Razrivač (Gruber)

Odg: Gruber

ja ga koristim mesto ugara a duboko oranje posle njega ide duplo lakse

Jel ima netko u Srbiji da pravi grubere ? Treba mi jedan od 4m sklopivi i sa fiksnim tijelima a sve sto gledam iz uvoza mi je preskupo. Pa ako imate neke web adrese ili brojeve da se informiram.

EDIT:

Zvao sam Majevicu u vezi ovih Agromaš grubera ali oni nemaju pojma o tome !? A na njihovom webu ! Jel zna netko gdje bi ovo mogao naći ?

http://www.majevica.co.rs/index_files/Page2420.htm

Hvala

@SteveO
Pravi ih ,,Satex" iz Ade i ,,Hudjik" it Temerina sto ja znam.
Pregledaj ovu temu,ima broj telefona od ,,Satex"-a. :ppozdrav:

miroslav k je napisao(la):
@peter
kako ide gruber? jeste probali na kukuruzištu?
Juce sam bio da probam, ali nije to to. Palicemo, pa kad probam javljam detalje... Ali sto se tice rada, odlicno radi. Probali smo i u oranje da idemo sa njim na jedno 15-20 cm, odlicno uradi samo je steta zbog malog zahvata, a za zatvaranje razora je odlican.

miroslav k je napisao(la):
hvala na brzom odgovoru, a nista ne kazes za agregatiranje jer mu nije tesko ima brzinu ili mu fali koji konj?
a kazes 15-20cm, pogledaj temu setvospremači mislim da je neko pisao da radi na tu dubinu :haha: :haha: :haha:
Sto se tice dubine, nisam od tih koji rade na tu dubinu, i ne nameravam... ::namigivanje::
Sto se tice agregatiranja, idem kao u oranju, i lepo uradi, stim da je bilo malo vlaznije pa je na kraju valjak bio pun zemlje, ali videcemo kad malo prosusi i kad "sklonimo" zetvene ostatke.

bewisa je napisao(la):
@SteveO
Pravi ih ,,Satex" iz Ade i ,,Hudjik" it Temerina sto ja znam.
Pregledaj ovu temu,ima broj telefona od ,,Satex"-a. :ppozdrav:

Hvala ti puno ! Nasao sam na webu "Hudjik" i vidim da imaju gruber 3m i kombinator 4m koji mi izgleda savršeno ! Jel znas mozda cijenu za to jer citam to malo ljudi na netu sto ga spominje da je bezobrazno skup ? Zvat cu u ponedjeljak, djeluje mi ok, nadam se da nisu zavrnili cijenu jako :) Jel i Satex pravi tako nesta ? Nema ih na netu pa ne znam sta uopce proizvode.

EDIT: Sad sam ih zvao, sklopivi gruber od 4 metra kod Hudjika košta 13000 Eura NETO ! ::svaka cast:: Njemacki sklopivi gruber Jabelmann od 4,50m košta 7000 Eura neto tako da mi ovo u najmanju ruku zvuci prepreskupo :(

Hvala

Pozz

Ajde molim nekoga tko ima Satexov gruber da posta slike, njega sam zvao i cijenom je upola jeftiniji od Hudjika pa me zanima kakvi su mu gruberi. Ako ima netko od 3,5m ali moze i manji, samo da vidim kakvi su kvalitetom i izradom.

Hvala

@SteveO
,, Satex"-ov gruber se zove Kombinator,a sliku imas na prethodnoj strani. :ppozdrav:

Vidi zbilja :) Znaci to je to, samo bi meni treba preklopni al je reko da bi mogao napraviti. Par pitanja, jel moguce uzet sa cvrstim tijelima, dakle ne ovo sa oprugama ? Zasto ljudi uzimaju te sa oprugama ? Nadalje, ovaj zadnji valjak se mora cesto stopati kad je malo mokra zemlja ? I zadnje, kakava je cvrstoca kod Satexa, istina, Hudjikov je dosta krupniji al je i vise od duplo skuplji a ovaj mi izgleda malo slabasno s obzirom da neki idu 20-30cm duboko.

Hvala

SteveO je napisao(la):
Vidi zbilja :) Znaci to je to, samo bi meni treba preklopni al je reko da bi mogao napraviti. Par pitanja, jel moguce uzet sa cvrstim tijelima, dakle ne ovo sa oprugama ? Zasto ljudi uzimaju te sa oprugama ? Nadalje, ovaj zadnji valjak se mora cesto stopati kad je malo mokra zemlja ? I zadnje, kakava je cvrstoca kod Satexa, istina, Hudjikov je dosta krupniji al je i vise od duplo skuplji a ovaj mi izgleda malo slabasno s obzirom da neki idu 20-30cm duboko.

Hvala
Ovaj nije predvidjen da ide do 30 cm dubine! Opruge su zato sto takav pravi, a i bolje sto su opruge, a za valjak... sacekacu da se prosusi, pa cu ti reci kako radi, jer kad je mokro gusi ga.

Da li ste vi uporedjivali kruti i elastični radni organ pa to iz toga zaključujete ili iz onog rekao mi komšija, ili ste možda to pročitali u nekom radu?

Mi koristimo Lemken gruber 11 radnih tijela "krutih" dosta dobro radi koristimo ga u ljeto za prašenje strnjaka i u jesen po sojištu .. Mislim da nema neke velike u radnim tjelima ali eto toliko od mene :cao:

@Panonstib na fakultetu nas uce tako.... ::namigivanje::
ako nema razlike onda zasto stavljaju S opruge na setvospremace??

Nazad
Vrh