Razrivač (Gruber)

Odg: Gruber

Bubu je napisao(la):
To cemo otkriti ako Bog da tek za jedno 10 meseci. Video sa gruber Kockerling na prezentaciji u Temerinu kako radi nepaljenu kukuruzovinu ali nista posebno nije uradio. Verujem da ni sa ovim mojim nista bolje nece biti ali opet ne znamo dok ne probamo jer moj ima manji broj tela po metru zahvata i veca krila na telima.

Ja mislim da nebi.
Jedino da je dobar neki tarup na kombajnu ili traktorski tarup i ostavit na nekoliko tjedana da istrune masa.
Ja mislim da bi išlo to. Jer imam i ja jaku želju probati po kukuruzištu..

Kockerling ima neke sugave opruge umesto diskove, kao sto ima satex i osteli prozvodjaci, pa zbog toga radi "prljavije" :D

imam ja gruber od 2,5m sa 11 radnih organa,i valjkom kao kod becejske tanjirace,duplo savijene opruge 30*30 a dole su koplja da ih tako nazovem koja riju zemlju,masina je ekstra za sve vrste radova,od ugarenja do pripreme za zito,prosle godine sam napravio eksperiment,2 puta presao strnjiku i ostavio za kuruze,veruj te mi nema razlike izmedju orane i podrivane njive sto se tice prinosa,jedino sto treba zdrebe da ga vuce,kad stanes vrati traktor u rikverc,meni je a i ostalim drugarima pravio vlada iz temerina po nekoj licenci,cena je bila 2200eur :cao:

mindjušar je napisao(la):
Nije ni poenta da se nevidi ni liska,bitno je da se NEPALI,ja sam pre 10 god tanjirao kukuruzište jednom,pa sejao žito,PESMU 105 kg/kj sa poljostrojom,bilo je jako čupavo,nije se markir ni nazirao,sejali sa markirantima,pa me pitao jedan čiča hoću li ja tu i da vršem ili samo sam posejao,pa došla kiša,niklo zapravo,izbokorilo se neviđeno! Isti onaj čiča me posle žetve zaustavio pa mi je rekao da on tako nešto još nije video,bilo žita 3.6t/kj,radio sam tako dok sam sejao kukuruz,netreba se plašiti,experimentišite,svaki ušteđeni dinar je veliki uspeh :cao:
ako se ne varam to si radio preko puta mene našta je to ličilo niko nezna pa je opet ispalo dobro

nikola ilic je napisao(la):
imam ja gruber od 2,5m sa 11 radnih organa,i valjkom kao kod becejske tanjirace,duplo savijene opruge 30*30 a dole su koplja da ih tako nazovem koja riju zemlju,masina je ekstra za sve vrste radova,od ugarenja do pripreme za zito,prosle godine sam napravio eksperiment,2 puta presao strnjiku i ostavio za kuruze,veruj te mi nema razlike izmedju orane i podrivane njive sto se tice prinosa,jedino sto treba zdrebe da ga vuce,kad stanes vrati traktor u rikverc,meni je a i ostalim drugarima pravio vlada iz temerina po nekoj licenci,cena je bila 2200eur :cao:
daj neku sliku!

saljem sliku cim provalim kako :sta:,nisam bas vest sa kompom
Post je spojen: [time]1293114748[/time]

vukao sam ga prvo sa fentom od 100ks,ide solidno al mu treba brzina kao kod tanjirace,sad ga vucem sa fentom od 150 i sad je to to,drugar probao sa rusem od 105ks ima gadnih problema,ta gruber je prava stvar,kad stanes na zemlju ona kao sundjer sva se rastresla

od 5cm do 30 moze da ide.ja peglam prvi put 20cm,drugi put 25,26 ali onda stavim siroke motike da pokriva celu povrsinu,stim sto se onda i teze vuce,ali zato travi napravi carlamu,sirak leti naopako,za zatvaranje jesenje brazde je babaroga pod uslovom da nije mnogo mokro nabije u valjak,pa onda mora da radi paser,ja idem jedno 10km na sat,zahvat sam rekao 2.5m i danas ispeglam jedno 12,15h

Ja imam Gruber sa elasticnim oprugama pa me interesuje dali je bolje sa tim oprugama ili fiksni nozevi. Pitao bih vas dali je bolje sada raditi gruberom ili orati kada je zemlja prevlazna.

ipw5f8.jpg

s33vbc.jpg

Ovako izgleda u jednom prolazu, horsh tayger vuko ga je stayer 200ks tako je prošao pored mene da nisam uspeo da slikam celu dužinu...

Post je spojen: [time]1297029759[/time]

Prinova... Videcemo kako ce se pokazati u kukuruzistu, jer imamo jos neuzoranog...
oh92zs.jpg

2nbyl4p.jpg

Nazad
Vrh