Razrivač (Gruber)

Odg: Gruber

Pa gazda kaze da su sa rusom radili na 25-28 cm, a sad videcemo :ppozdrav:

Zahvat je 2,5 m, proizvodjac Satex iz Ade, a cena masine je 2800 E. :D

Cuo sam mnogo varijanti, ali sve ce se videti u praksi. U planu je da radi sa Ursusom 904 pa cemo videti...

Cestitke

Jedno pitanje dali su na tvome monirane 2 vrste opruga na levo i desno motane i koliki je precnik materijala opruge 30mm ?

telnett je napisao(la):
Cestitke

Jedno pitanje dali su na tvome monirane 2 vrste opruga na levo i desno motane i koliki je precnik materijala opruge 30mm ?
Jeste motene su na stranu, a precnik neznam, izmericu... :ppozdrav:

Bubu je napisao(la):
Nek je sa srecom mali Mocko! :D

I mene zanima kako ce raditi kukuruziste jer je klirens manji nego na mom gruberu..?
Ovde je klirens 70 cm. koliki je klirens na tvom gruberu?

Peter je napisao(la):

Kojim rusom su ga vukli ? Sta mislis koliko snage (ks) bi trebalo za ovakav gruber samo pluzna tela sa ravnim kopacima (mislim ne sa ovim lastavicama ) i bez rotora i tanjira od tanjirace na jedno 30-35 cm
dubine ? :ppozdrav: :ppozdrav:

Izmerio sam klirens na mom gruberu-81cm.
Danas smo imali zanimaciju, pustali smo uzglavnice kod drugara posto ih on nije jesenas pustio plugom kad je orao a sada je imao priliku to da uradi. Dubina rada je oko 20cm.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=g-WVXWvh0oE&tracker=False[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=MX7FvoFjQ6E&tracker=False[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=OEf4_-p5Eng&tracker=False[/youtube]

mihalyocska je napisao(la):
Peter je napisao(la):

Kojim rusom su ga vukli ? Sta mislis koliko snage (ks) bi trebalo za ovakav gruber samo pluzna tela sa ravnim kopacima (mislim ne sa ovim lastavicama ) i bez rotora i tanjira od tanjirace na jedno 30-35 cm
dubine ? :ppozdrav: :ppozdrav:

Mislim da sa ovakvim gruberom (elasticne opruge) ne treba ni razmisljati o 30 ili vise cm. Za to bolji oni sa krutim radnim telima i vecim klirensom. Po meni ovo je za rad na dubinu 15 - 20 cm i bez puno biljnih ostataka. Za zaoravanje je ipak potreban dobar plug i predpluznjaci. Ali gruber moze da zameni plug u mnogo slucajeva to je sigurno.

Evo danasnjeg rada sa mojim sokocalom jedan prohod a za dva dana ako na pada kisa opet.
34zftxl.jpg
9t1u7q.jpg
2nlvjv5.jpg
oidrtx.jpg
2mxemxk.jpg
6f5opl.jpg

poz. svima
sta mislite o ovom ima li ko da je imao
vmwtvk.jpg

mislim da je fap proizvodjac deluje mocno

mi je napisao(la):
poz. svima
sta mislite o ovom ima li ko da je imao
mislim da je fap proizvodjac deluje mocno

Burazer ima isti takav samo sto nije tako lepo ofarban :osmeh:

nbcftg.jpg

aob71u.jpg

ejv2hs.jpg

Kao sto vidite u drugom redu su skinuta dva radna organa i sada mu je sirina 2.8 metara. Takodje su skinute original "peraje" i stavljene su dosta manje da bi islo lakse. On ga vuce sa Steyr-om od 120 KS do 15 cm dubine i ide nekako.

Jesenas sam pozajmio od njega da probam kako radi sa vecim traktorom ali kad sam stigao na kraj njive pocela je kisa da pada tako da sam usao jedno 200 metara i na istom tragu se vratio. Isao sam na dubinu do 30 cm a u povratku sam spustio do rama. Zemlja je postala izuzetno rastresita ( pricamo o veoma teskoj zemlji ). Posle dva prohoda mogao sam da gurnem ruku do lakta u zemlju bez velikog naprezanja. Ovo orudje nije predvidjeno za tako velike dubine jer mu je visina 50 cm ali do 25 cm moze da odradi posao izuzetno lepo. Radio sam sojiste gde nema puno biljnih ostataka pa gusenja nije bilo. Neznam kako bi se pokazao u kukuruzistu ali pretpostavljam da bi se gusio zbog dosta male visine. U nasoj zemlji mu treba 150-160 + ks sa skinuta dva organa da bi moglo lepo da se vuce.

Nazad
Vrh