Recepti kulena, kobasice, švargle...

Moracu sada sam da googlam recept za zacine za kranjsku. Sorivana je lepo navedena a zacine niko ne pise.

Naravno, ja sam prvi lupio lajk :D
Ovaj put si zaista prevazišao dosadašnja dostignuća, a ja ih pratim već nekoliko godina.
Glatko si odbranio doktorat8-)

Još ću se i uobraziti. 😂 Nije to doktorat.To je rešenje za svinjske glave jer ih uglavnom bacaju a može da se napravi izuzetan proizvod koji se u slast pojede.

To je rešenje ako ti nestane creva,a da punis 5-10 ili više švarglova u te kalupe je skroz nepraktično.Tako da ništa od doktorata. :osmeh:

Za doktorat je bar lako.
Po meni ova švargla u šta god je stavio-govori sve jezike.Vidi se kvalitet materijala u njoj.

I ja mislim, da je ovo ok, i da se vakumiranjem komada može čuvati i u zamrzivaču na duže..
Ja ovih dana treba sa kolegom da kuvam juneću glavu i trebali bi dodati još nekog materijala od svinja..
Razmišljam da napravim nešto slično ovom..

Ljudi sta raditi sa kobasicom kad je ovako toplo preko dana(stavljati u zamrzivač, frižider)? Meni stoji u pušnici, a plašim se da je previše toplo i da se ne pokvari, dimljena je dva puta...

Ne sumnjam u ukus, ali imam malu primedbu. Prava svargla mora malo na dim da bi dobila specifican smek.

Coci slažem se da joj dim daje posebnu draž ali ja volim ovu lajt varijantu.Takođe me muči ovo pretoplo vreme, kobasice i kulen su u pušnici i dime se ali se plašim da ne ciknu.

Nazad
Vrh