KishRobert
Prijatelj Foruma
Ja ne,a koristim ljushin recept koji je najjednostavniji.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
To je recept.Ljushin recept sto sam nasao kaze:
Na 10kg mase:
-2% soli
-100g ljute paprike
-50g slatke
-2 kasike supene mlevenog secera
-1 saka ledjne masnoce na 20kg mesa
Ako je to to onda bih sutra ako Bog da ovako pravio.
To je ko Ljushin recept tako cu raditi sutra.Recept koji ja koristim za kulen.
2%soli
1% ljuta paprika
0,5%slatka paprika
0,5%secera
Kad je ljuta paprika dobra to je previše.
Sto vise citam i gledam na yt snimke vise sam u dilemi koji recept izabrati. Sutra pravim 30ak kila kulena od moje krmace 2 god stare. Uzeo sam pravu papriku i govedja prirodna creva, nisam hteo kate. E sad sto se tice recepta prosle godine sam radio po ovom i nisam nesto zadovoljan.
Recept za 20 kg materijala
-300g ljute paprike
-100g slatke paprike
-100g bibera
-200,300g soli
-1rum fraklic
Slovacki kulen sam probao i ok mi je, meni licno je suvisan kim. Preovladava ukus kima...
Koji recept je po Vama odlican i bez greske?
Tako ne precizno so????Sto vise citam i gledam na yt snimke vise sam u dilemi koji recept izabrati. Sutra pravim 30ak kila kulena od moje krmace 2 god stare. Uzeo sam pravu papriku i govedja prirodna creva, nisam hteo kate. E sad sto se tice recepta prosle godine sam radio po ovom i nisam nesto zadovoljan.
Recept za 20 kg materijala
-300g ljute paprike
-100g slatke paprike
-100g bibera
-200,300g soli
-1rum fraklic
Slovacki kulen sam probao i ok mi je, meni licno je suvisan kim. Preovladava ukus kima...
Koji recept je po Vama odlican i bez greske?
.....i ako potraje ovako toplo vreme ima da uskisnu od toliko secera...samo tako, to je puno secera,stavljam i ja al ne toliko400g soli, 200g secera i bez ruma.