KishRobert
Prijatelj Foruma
Odg: Gruber
da nije bilo kise...
da nije bilo kise...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Bubu je napisao(la):To cemo otkriti ako Bog da tek za jedno 10 meseci. Video sa gruber Kockerling na prezentaciji u Temerinu kako radi nepaljenu kukuruzovinu ali nista posebno nije uradio. Verujem da ni sa ovim mojim nista bolje nece biti ali opet ne znamo dok ne probamo jer moj ima manji broj tela po metru zahvata i veca krila na telima.
ako se ne varam to si radio preko puta mene našta je to ličilo niko nezna pa je opet ispalo dobromindjušar je napisao(la):Nije ni poenta da se nevidi ni liska,bitno je da se NEPALI,ja sam pre 10 god tanjirao kukuruzište jednom,pa sejao žito,PESMU 105 kg/kj sa poljostrojom,bilo je jako čupavo,nije se markir ni nazirao,sejali sa markirantima,pa me pitao jedan čiča hoću li ja tu i da vršem ili samo sam posejao,pa došla kiša,niklo zapravo,izbokorilo se neviđeno! Isti onaj čiča me posle žetve zaustavio pa mi je rekao da on tako nešto još nije video,bilo žita 3.6t/kj,radio sam tako dok sam sejao kukuruz,netreba se plašiti,experimentišite,svaki ušteđeni dinar je veliki uspeh
daj neku sliku!nikola ilic je napisao(la):imam ja gruber od 2,5m sa 11 radnih organa,i valjkom kao kod becejske tanjirace,duplo savijene opruge 30*30 a dole su koplja da ih tako nazovem koja riju zemlju,masina je ekstra za sve vrste radova,od ugarenja do pripreme za zito,prosle godine sam napravio eksperiment,2 puta presao strnjiku i ostavio za kuruze,veruj te mi nema razlike izmedju orane i podrivane njive sto se tice prinosa,jedino sto treba zdrebe da ga vuce,kad stanes vrati traktor u rikverc,meni je a i ostalim drugarima pravio vlada iz temerina po nekoj licenci,cena je bila 2200eur