Recepti kulena, kobasice, švargle...

Ja skidoh danas i cajnu iz pusnice. Do sada najbolja. Ipak mlevenje na 4,5 sajbni daje rezultat ali i Šardone u receptu….

Sent from my iPhone using Tapatalk

Mlevena sunka iz salamure oljucena,jako ukusan delikates. Trebalo je biti samo malo masnije.
Ja sam to isto pravio ove godine,samo nisam stavljao papriku nego samo samleo i 2% soli to je to punio u fi55 creva,stvarno je roba nema sta bas mi se svidja.

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Ove godine,tačnije prošle,sam prvi put punio kulen u juneća creva 5-6 komada.Ostalo drugaru pa da probam.Odličan je.Sledeće godine najverovatnije ide sve u juneća creva,ili veći deo.
A zgodno je i za privezak. :osmeh:
https://postimg.cc/140Nhc1h]
IMG-20220214-101354.jpg
[/URL][/url]
Samo da ne zaboravis kljuc u bravu.

Daj malo detaljnije ako nije tajna?
Mi konkretno plecke stavljamo u salamuru,neobradjene sa masnocom i od njih pravimo(mada cale ostavlja i zadnje sunke neobradjene pa ih onda nakon salamure obradi i te reslove isto meljemo),posle 2 nedelje (ili malo duze,ne znam tacan podatak koliko stoji u salamuri) vadimo,rasolimo i meljemo. Zatim moze odmah da se puni u creva i bude cista mlevena sunka ili u ovom slucaju dodatak Sudzuka (tucana parpika) po ukusu. 2 dima,promaja i to je to. Punimo u deblja i tanja creva zbog brze degustacije. :D

Ja sam ove godine pravio Njegusku kobasicu,do muda je,za decu i ko ne jede ljuto,Cajna se vise ne pravi ovo bolje mnooogooo.

Mi konkretno plecke stavljamo u salamuru,neobradjene sa masnocom i od njih pravimo(mada cale ostavlja i zadnje sunke neobradjene pa ih onda nakon salamure obradi i te reslove isto meljemo),posle 2 nedelje (ili malo duze,ne znam tacan podatak koliko stoji u salamuri) vadimo,rasolimo i meljemo. Zatim moze odmah da se puni u creva i bude cista mlevena sunka ili u ovom slucaju dodatak Sudzuka (tucana parpika) po ukusu. 2 dima,promaja i to je to. Punimo u deblja i tanja creva zbog brze degustacije. :D
Veoma interesantno,da znaš da ću probati jednu turu.... :ppozdrav:

Paaa otkud znam nisam kumovao,ma moze kako 'oces samo da je dobro.

Da,zaboravi da se pofalim da sam se resio kanapa za vezivanje,pazario sam klipsaricu,super stvar,ukomponovano sa elektro punilicom covek sam radi.

Nazad
Vrh