zmajurina
Član
Ja skidoh danas i cajnu iz pusnice. Do sada najbolja. Ipak mlevenje na 4,5 sajbni daje rezultat ali i Šardone u receptu….
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Daj malo detaljnije ako nije tajna?Mlevena sunka iz salamure oljucena,jako ukusan delikates. Trebalo je biti samo malo masnije.
[/url]
[/url]Ja sam to isto pravio ove godine,samo nisam stavljao papriku nego samo samleo i 2% soli to je to punio u fi55 creva,stvarno je roba nema sta bas mi se svidja.Mlevena sunka iz salamure oljucena,jako ukusan delikates. Trebalo je biti samo malo masnije.
Samo da ne zaboravis kljuc u bravu.Ove godine,tačnije prošle,sam prvi put punio kulen u juneća creva 5-6 komada.Ostalo drugaru pa da probam.Odličan je.Sledeće godine najverovatnije ide sve u juneća creva,ili veći deo.
A zgodno je i za privezak.
https://postimg.cc/140Nhc1h]
[/URL][/url]![]()
Mi konkretno plecke stavljamo u salamuru,neobradjene sa masnocom i od njih pravimo(mada cale ostavlja i zadnje sunke neobradjene pa ih onda nakon salamure obradi i te reslove isto meljemo),posle 2 nedelje (ili malo duze,ne znam tacan podatak koliko stoji u salamuri) vadimo,rasolimo i meljemo. Zatim moze odmah da se puni u creva i bude cista mlevena sunka ili u ovom slucaju dodatak Sudzuka (tucana parpika) po ukusu. 2 dima,promaja i to je to. Punimo u deblja i tanja creva zbog brze degustacije.Daj malo detaljnije ako nije tajna?
Veoma interesantno,da znaš da ću probati jednu turu....Mi konkretno plecke stavljamo u salamuru,neobradjene sa masnocom i od njih pravimo(mada cale ostavlja i zadnje sunke neobradjene pa ih onda nakon salamure obradi i te reslove isto meljemo),posle 2 nedelje (ili malo duze,ne znam tacan podatak koliko stoji u salamuri) vadimo,rasolimo i meljemo. Zatim moze odmah da se puni u creva i bude cista mlevena sunka ili u ovom slucaju dodatak Sudzuka (tucana parpika) po ukusu. 2 dima,promaja i to je to. Punimo u deblja i tanja creva zbog brze degustacije.![]()

Sto je zovu Njeguska kad je ista kao i domaca?200gr Soli
40gr Belog luka
30gr Bibera
Samo plecke bez masti samleveno na 6-ticu kada se lepo ohladi,punjeno u fi55,tri dobra dima.