Recepti kulena, kobasice, švargle...

@dragan.kovacev
Kako se pokazala paprika? Trebam "hitno" da narucim za subotu. Do sad sam narucivao Stari Alas papriku iz Apatina. To sam nasao preko foruma panonski vukovi. Stvarno ekstra paprika za kuvanje, ali za kobasice mi se ne dopada. Ljuta brzo izgubi ljutinu, a slatka kao da uzegne...
Prosle godine smo isto uzeli iz Glozana od nekog drugog lika i ljuta je i dan danas isto ljuta jer je ostalo jos dosta proslogodisnjeg kulena, i nista nije uzeglo, e sad ovaj je po recima jos jaci sa kvalitetom, ja tu sad ne mogu nista jos da tvrdim jer je jos kulen na dimljenju, jedino sto vidim razliku da je ova svetlija od one.
Nisam jos naucio kako da prepoznam papriku dali je dobra pre nego sto je stavim u meso i to sve ne sazri jbg.

Ja ljutu uzimam u Rumi,prodavnica je Olta,ima i u S.M.,Sidu...Stvarno je zajebalo vek,ekstra ljuta ide na 10kg 60gr ko voli umereno,ali tako ostaje do kraja,ne gubi i nema uzegnosti a daje boju Buba Miranovic,za svaku preporuku.

Rum u Cajnoj nisam probao,tako da nepreporucujem,vino je oridjidji ali kao sto kaze Matic samo kupovno,po mogucstvu Tikves Smederevka ;)

Ja sam ove godine uzeo papriku u Bačkom Monoštoru.Na 10kg smese za kobasice išlo je 20gr ljute paprike feferone.Kobasica je ljuta toliko da mogu i deca da je rado jedu.U kulen sam išao 50gr na 10 kg i to mi je konzumni za stalno dok sam odvojio posebno 10kg smese i ubacio 100gr ljute paprike i taj će mi biti za goste. 😉😂

Ja uzimam ljutu tucanu Kisacanka i stavljam 90g na 10kg smese, i bude ljuto dosta, a slatku uzimam iz Bezdana, Kiss se zove i ima boju bas dobru.

Ja ljutu uzimam u Rumi,prodavnica je Olta,ima i u S.M.,Sidu...Stvarno je zajebalo vek,ekstra ljuta ide na 10kg 60gr ko voli umereno,ali tako ostaje do kraja,ne gubi i nema uzegnosti a daje boju Buba Miranovic,za svaku preporuku.

Rum u Cajnoj nisam probao,tako da nepreporucujem,vino je oridjidji ali kao sto kaze Matic samo kupovno,po mogucstvu Tikves Smederevka ;)
317643_buba-miranovic_ls.jpg

Ovakva lila bude paprika?

Kad smo vec kod divljaci,kupio bi Srneceg i Svinjskog mesa,ovde u Vrscu nema da se kupi. Ako moze neko da mi to sredi,zahvalan unapred...

Nazad
Vrh