso tu gde nema slanine i kože.
Послато са SM-A225F помоћу Тапатока
Dali neko štiti šunke tako što meso premaže meso meni nepoznatom smesom?
Nešto poput ovoga:
.![]()
Ili zna od čega se ta smesa sastoji?
Послато са SM-A225F помоћу Тапатока